Зображення користувача Зірка Вітошинська.
Зірка Вітошинська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Москві знову вивісили український прапор (відео)

В Москві затримали активістів, які намагалися розгорнути десятиметровий прапор України навпроти Кремля.  

 

 

 

"П'ятеро людей затримано в центрі Москви під час спроби розгорнути десятиметрове полотнище прапора України на Великому Кам'яному мосту", - передають Грани.ру.

За даними російських ЗМІ, затримані Катерина Рижова, Ольга Фалеєва, Микола Глухін, Валерій Надеждін і Павло Кузнєцов.

Як повідомила одна із затриманих Ольга Фалєєва, правоохоронці розпитували затриманих про їх громадянство і з'ясовували, чи є серед них вихідці з України. Співробітники російського МВС пояснили, що активістів затримали за неузгоджену акцію. Їх можуть притягнути до адміністративної відповідальності за статтею про порушення порядку проведення публічних заходів, в цьому випадку їм загрожуватимуть великі штрафи, пише «УкрІнформ».

Активісти розповіли, що в День Незалежності України вони хотіли вивісити український прапор на огорожі. За словами учасників акції, поліцейські діяли достатньо жорстко.

Нагадаємо, в останні дні в Росії пройшло декілька проукраїнських акцій, що супроводжувалися затриманнями. Так, напередодні п'ятеро активістів було затримано в Александрівському саду під час спроби записати відеозвернення на фоні пам'ятника місту-герою Києву. Їх відпустили з ВВС без складання протоколів про правопорушення.

В п'ятницю в Петербурзі поліція затримала поета Олега Ільїна, який відмовився зняти кепку з українською символікою. Він провів у поліції близько двох годин.

У ніч на четвер зірка на шпилі висотки на Котельницькій набережній в Москві також була перефарбована в кольори прапора України, а над нею було піднято український прапор. Через кілька годин після того, як про це стало відомо, за підозрою у вандалізмі було затримано чотирьох громадян Росії. Тим часом про свою причетність до акції заявив український руфер Георгій, також відомий в соціальних мережах як Mustang| Wanted. Георгій також заявив, що готовий здатися російській владі у випадку, якщо буде звільнена українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває у воронежському СІЗО.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи