Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 8

Великий герб постіндустріальної України – Вільної Української Держави (Третього Гетьманату)

Категорія:

Сучасна Україна є центром світового процесу переходу від індустріальної до постіндустріальної суспільно-економічної формації. Держава нового циклу неможлива на старому світогляді, відтак у сучасному українському державотворенні постіндустріальний світогляд відіграватиме провідну роль. Концентрованим вираженням світогляду є символіка. Великий герб Вільної Української Держави – це інфографіка і, водночас, мнемотехнічний каркас, в якому зосереджено фундаментальні ідеї постіндустріальної України.

170222-volodymyrmoroz.jpg

Володимир Мороз презентує перший проект великого гербу
Володимир Мороз презентує перший проект великого гербу Вільної Української Держави (Київ, 21.06.2015)

Ідею великого герба України ще у 2014 році запропонував громадянин України Володимир Мороз. Він народився у Львові в родині лікарів. У медінституті здобув фах лікаря-психіатра, але  наприкінці 1980-х потрапив у поле зору  кадебістів і, щоб не мати проблем, виїхав до Німеччини, працював за фахом. А нині має в Мюнхені  приватну клініку й збирає команду фахівців, аби відкрити в  Карпатах реабілітаційний центр для воїнів АТО за прикладом аналогічних медичних установ на Заході, котрі лікують поствоєнний синдром.  Після  війни у В’єтнамі через цю хворобу протягом  5–10 років  пішло з життя більше  вояків, аніж загинуло під час самої війни. Володимир Мороз як лікар-практик успішно застосовує новітню технологію лікування поствоєнного синдрому. Тому його концепція центру має моральну й фінансову підтримку в Європі. Нині його проект розглядає влада Львівщини.

Першу презентацію проекту великого герба України було здійснено 21 червня 2015 року в Києві. Це започаткувало активну дискусію як щодо загального дизайну, так і окремих деталей. Після кількох проміжних варіантів отримали цілісне і продумане зображення, яке Володимир Мороз має намір презентувати в Києві у березні цього року. Читачі «Народного Оглядача» вже сьогодні мають можливість ознайомитися з найновішим варіантом великого герба Вільної Української Держави.  

Але спочатку нагадаємо деякі вже відомі речі. Майбутнє народу визначається його світоглядом: саме в ньому заховані народна мрія, національна ідея, а також мета і шляхи її досягнення. Концентрованим світоглядом є символіка. Яка символіка, така й доля – шлях до мети. Народ творить символи, а символи творять народ.

Державна символіка і чотири рівні її розкриття

Держава – це вища форма організації народу. Завдяки державній організації  аморфний етнос перетворюється на структуровану націю. Для успішного соціального структурування потрібна правильна символіка. Вона виконує роль центру тяжіння, винесеного в майбутнє, а також центру кристалізації, який задає нову соціальну гармонію.

Існує чотири рівні розкриття державної символіки: 1) прапор, 2) герб, 3) прапор з гербом, 4) великий герб. Перший найбільш лаконічний, а останній – найповніший.

Прапор Грай-Воля

Традиційний український сонячно-блакитний прапор символізує Сонце (вгорі) і Воду (внизу). У такому двоколірному варіанті він означає правильний природний порядок: сонце над водою, божественне над земним. При цьому Сонце і Вода – це лише потенційні можливості, адже між ними нема взаємодії. Тому це пасивний варіант жовто-блакитного прапора.

Прапор потенційних можливостей: Сонце і Вода – «Яснії зорі, тихії води»
Прапор потенційних можливостей: Сонце і Вода – «Яснії зорі, тихії води»

Взаємодія з’являється тоді, коли жовта смуга накладається на блакитну, що на їх перетині дає зелений колір – символ Життя. Це активний варіант жовто-блакитного прапора. Зелений є кольором Святого Духа, до якого у молитві «Царю небесний» звертаємось словами «скарбнице Блага і давче Життя».   

Прапор активної реалізації: Сонце, Вода і Життя – «Яснії зорі, тихії води, край веселий».
Прапор активної реалізації: Сонце, Вода і Життя – «Яснії зорі, тихії води, край веселий».

Зелений колір в українській традиції

Зеленому кольору присвячене свято Трійця, або Зелена неділя. Головний сенс Зеленої неділі й Зелених свят у цілому (три дні до і три дні після неділі) – вшанування життя і магічна дія для кращого росту трав, дерев, усієї зелені і всього живого.

Це свято є найголовнішим у ритуальному календарі українців після свята Паски (Арійського Нового року) і Воскресіння Ісуса Хреста. Воно єдине, що має назву кольору у своїй назві, що вказує на унікальність і найбільшу важливість саме зеленого кольору.

З погляду нумерології, божественному відповідає жовтий колір (число 1 – початок, цілісність), людському – блакитний (число 2 – дуальність, розвиток), а їх боголюдському поєднанню – зелений (число 3 – життя, гармонійний розвиток). Тому Зелена неділя і Трійця – два імені того ж самого свята.  

Отже, зелений колір символізує перехід потенцій у стан реалізації. Тобто зелений колір – це те, що вже є. З метафізичної точки зору сонячний колір символізує божественне, а блакитний – душевне, земне, людське. Їх гармонійна взаємодія народжує боголюдину.

З другого боку, слово «людина» означає «гравець». Найкращою формою людського самовдосконалення є гра. Зелений колір – це чистий ігровий простір, в якому формується боголюдина. Під час гри людина радіє, в ній діє Святий Дух, вона відчуває себе вільним творцем. Тому жовто-зелено-блакитний прапор називаємо Грай-Воля.

       

«Яснії зорі, тихії води, край веселий». Саме зелений колір надає веселості нашому земному життю.  


Герб Щастя

Головним символом держави є герб. Він виконує такі функції: 1) ідентифікація держави, 2) маніфестація  її світогляду, 3) гуртування громадян, долучення їх до спільного егрегора.

Гербом Вільної Української Держави є герб держави Володимира Великого, який називається Щастя. Цей герб виконаний у вигляді глаголичної букви Ща, якій відповідає слово Щастя – подібно до всіх інших букв слов’янської абетки:  Аз, Буки, Веді, Глагол, Добро, Ест тощо.

Щастя - герб держави Володимира Великого
Щастя - герб держави Володимира Великого

Буква Ща виконана у вигляді Сокола Святого духа, який летить згори вниз, і Лебедя шляхетної людини, що летить знизу вгору. Цей символ є візуальним трансформером, який відбиває аріохрестиянську ідею поєднання божественного і людського, метою якого є перетворення смертної людини на безсмертну боголюдину за прикладом Ісуса Хреста. 

Держава Володимира Великого займала територію від Чорного моря до Балтійського. Відтак герб Щастя актуалізує ідею чергового відновлення Міжмор’я – Балто-Чорноморської співдружності народів первинної Європи.     

Прапор Грай-Воля з гербом Щастя

Прапор і герб доповнюють один одного, тому повноцінним державним символом є прапор з гербом.

Прапор Грай-Воля з гербом Щастя
Прапор Грай-Воля з гербом Щастя

Щит з гербом Щастя вказує на те, що головне завдання Вільної Української Держави – захищати щастя нації. Для цього держава просуває екологічне мислення і плекає чисте природне середовище (зелений простір). Водночас зелений щит – це захищене ігрове поле Життя, в якому людина-гравець радісно навчається, творить, вдосконалюється. Див. також: Герб Щастя і прапор Грай-Воля.

Великий герб ВУД

Як відомо, призначення великого герба в тому, щоб докладніше розкрити ідею герба і прапора, нагадати про важливі історичні події та особливості державного устрою. Можна сказати, що це своєрідна інфографіка розгортання історичних подій, адже на великому гербі нерідко фіксуються зміни династій, приєднання нових територій, укладання міждержавних союзів, політичні пріоритети тощо.

У найновішій редакції великий герб Вільної Української Держави виглядає ось так:

Великий герб Вільної Української Держави (Третього Гетьманату)
Великий герб Вільної Української Держави (Третього Гетьманату)

Розгляньмо основні ідеї, закарбовані у цій інфографіці.

Країна-зародок, планетарний центр, духовна вісь

Великий герб виконано у формі овалу (яйця, «ово», «оу»), адже слово «Оу-країна»  означає Країна-яйце, Країна-зародок, Країна-початок.

Виразна вертикаль, сформована щитом, символом Щастя і дідухом (пшеничним снопом), нагадує про те, що Україна-Гіперборія – це духовно-цивілізаційний полюс планети Земля, країна Осі.  

Всесвітня єдність шляхетних людей

У прадавній українській традиції дідух символізує єдність народу в часі («мертвих, живих і ненарожденних») і просторі (незалежно від місця проживання). На великому гербі ВУД дідух символізує єдність усіх шляхетних людей, які стали засновниками Вільної Української Держави.      

Дідух складається з 25 колосків, адже 25 – це магічне число Сили, число Перемоги, число боголюдини (25 грудня – Різдво нового Сонця, день народження Ісуса Хреста, 25 березня – Свято Воскресіння).

Колоски – це демоси, тобто спільноти персонально знайомих людей з власною системою управління. Первинні демоси («рої») об’єднуються в сотні, полки, коші. Вільна Українська Держава є добровільним об’єднанням українських демосів цілого світу. Демократія – це влада демосів, тому ВУД є шляхетною демократичною республікою

У ширшому сенсі колоски – це все найкраще, створене людством: ідеї, звичаї, мистецькі твори, організаційні форми, технології, генофонд.

Колоски дідуха стягуються до купи («Сокупії», «Скіфії») сонячно-блакитною стрічкою, яку тримають чоловік і жінка – шляхетні засновники ВУД.

Захищеність: постійне самовдосконалення і рух до святості

Держава демосів захищена зеленим щитом Життя з гербом-оберегом Щастя. Зображення символу Щастя на щиті нагадує, що головним чинником захищеності спільноти є її перебування у стані святості (у Просторі волі) і постійне самовдосконалення (лебідь шляхетної людини летить назустріч соколу Святого духа).

Рама і Лада – творці нового світу

Нова держава твориться шляхетними українськими чоловіками і жінками. На великому гербі ВУД процес об’єднання всього світлого і передового в нову систему здійснюють Козак Рама і Діва Лада. Вони є не лише реалізованими людьми (аріями), а й безсмертними боголюдьми.

Козак Рама – це шляхетний українець, ідеальний чоловік, безсмертний Мамай (Спас), чоловічий бог-егрегор України. Він може бути і мудрецем (брахманом), і воїном (кшатрієм) і бізнесменом (господарем). Слово «козак» тут використовується як етнонім, тобто у значенні українець. Ім’я Рама означає поєднання божественно-сонячного (Ра) і матеріально-земного (Ма). 

Діва Лада – це шляхетна українка, ідеальна наречена, яка може стати і матір’ю, і войовницею, і політиком. Вона смілива, активна, творча, вірна, відповідальна. «Діва» вказує на те, що вона вічно молода. Це богиня України. У неї на грудях амулет з шестипелюстковою зіркою Велеса, що вказує на долучення українських жінок до глибинної мудрості, сакральних знань, мистецтва і краси. 

Рама і Лада одягнені за звичаєм шляхетних людей часів Русі або Козацької України, тобто доіндустріальної формації. Це вказує на їх належність до постіндустріальної формації, адже «нове – це добре забуте старе» на вищому рівні еволюційної спіралі (див.: Принцип заперечення запереченого). 

Рама дивиться зліва направо, тобто з минулого у майбутнє, що символізує його відкритість до новацій, спрямованість на подолання зовнішніх обмежень і опанування навколишнього простору. Лада стоїть зліва від чоловіка і дивиться справа наліво, що символізує збереження традицій і спрямованість на впорядкування й гармонізацію завойованого простору.  

У Рами традиційна арійська зачіска – подібно до індоаріїв, гетів, князя Святослава і українських козаків. Арійський чуб набуває чимраз більшої популярності в сучасній Україні, особливо в середовищі вояків і волонтерів

За поясом у Рами ритуальна «Сокира Волі», на лезі якої закарбовано Арійський вольовий імператив:

Усе, що робиться з власної волі, – добро.
Усе, що робиться з чужої волі, – зло.
Необхідно знати це коротке визначення добра і зла. 

Цей імператив дійшов до наших часів завдяки індоарійським Законам Ману – Законам Першолюдини (Ноя, боголюдини, безсмертного, «того, хто говорить тільки правду»).

Воля дається тільки тим, хто має силу її захистити. Про це гарно висловився Юрій Федькович:

У науці, у розраді
України доля,
А в залізі да у крові
України воля.
 
Про державотворчу спрямованість свідчить ритуальна булава, яку Рама тримає у правій руці. 

У Лади довга коса, що підкреслює її жіночність і квітуче здоров’я. При цьому вона тримає книжку, на якій зображено дві руни: Тур і Єр.

Руни Господні

Одним із інтелектуальних інструментів пізнання людської історії, себе самого і навколишньої реальності є рунічний лад. Це система символів, кожний з яких віддзеркалює певну сутність –  фундаментальний аспект, властивість або проявлення буття. Фактично кожна руна є графічним відлунням певного важливого архетипу реальності, позначає певну внутрішню або зовнішню типову ситуацію або процес.

Руна Альгіз (Святість)Руна Альгіз (Algiz) – руна святості. Колір – білий або сонячний. Це найголовніша руна великого герба Вільної Української Держави. Вона зображена на щиті у вигляді символу Щастя. Він є художнім допрацюванням букви Ща (Ψ, щастя), яка походить від руни Альгіз. Це найпотужніша захисна руна. Вона нагадує людину з піднятими руками (поза переможця). Руна символізує перебування у стані святості і, відповідно, у Просторі волі, вищий рівень якого називається Царством божим. Це той простір подій, де негативних подій нема і засадничо не може бути. Альгіз – це також руна духовності, удачі, творчості, польоту, нових можливостей.

Гурт Wardruna (Норвегія) - Algir (Альгіз - руна святості)

Для того, щоб надійно перебувати у Просторі волі, треба бути повністю переконаним у своїй захищеності. Це переконання підкріплюється наявністю реального захисного інструментарію, передусім вольових якостей, знань, практичних навичок. Цей аспект віддзеркалює наступна – друга – руна, зображена на книжці, яку Діва Лада тримає в руках.    

Руна Тур (Воїн)
Руна Тур (Воїн)
Руна Тур (Тейваз) – руна воїна.
Колір – червоний. Її зображення походить від голови тура з наставленими рогами. Означає стійкість, мужність, готовність до самопожертви заради свого вищого обов’язку. Здатність слідувати своїм Шляхом, незважаючи на небезпеки, труднощі і втрати. Це здатність досягти поставленої Цілі, здатність виконати своє Призначення, здатність захищати Націю. Додатковий аспект: досягнення мети тільки законними, справедливими і правильними методами. Дія в рамках Закону.

Поряд з руною Тур на книжці Діви Лади зображена третя руна – Єра.

Руна Єра (Урожай)
Руна Єра (Урожай)
Руна Єра (Єр)
– руна урожаю, щедрих плодів, циклічності (year – рік). Колір – зелений. Її зображення походить від кола, стилізованого до ромба. Асоціюється з такими поняттями, як гармонія, циклічність, час, своєчасність, поєднання жіночого та чоловічого. Також ця руна символізує зміну пір року, успішне завершення якої-небудь справи, добрі плоди, своєчасний збір урожаю.

Отже, маємо три руни: головна («Святість») зображена на щиті, а дві інші («Воїн» і «Урожай») – на книжці. В арійській традиції книжка є символом пошанування знань і символом аріянства – релігії знань (звідси «Віди» – тобто «відання»). Книжку тримає Діва Лада, адже жінка є берегинею знань, традиції, культури. Козак Рама дивиться на книжку з рунами. Відкрита книжка є символом того, що знання перебувають в активному стані, готові до негайного застосування.

Борогодиця Марія з Ісусом Хрестом дружно вітають нас арійським салютом! Радіймо, арії! Ісус зображений з книгою в руках, що є характерною ознакою аріянства - релігії знань. Статуя в селі Лісний Хлібичин Коломийського району Івано-Франківської області (фото SD.ORG.UA).


Еволюційна тріада

Трьом рунам – «Святість», «Воїн» і «Урожай» – відповідають три еволюційні настанови: «Освячуйся», «Озброюйся», «Плодися». Вони з’явилися одночасно з появою людини. Їх виконання гарантує динамічний розвиток людини і спільноти.

Освячуйся! Розвивай правильний світогляд і вольові якості, здобувай знання, плекай позитивні емоції, тримай в чистоті своє тіло, окультурюй навколишнє середовище, підіймайся у Простір волі.

Озброюйся! Захищай життя і плоди людської творчості. Беззахисність провокує зовнішню агресію, породжує тривогу за своє майбутнє. Натомість озброєність – світоглядна, наукова, технологічна – дає впевненість у майбутньому, заохочує до мирної праці. «Хочеш миру – готуйся до війни» – це ще Трипільський принцип.

Плодися! Поширюй свій генофонд і свою культуру, дбай про наступні покоління українців, підтримуй і примножуй все найкраще і найздоровіше.

Сонячна земля, морська нація, Міжмор’я

Козак Рама і Діва Лада стоять на полі стиглої пшениці, з якого виростає дідух глобальної ВУД. Їхні постаті велетенські, адже вони уособлюють весь новий український народ – потужний і багаточисленний.

Сонячний колір України нагадує про її найдавнішу назву – Аратта, що значить «Сонячна земля» у сенсі «Свята земля».

На жовтому полі під щитом зображені ромби з крапками – трипільський символ засіяного поля. Це нагадування про родючість української землі – матеріальну і духовну.

Блакитний колір моря вказує на те, що українці – це нація безстрашних мореходів. Це також нагадування про Міжмор’я – постіндустріальну цивілізацію нової Європи, співзасновником якої має бути «Вільна Українська Держава» – підпис унизу герба.

Україна над морем виглядає як «нова вара» – прихисток для вільних, творчих і шляхетних людей з усього світу – засновників постіндустріальної цивілізації.

Написи на гербі поєднує традиційна восьмикутна зірка, яка символізує Святу землю – Серце Землі, Гартленд.

Зворотна сторона великого герба 

На зворотній стороні великого герба (печатці) зображено восьмикутну зірку  Святої землі з символом Щастя.

Зворотна сторона великого герба ВУД
Зворотна сторона великого герба ВУД

На самій горі зображена шестикутна Зірка Велеса, яка є символом Святого Духа Велеса – бога-егрегора брахманів (святих мудреців), покровителя глибинних знань, магічних мистецтв, зцілення, музики, «веселія духу», творчості, багатства. Зірку Велеса традиційно зображували на кобзах, бандурах, цимбалах, скринях, на балках зрубів, нею прикрашали житло. 

Розміщені по колу 64 крапки – це зерна нових починань. Подібно до шахової дошки з її 64 клітинками і «Книги змін» з її 64 гексаграмами, вони символізують безмежні (8 х 8) можливості розвитку, які для нас відкриває ігровий простір України. 

Від Зірки Велеса по колу йде напис: «Від 7523 року воля, честь і слава України назавжди». Згідно з традиційним календарем (від заснування Рамою нового світу – Трипільської цивілізації) 7523 рік відповідає 2015-му року від народження Ісуса Хреста. Це вказує на те, що роком духовного народження ВУД є 2015 рік. Згідно з описаною вище символікою Сили, точною датою духовного народження Вільної Української Держави вважаємо 25 грудня 2015 року. 

Володимир Мороз підводить підсумок: «Я працював над цим гербом два роки від початку Майдану. А намалювала його львівська художниця Лідія Баркар. Відтепер моя мета – розпочати обговорення цього проекту Великого  герба  нової України. Виставити його на сайті «Народного Оглядача» й почути думки громадян. Нам, українцям, сьогодні бракує тільки єдності духу, щоб ці символи-ключі як програмні файли запустити в дію для творення нової України». 

На новому оберті спіралі

Трипільська цивілізація почалася з невеликої групи шляхетних людей, які об’єдналися під проводом Рами–Ноя–Зіасудри–Їми–Ману для творення нового світу – без рабства, брехні і паразитизму. Для цього вони зібрали все найкраще, що було у старому світі, і об’єднали в нову систему. Йдеться і про перевірене тисячоліттями, і про зародки чогось зовсім нового.

