Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Турчинов анонсував пробні пуски вітчизняних ракет, здатних долетіти до Челябінська

Категорія:

4 березня секретар Ради національної безпеки в оборони України Олександр Турчинов повідомив, що Україна найближчим часом планує здійснити пробні пуски вітчизняних ракет, а відновлення ракетної галузі назвав пріоритетом для української влади.

«Наші вчені, конструктори та інженери забезпечили виробництво на наших українських підприємствах усіх необхідних компонентів, одержаних раніше по кооперації з РФ, що дозволяє нам не тільки на виставках показувати ракети, але і використовувати їх у бойовому застосуванні», – Турчинова Інтерфакс-Україна.

За його словами, складність відновлення ракетної галузі полягала в тому, що до 2014 року була дуже тісна кооперація з підприємствами РФ. 

"У нинішніх умовах, після окупації Криму, після початку агресії на сході, ніякої кооперації у військово-технічній галузі з РФ бути не може. Це принципово", — підкреслив секретар РНБО.

Відновлення ракетної галузі він назвав пріоритетом для української влади: «Ми, з одного боку, повинні розвиватися, як космічна держава, виробляючи високотехнологічні космічні апарати, але при цьому ми також повинні відновити всю лінійку бойових ракет, які дозволять захистити країну».

Відповідаючи на уточнююче питання щодо того, про пуски яких саме ракет йде мова, Турчинов сказав: «На жаль, більш детальної інформації я дати не можу, але щоб не напружувалися наші стратегічні партнери, хочу підкреслити, що Україна зміцнює свою оборону, не порушуючи ні одного взятого на себе міжнародного зобов’язання».

Секретар РНБО, очевидно, мав на увазі тактичні ракетні комплекси «Грім», «Шуліка», «Сапсан», вважають експерти.

Розробники легендарного комплексу ракет «Сатана» КБ «Південне» спроектували унікальну універсальну ракету «Сапсан», яка може вражати як повітряні, так і наземні цілі.

«Грім» створений для знищення наземних цілей на дистанції до 300-500 кілометрів, і повинен замінити застарілу «Точку». Практична дальність застосування ракети, без урахування «юридичних» обмежень – дві тисячі кілометрів. Вона здатна долетіти, наприклад, до Челябінська, Єкатеринбурга, якщо пуск проведений з Харкова.

Вага боєзаряду «Грому» 480 кілограм, як і у російського «Іскандера». «Шуліка» є крилатою ракетою, за своїми характеристиками не поступається відомому американському «Тамагавку». Вона може розміщуватися у вигляді наземного або корабельного базування. Дальність ураження сухопутних цілей становить 280 кілометрів заявлена, фактична – в рази більше. Вже розроблений проект «Коршун 2», який має деякі конструктивні поліпшення. В якості шасі може для переміщення ракетних комплексів «Грім» або «Коршун» може бути використано багатофункціональний шасі КрАЗ-7634НЕ.

Наші інтереси: 

Відновлення військово-промислових потужностей - добрий знак. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ось і відкрилася таємниця Челябінського метеорита. ;)))

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Коментарі

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ось і відкрилася таємниця Челябінського метеорита. ;)))

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Індіана Джонс.
0
Ще не підтримано

"Томагавку", вже 33 роки. Вважаю не потрібно пишатися, що можливо, наші крилаті ракети, не поступають американським.

Хай цим пишаються росєянє, що вони тільки зараз, спромоглися доробити розробки СРСР до того, що тепер можуть сперечатися з першими варіантами американських "томагавків". І то, скоріш за все віртуально.

Зараз США вже має п’яту версію своєї ракети, і давно розробляє крилаті ракети нового покоління