Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні й досі працюють російські банки через лобістів та інтересантів Росії

В уряді і НБУ багато російських лобістів. Але, враховуючи темпи виведення грошей українців з російських банків, НБУ міг би вже з 2016 року просто відкликати ліцензії банків з російським капіталом.

Так вважає відомий український економіст Андрій Новак.

На його думку,  НБУ та уряд мали б давно прийняти програму по виведенню грошей українців з російських установ. Періодично про це нагадувати в публічній площині, закликати закривати там рахунки та виводити гроші, застосовувати обмежувальні заходи. Головне – це зберегти досить великі гроші, які тримали і частково досі тримають українці в російських банках.

А не бачимо ми цих дій з боку НБУ та уряду через особисті зв'язки у керівництві Нацбанку і уряді. Надто багато там лобістів та інтересантів Росії. Скажімо, керівник Фонду гарантування вкладів – колишній топ-менеджер Альфа-банку, а голова Нацбанку Валерія Гонтарєва періодично включає російські банки в "списки порятунку". Так само цікаво, чому під санкційний перелік РНБО потрапили якісь дрібні російські банки і не потрапили ВТБ, Альфа-банк та Сбербанк?

Але незважаючи на це, думаю, що тиск російських лобістів – лише тимчасовий захід. Міжнародна спільнота дедалі більше тиснутиме на український уряд з тим, щоб вони наздоганяли західні санкції проти Росії. В протилежному випадку – нам просто перестануть давати гроші.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи