Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Держкіно визначили критерії для заборони російських фільмів та серіалів

У Державному агентстві України з питань кіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

У відомстві пропонують вважати за загрозу національній безпеці України та «негативний вплив на моральний дух українського народу та української армії», кінопродукцію й що відповідає одному з перерахованих нижче критеріїв:

  • позитивні герої фільмів мають відношення до державних, чи силових структур Російської Федерації, СРСР, чи Російської імперії;
  • у фільмі фігурують тимчасово окуповані території України;
  • фільм зачіпає питання історії України;
  • українці є негативними героями у фільмі;
  • автори чи виконавці головних ролей підтримали агресію проти України.

При цьому в Держкіно посилаються на статтю 5 закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», згідно якого Російська Федерація визнана державою-окупантом.

З проханням внести на розгляд Кабінету міністрів України пропозиції щодо запровадження санкцій стосовно російської аудіовізуальної продукції представники Держкіно звернулись до Міністерства культури як центрального органу виконавчої влади, що відповідає за формування державної політики у сфері кінематографії.

«Наразі Україна потерпає від нищівної агресії в інформаційній сфері з боку Російської Федерації. Пропаганда потенційно ворожих Україні ідей міститься як в інформаційних передачах, які без ефективного державного контролю поширювались на українському телебаченні, так і в численній аудіовізуальній продукції – кіно-, теле-, відеофільмах, телевізійних серіалах, документальних стрічках тощо, – зазначається у повідомленні на сайті Держкіно. – Це призвело до того, що значна частина громадян України перестала сприймати себе як членів українського суспільства і стала вороже ставитись до всього, що пов’язано з Україною, її культурним та соціальним середовищем. Саме на приховану пропаганду ворожих Україні ідей припадає значна частка відповідальності за те, що певна кількість громадян України підтримують тероризм, який експортує на наші землі Російська Федерація, чинять перешкоди антитерористичній боротьбі, яку веде Україна, паплюжать українські державні символи тощо».

Як писала «Телекритика», під час прес-конференції 2 вересня голова Держкіно Пилип Іллєнко, відповідаючи на запитання журналістів, заявив, що російські фільми, які несуть в собі чіткі загрози національним інтересам України, мають бути заборонені до демонстрації в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Правильні критерії. А також треба заборонити будь-яке мовлення московською мовою на усіх телеканалах.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Правильні критерії. А також треба заборонити будь-яке мовлення московською мовою на усіх телеканалах.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)