Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Туристичний клуб «Перехід-IV»: вгадайте, де ми були!

Категорія:

Подорожі сільською Україною, відвідання маловідомих музеїв – найкращий спосіб підключення до сонячної енергетики українського духу. В рамках програми «Спадок предків» прихильники Великого Переходу щомісяця прокладають нові туристичні маршрути. Долучайся!

(клацайте на фото, щоб збільшити)



Що це?



Карпати?



Яремче?



Прут?



Ніколи не здогадаєтесь!



Це одне з природних чудес України – Буцький каньйон поблизу селища Буки Маньківського району Черкаської області.



Селище розкинулися на скелястих берегах річки Гірський Тікич, а виникло у першій половині XVI століття. Колись тут росли величезні букові ліси. Відомі Буки ще й тим, що саме тут, на річці Гірський Тікич, була збудована перша в Україні гідроелектростанція.

Серед інших населених пунктів району селище Буки виділяється своїм неповторним, оригінальним і надзвичайно красивим ландшафтом. Селище розташоване неначе в горах, хоча навколишня територія переважно рівнинна. Природа тут створила Буцький каньйон, водоспад «Вир» та Радіонову скелю. Довжина каньйону біля 2,5 км, ширина – 80 м.

Цього ж дня відвідали село Дзензелівку Маньківського району Черкаської області. З цим селом, що має дзвінку назву, пов’язана історія українського кооперативного руху початку 20 століття. Споживче товариство Дзензелівки у 1910 році обслуговувало 144 населенні пункти, мало потужний банк і школу на 200 дітей.

Відвідання самого села вилилось у насичену програму, в якій мали місце відвідання Маньківського районного краєзнавчого музею, приміщення Київського (!) «Союзбанку» (Київський Союз Установ Дрібного Кредиту), що функціонував у селі Дзендзелівка в 1907-1911 роках (потім головний офіс перенесли до Києва).

Всі екскурсії організував і провів директор музею – Дудник Юрій Петрович. В екскурсійну програму вдало і, що важливо, вчасно вписався похід в Дзензелівську середню школу 1-3 рівнів.



Віктор Макаренко і Юрій Дудник

Гарний український обід (справжня козацька їжа) відбувся завдяки піклуванню директора школи Візіра Михайла Вікторовича і гостинному прийому завуча - Степана Степановича Бондара.



Степан Степанович Бондар і Михайло Вікторович Візір

Після обіду екскурсійна група відвідала фермерське господарство братів Мальованих. Відверте спілкування зі справжніми українськими фермерами допомогло відчути могутній, але ще далеко не розкритий потенціал українського села.



Фермери Мальовані – Анатолій та Михайло Володимировичі

Якщо бажається долучитися до спадку предків разом з читацьким клубом «Перехід-IV» – пишіть на sensar @ meta.ua

 

 


В тему:

Пошуки Грааля: Туристичний клуб АРСА відвідав Переяслав-Хмельницький

Арійська Стрілецька Асоціація. Друга фаза.

Другий збір засновників Третього Гетьманату – у неділю 27 червня

Що робити? Програма «Три О»: Оздоровлюйся! Організовуйся! Озброюйся!

Паралельне суспільство як цивілізаційна надбудова (настанови для снайперів)

 

 

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи