Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Технології LEGO будуть застосовувати в українській освіті

Світ:

Міністерство освіти та науки зацікавлено співпрацювати з LEGO для використання їхніх методик вивчення математики, фізики та інших природничих дисциплін через робототехніку.

Про це зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час візиту на 9-й Всеукраїнський фестиваль робототехніки Robotica-2017, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Зараз ми продовжуємо збирати драйверів реформ з усієї України і навіть за її межами - людей, що знають, як будувати сучасну освіту, котра буде корисною і цікавою для дітей.

У рамках підготовки дітей до цієї олімпіади розроблено унікальні навчальні матеріали для вчителів, створено спеціальні навчальні програми. І ми сподіваємося, що нам вдасться розширити співпрацю з LEGO для використання цих напрацювань на благо українських дітей», - підкреслила Гриневич.

Гриневич та представник LEGO домовились про проведення зустрічі, в межах якої можна буде обговорити варіанти більш глибокої та плідної співпраці.

Робототехніка – напрям, що потребує об’єднання знань з математики, фізики, інформатики, і в його межах діти мають можливість засвоювати знання через діяльність, творчість, це стимулює інтерес і розвиває любов до предметів, які усі звикли вважати нудними.

У межах фестивалю також проводилася Всеукраїнська олімпіада з робототехніки, яка є відбірковим турніром на World Robot Olympiad.

Фестиваль Robotica в Україні проводиться з 2009 року. За цей час кількість учасників зросла у сотні разів. Діти демонструють свої знання та вміння у конструюванні, програмуванні роботів та проектній діяльності, навчаючись за STEM програмами.

Окрім захоплюючих змагань роботів, фестиваль включає в себе Дитячий архітектурний конкурс, в якому беруть участь дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади України.

Цього року на фестивалі було понад 3 тис. учасників, що склали 350 різних команд. Молодь з різних регіонів України представляла свої проекти на науково-технічному турнірі за міжнародними програмами First LEGO League і First LEGO League Junior.

Також в системі дошкільної освіти діє програма «Сприяння освіті», започаткована Меморандумом про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та благодійним фондом The LEGO Foundation (Королівство Данія).

Відповідно до програми, в дошкільних навчальних закладах (ДНЗ) України впроваджується LEGO-конструювання. Благодійним фондом The LEGO Foundation здійснено повне забезпечення ДНЗ-учасників навчальними наборами LEGO.

Наші інтереси: 

Реформа освіти і, насамперед початкої освіти, вкрай необхідна Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи