Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Участь Росії в сирійському конфлікті принесе Путіну проблеми − Керрі

Категорія:

Військова підтримка режиму сирійського президента Башара Асада з боку Російської Федерації принесе чимало проблем президенту Володимиру Путіну, заявив держсекретар Cша Джон Керрі в інтерв'ю телеканалу CNN.
 

Глава зовнішньополітичного відомства США висловив припущення, що якщо президент Путін однозначно стане на бік Асада, Ірану і "Хезболли", це суттєво ускладнить його відносини з більшістю арабських держав.

Підтримка шиїтів у конфлікті на Близькому Сході перетворить Росію на ворога держав, більшість населення яких становлять суніти. Не виключено, що РФ стане мішенню для джихадистів-сунітів.

На думку Кері, це надасть Вашингтону додаткові інструменти тиску на Москву, а також дасть можливість переконати Путіна, що врегулювання близькосхідного конфлікту, поки Асад залишається при владі, а також без урахування інтересів сунітського населення неможливо.

В ніч з 28 на 29 вересня Нью-Йорку пройшли переговори між Володимиром Путіним і президентом США Бараком Обамою, на яких серед іншого обговорювалися питання врегулювання конфлікту в Сирії. Досягти конкретних домовленостей щодо узгодження спільних дій в регіоні їм не вдалося.

Як відомо, з моменту початку війни в Сирії у 2011 році, Росія і Іран надають підтримку режиму Башара Асада, в той час як більшість членів НАТО і Європейського Союзу звинувачують сирійський режим у військових злочинах і вимагають відставки Асада. Паралельно з конфліктом між сирійською опозицією і Асадом в Сирії йде війна з бойовиками Ісламської держави. 30 вересня президент Сирії Башар Асад звернувся до Росії з проханням про надання військової допомоги. У той же день Рада Федерації одноголосно проголосував за використання російських військ в Сирії.

За матеріалами DT.UA
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Подібна риторика вже була відносно України. А США не мають проблем з ІДІЛ?

Миролюбність і озброєність!

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Подібна риторика вже була відносно України. А США не мають проблем з ІДІЛ?

Миролюбність і озброєність!