Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп відвідає Польщу для участі у саміті "Міжмор’я"

Спецтема:

6 липня президент США Трамп відвідає Польщу, де зустрінеться з польським колегою Анджеєм Дудою, а також лідерами країн, які візьмуть участь у саміті Міжмор’я (Адріатика - Балтика - Чорне море). Про це заявили  міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський і глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

tramp-2.jpg

Дональд Трамп
Дональд Трамп

“6 липня президент США Дональд Тамп відвідає з візитом Польщу на запрошення президента Анджея Дуди. Переговори з цього приводу тривали упродовж останніх тижнів і їх було прискорено після зустрічі президентів під час саміту НАТО у травні”, - заявив Щерський.

Він додав, що під час візиту Трамп зустрінеться з Дудою, а також візьме участь у саміті Міжмор’я.

Значна частина переговорів Трампа з партнерами стосуватиметься справ міжнародної безпеки та безпеки регіону східної Європи. На думку Щерського, візит Трампа зміцнить позиції Польщі як адвоката регіону, проявом чого є нещодавнє обрання Польщі членом Радбезу ООН на 2018-2019 роки.

Вітольд Ващиковський, глава МЗС Польщі зауважив, що до Польщі вже прибула робоча група із США для підготовки візиту глави Білого дому. За його словами, місцем зустрічі президентів, ймовірно, буде Варшава.

Білий дім підтвердив візит Трампа до Польщі.  Речник Трампа зазначив, що під час візиту президент США виголосить “важливу промову”, щоб продемонструвати сильні зв'язки США з Центральною Європою і візьме участь у саміті Міжмор’я.

"Міжмор’я" є одним з основних проектів на міжнародній арені, який Дуда почав реалізувати після обрання президентом в 2015 році. Головною темою Другого саміту Міжмор’я, проведення якого планувалося у Вроцлаві, буде інфраструктура.

Міжмор’я - неформальна платформа співпраці між Польщею, Хорватією, Литвою, Латвією, Естонією, Чехією, Словаччиною, Словенією, Угорщиною, Румунією, Болгарією та Австрією. Пріоритетом проекту є формування інфраструктурної та економічної єдності на вісі “Північ — Південь”.

Наші інтереси: 

Міжмор'я розширює свої кордони.США підтверджують свої зв'язки у Європі.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

А Україна не братиме участі у саміті?

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

А Україна не братиме участі у саміті?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

У списку перераховані тільки члени Євросоюзу. Підозрюю, що без України не обійдеться - формально чи неформально.

Ія Подолянка каже:
А Україна не братиме участі у саміті?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А Україна стоїть під калиною та й пісню співає... про Міжмор'я ))

Цитата:
Міжмор’я - неформальна платформа співпраці між Польщею, Хорватією, Литвою, Латвією, Естонією, Чехією, Словаччиною, Словенією, Угорщиною, Румунією, Болгарією та Австрією.

"Дивлюсь на Міжмор'я, 
Та й думку гадаю - 
Чому я не сокіл?
Чому не літаю?
Ой чом же ти, Боже, 
Мені крилець не дав
Я б в небо полинув
До Сонця дістав"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Одне з двох: або Україну проіґнорували (це така европейська забудькуватість, "слона я й не помітив"), або піджилки трясуться, щоб скажених московських ос не дратувати. Тут вже як скаже Трамп, то так воно і буде. Дуда буде мовчати, бо його польські промосковські антибандерівські патріоти зжеруть.
Чи є вже офіційні списки учасників саміту Міжмор'я? Чи Україні створювати своє власне Міжмор'я?
Про головування України в Міжмор'ї можна й не заікатися!?

Si vis pacem, para bellum