Укріплене поселення, засноване новими людьми, називалось Вара (тобто твердиня, фортеця, замок, ковчег). Вільнолюбні паростки постіндустріального світу пробиваються крізь асфальт нинішньої цивілізації  «великого конвеєра». Ці паростки представлені розрізненими групами нових людей, які є носіями нового мислення, передових знань, організаційних форм та технологій. Постіндустріальна Вільна Українська Держава – нова Вара – створює умови для їх об’єднання, взаємодії та процвітання.

Хай Буде!

 

 

Наші інтереси: 

Символіка - це концентрований світогляд, а який світогляд, така й доля. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Моя невістка є фактично членом хобі-демосу.Членпи демосу крім іншої роботи.вишивали вишневим якщо не помиляюсь. кольором зірку Велеса і передавали воїнам на Схід.Воїни передавали .що ці обереги їм допомагали. Мабуть п. Щербині треба відкривати цех по виготовлнню прапорів..гербів. прапорів з гербом. великих гербів. маленьких прапорців з гербом. Хтось побачить на моїх грудях герб і запитає. отоді я зможу розповісти іпро герб і про майбутню державу.Це один із засобів поширювати відомості про роботу НО.

Коментарі

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Добре. Є початок, нижній контур, земля під ногами та є куди приростати по мірі злету лебедя. Майбутнє десь у сонячних променях.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Вітаю, Тарнаю!
Маю додати до Твого гАРного переліку, що "куди проростати по мірі злету Лебедя" якраз і не визначено... Саме тому у Тебе виникла логічна думка, що "майбутнє десь у сонячних променях".
На гербі наЯВна Мета - гармонія між Духом-соколом (сходить на Лебедя) і Душею-Плоттю Лебедя (лине до Сокола).
Відсутня Ціль - Царство Боже для позначення якого існує древній символ - Хрест. От таке його розміщення на гербі - http://www.ar25.org/comment/44231#comment-44231.

Тарнай Стрілець каже:
Добре. Є початок, нижній контур, земля під ногами та є куди приростати по мірі злету лебедя. Майбутнє десь у сонячних променях.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нова цивілізація починається з невеликої групи шляхетних людей, які об’єднуються для творення нового світу – без рабства, брехні і паразитизму. Для цього вони зібрали все найкраще, що було у старому світі, і об’єднують в нову систему. Йдеться і про перевірене тисячоліттями, і про зародки чогось зовсім нового!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Величезна робота зроблена! Вітаю всіх хто долучився до неї!
Але є деякі зауваження-побажання.
1) В тексті: "приєднання нових територій". Територія, на мій погляд, це та константа яка не повинна змінюватись ні в нас ні в будь-кого іншого. Можна творити союзи, співпрацю, але територія повинна бути незмінною. В усіх!
2) Не дуже подобається, що на головній стороні напис по периметру виконано в 2 прийома - один зверху, другий знизу, а на звороті - по колу.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

ВУД-Вільна Українська Держава гарно звучить як для напису на Гербі.Та для офіційної назви країни не підходить.Зараз у нас НУД-невільна Українська Держава.
Держава або вільна,або її нема.
Також якщо море зображене блакитним кольором,то землі ВУД потрібно зобразити зеленім кольором,а лебедя на фоні кольору Простору Волі.
Одежа козака і жінки дивиться якось прісно.

На рахунок герба "Щастя" Володимира,то я його ніколи не підтримував,бо вже бачу як із нього будуть глузувати наші недруги.
Ідея із Рунами чудова.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А все таки, на Гербі Щастя має бути визначена ціль у вигляді хреста (триєдність) -для означення напрямку руху Лебедя і для означення місця сходження Святого Духа-Сокола. Прямуючи до триєдності - досягаємо гармонії.
Як от тут (графіка Щастя має бути такою як ми визначили, а хрест - такий):

