Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці найбільше довіряють волонтерам, а найменше - владній верхівці і російським ЗМІ

Категорія:

Світ:

Серед всіх громадських і владних інститутів громадяни України найбільше довіряють волонтерам (довіряють 67%, не довіряють - 23%, баланс довіри-недовіри становить + 44%). Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 27 липня 2015 року.

150928-hay_bude.jpg

Хай Буде!
Хай Буде!

Рівень довіри до церкви становить 62% (баланс +34%), що є найнижчим за останні 5 років. Переважає довіра над недовірою у ставленні населення до Збройних сил України (+ 18%) і до добровольчих батальйонів (+16%). Також позитивним є баланс довіри-недовіри до громадських організацій (+ 13%) і до засобів масової інформації України (+ 2%), однак динаміка у відношенні до цих установ протилежна: довіра до громадських організацій зростає (від 9% в 2010 році до 13% в 2015), а до українських ЗМІ падає (від + 26% у 2010 році до 2% у 2015).

Найменше українці довіряють російським ЗМІ: негативно висловилися 83% респондентів (баланс склав -76%). Далі за рівнем недовіри йдуть всі правоохоронні органи, причому недовіра до них за п'ять останніх років суттєво зросла: суди (- 67%), прокуратура (-67%), міліція (-57%). До СБУ з недовірою ставиться 62% громадян України (-34%). При цьому рівень недовіри до Верховної Раді становить 78% (-62%), до президента – 62% (-33%).

Довіра до банків теж коливається залежно від фінансово-економічної ситуації в країні, і в останні два роки є найнижчою: -71% в грудні 2014 року і -63% в липні 2015. Падає довіра і до місцевої влади: від +10 % у 2012 році до -22% в липні 2015 р. 

Коментар НО: Настав час волонтерам засновувати власну державу: народ підтримає!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Пропоную усі засоби масової інформації і дезінформації, котрі здійснюють інформування московською мовою, прирівняти до ЗМІ РФ.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Чудова табличка! Судячи з цифр маємо цілком здорове суспільство і невідповідну йому владу. Цікаво, що мова йде не про "подобається/не подобпється", а про довіру - це більш глибокий показник. Графік зміни "балансу" в часі мав би бути одним із ключових для визначення якості своєї діяльності самим вищенаведенимим суб'єктами.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Пропоную усі засоби масової інформації і дезінформації, котрі здійснюють інформування московською мовою, прирівняти до ЗМІ РФ.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)