Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Терористичні атаки в Британії: чому Захід не може перемогти тероризм

Останній теракт в Лондоні — автомобільний наїзд і нанесення ножових ударів випадковим перехожим — знову демонструє, що прихильники ІДІЛ готові жертвувати собою, здійснюючи масові вбивства для залякування суспільства. Ці злочини будуть відбуватися і далі там, де прихильники Ісламської держави зможуть діяти, використовуючи слабкість демократичного режиму.

londonbridge.jpg

AFP, Chris J Ratcliffe

Про це у своїй статті "Складний вибір" на Israel Hayom написав Яков Амідрор, генерал-лейтенант запасу, колишній голова Ради національної безпеки Ізраїлю.

Ці терористи — не просто люди, які образилися на державу. Насправді, у більшості випадків ці люди суттєво і не страждали від якихось утисків держави. Їхні дії є результатом дуже специфічної ідеологічної обробки, зовсім не пов'язаний з їхніми фактичними життєвими обставинами. Ось чому органам влади так важко передбачити, хто вчинить наступний жахливий напад. Ця проблема є основою провалу спецслужб у запобіганні нападів (терористів) в усьому світі.    

Поки здається, що підривник-самогубця, який обрав своє ціллю Манчестерський концерт 22 травня, мав допомогу у плануванні такої складної атаки, а для суботнього нападу у Лондоні 3 червня не було потрібно особливї підготовки — звичайний автомобіль і кілька кухоних ножів. Це є прикладом того, чому у такій ситуації спецслужбам набагато складніше працювати для попоредження можливих терористихних атак, навіть якщо вона була організована терористичним осередком, а не була роботою терориста-одинака. 

Слід підкреслити, що жодній державі поки що не вдалося знайти спосіб повністю попередити цей тип тероризму, коли використовуються звичайні предмети хатнього вжитку і звичайні машини. Завжди будуть несподіванки, коли терористи обиратимуть такі методи, хоча все ж таки можна зменшити ефект цього явища. 

Якщо відкинути співчуття і жаль, потрібно сказати, що просто говорити про «викорінення тероризму» мало. Даремно очікувати від помірних ісламістських елементів перемоги над екстремістським ісламом.

Ми повинні зробити конкретні кроки: а це — зміна законодавства, збільшення нагляду над спільнотами, від яких може бути наступна атака, і захист джерела розвідки. Це може виявитися менш ідеальним з точки зору закону і права громадян на приватне життя, але у нас немає іншого вибору, окрім як зазіхати на приватне життя потенційних майбутніх терористів, навіть якщо це означає, що це може вплинути на людей, які не зробили нічого поганого.

Західне суспільство має вирішити, що він цінує більше: свою приватність, і в цьому випадку терористичні атаки, подібні на ті, які сталися в суботу, триватимуть безперервно, або відмову від декількох прав на користь зменшення загрози тероризму. Це не буде простим рішенням.

Переклад з англійської мій, О.К.

В тему: 

Мультикультурність – причина краху ідеї Єдиної Європи

Іслам атакує Європу. Є жертви

Європу поглинає цунамі ісламістського терору

Іслам може стати домінуючою релігією в Європі, кажуть експерти

Толерастія знищує Європу

Мусульмани хочуть ісламську систему охорони здоров’я

Третина німців зізналися, що почувають себе іноземцями у власній країні

Володимир Буковський: «Європейський Союз — це одруження під дулом рушниці»

Геополітична доктрина Третього Гетьманату

Не виходили наші пращури з Африки

Вертикальна типологія релігій: у що вірять люди і у що не вірять гобіти

Наші інтереси: 

Загроза ісламського тероризму є наслідком непродуманої політики лібералів. Це має бути уроком для України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Тереза Мей з цього приводу сказала "Enough is enough". І оголосила, що після виборів у новому парламенті торі займуться зміною законодавства, щоб зняти перешкоди, які заважають поліції боротись з потенційним екстремізмом. Між іншим, цікава деталь: усі терористи з останніх терактів у Британії були заздалегідь відомі поліції. Але особливості законодавства не давали можливості заарештувати їх заздалегідь.

Творю, отже існую.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Тереза Мей з цього приводу сказала "Enough is enough". І оголосила, що після виборів у новому парламенті торі займуться зміною законодавства, щоб зняти перешкоди, які заважають поліції боротись з потенційним екстремізмом. Між іншим, цікава деталь: усі терористи з останніх терактів у Британії були заздалегідь відомі поліції. Але особливості законодавства не давали можливості заарештувати їх заздалегідь.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Великобританії та іншим країнам перш за все треба визначитися з головним питанням: Чи потрібні їм іммігранти-ісламісти!?
І якщо потрібні, то які конкретно: за віком і фахом; і в якій кількості!

Наступним кроком треба змінити законодавство, як в галузі надання спецслужбам більшої свободи в проведенні оперативно-розшукових заходів, так і в галузі превентивної висилки з країни певної категорії осіб.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!