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Мені здавалося, що назва тепер "Вільна Ураїнська Республіка"...?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, друзі, за запитання і пропозиції! Я їх озвучив на Intermarium.TV і прокоментував. Незабаром усе побачимо і почуємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Моя невістка є фактично членом хобі-демосу.Членпи демосу крім іншої роботи.вишивали вишневим якщо не помиляюсь. кольором зірку Велеса і передавали воїнам на Схід.Воїни передавали .що ці обереги їм допомагали. Мабуть п. Щербині треба відкривати цех по виготовлнню прапорів..гербів. прапорів з гербом. великих гербів. маленьких прапорців з гербом. Хтось побачить на моїх грудях герб і запитає. отоді я зможу розповісти іпро герб і про майбутню державу.Це один із засобів поширювати відомості про роботу НО.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Думаю пора брати на озброєння цей герб. Обговорень було вже достатньо, хай вже діє.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

Наш прапор вже символізує собою два як одне, Не існує одне як таке, як окремішність. Воно завжди є два, а два завжди є одне. Це нероздільні протилежності, які і лежать в основі поставання Буття.
Ще у прапора є другий рівень значення, точніше у кольорів прапора, Тут не потрібно третього, якби це було філософськи обгрунтовано, то наші предки добавили б щось третє, а так нічого не добавлено і це вірно, бо жовтий і синій кольори - то символи активного і пасивного. Це другий рівень взаємодіючих протилежностей. Синє - то пасивна сируктура Буття, а жовте - вогонь - то активність, яка і є суть саме Буття, яке палає(розгортається) на основі пасивного і інертного структурованого поля. Це є активація самої пасивності - голубого. Активність і пасивність діють перемінно: пасивне активується; активне переходить у пасивний стан, тому тут і немає місця чомусь третьому.

Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

" При цьому Сонце і Вода – це лише потенційні можливості, адже між ними нема взаємодії. Тому це пасивний варіант жовто-блакитного прапора."

Наш прапор є універсальним символом протилежностей, протилежностей - які проникають одна в одну. Кожна з них отримує собі протилежну їй властивість іншої, тобто синє набирає властивості жовтого - вода набирає властивості вогню; а жовте набирає властивості синього - вогонь набирає властивості води. Це їхня умова нероздільності і взаємодії. Розділивши їх третім - зеленим - ви, по суті, нищите самі протилежності - нищите їх творчу силу. Ви нищите Єдине. Що це буде за прапор - прапор само руйнації - само знищення. Символи не є такі речі, якими можна просто гратись, не зрозумівши їх значення. Вже краще придумати щось своє зовсім нове, не пов'язане зі старим, щоб потім незнання і небажання знання не привели до дурниць.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Зелений колір якраз і констатує це взаємне проникнення божественного і земного.

Треба мислити об’ємно. Якщо накласти жовту частину прапору на блакитну, то вийде зелена смуга.

Олександр Білий каже:
Наш прапор є універсальним символом протилежностей, протилежностей - які проникають одна в одну.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

Протилежності не терплять нічого третьго. Не потрібно накладати їх одне на одне, вони і так взаємно пронизують одне одного, але це таке проникнення, яке зберігає їх довершеність саме синього і саме жовтого. зберігає їх абсолютні значення, а наклавши механічно їх ви тим самим знищуєте їх довершену абсолютність.

Зображення користувача Олександр Білий.
0
Ще не підтримано

Ви хочете погратись з протилежностями, Я Вам приведу приклад. Так, легко накласти жовтий колір на синій, але протилежності - то не кольори, якими легко маніпулювати. Візьміть просту тарілку і попробуйте накласти випуклу сторону тарілки на ввігнуту. Якби це було можливо, то протилежності як такі, як довершеності, не існували б. Символ пів місяць є класикою демонстрації протилежностей, який передали нам предки.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Є кращий приклад: чоловік і жінка, які народжують дитину. При цьому чоловік і жінка залишаються самими собою, понад те - завдяки дитині вони розвиваються і вдосконалюються.

Олександр Білий каже:
Ви хочете погратись з протилежностями, Я Вам приведу приклад. Так, легко накласти жовтий колір на синій, але протилежності - то не кольори, якими легко маніпулювати. Візьміть просту тарілку і попробуйте накласти випуклу сторону тарілки на ввігнуту. Якби це було можливо, то протилежності як такі, як довершеності, не існували б. Символ пів місяць є класикою демонстрації протилежностей, який передали нам предки.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Якщо ми бажаємо назавжди інтегрувати Крим і кримських татар, то десь має знайтись місце і для їх герба - символа Ханської України. У давні часи це десь половина нинішньої території України.