Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У постіндустріальному періоді зростає цінність сім’ї - експерт

Оскільки люди все більше і більше будуть працювати з дому і жити вдома, то їхня сімейна обстановка для них буде все більш і більш важлива. Наше життя дивним чином починає нагадувати життя дворян або селян 19 століття.

У аграрному суспільстві головний спільний інтерес, який пов'язував подружжя, був не померти з голоду і не замерзнути взимку. На це було спрямовано все їх спільне життя і спільні зусилля.

В індустріальному суспільстві люди не так часто один одного бачили, тому що вони вранці йшли на роботу, а ввечері приходили, діти перебували в освітніх установах, відповідно, родинні зв'язки носили інший характер.

А зараз ми бачимо загадкове повернення традиційної сім'ї, але на новому рівні. Наше життя дивним чином починає нагадувати життя дворян або селян 19 століття.

У новому світі звичне "ходіння на роботу" зникне: розмова з політологом про майбутнє

Ми більше живемо вдома, більше один з одним спілкуємося. У нас соціальне життя більше часу займає - неважливо, як спілкування проходить, онлайн або оффлайн. У людей стало більше дітей, вони проводять більше часу з дітьми.

У постіндустріальному суспільстві зміняться поняття «робота» і «відпочинок» - політолог Катерина Шульман

 Я бачу, що відбувається: люди свою батьківську роль стали сприймати дуже серйозно. В останні десять років з'явився специфічний культ дітей. Люди сприймають свою батьківську функцію як соціальну і навіть як політичну (коли будь-яке рішення або подія розглядається з точки зору "а як це для дітей").

Катерина Шульман, політолог

Коли в сім’ї  з'являються діти, батьків раптово починає хвилювати освіта, екологія, медицина, дитячі майданчики, робити або не робити щеплення, з ким діти спілкуються, як їх розвивати. Це все значимі соціальні процеси.

Наші інтереси: 

Віковічні цінності повертаються. Нове - це добре забуте старе.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи