Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сьогоднішня кібератака, наймасштабніша в історії України і не остання, – Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що у вівторок, 27 червня,  об 11:00 проти нашої держави була розпочата масована кібератака з використанням модифікованої під Україну версією вірусу "wannacry" - "cryptolocker". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Лист, що містить вірус, приходив, в більшості випадків, поштою. За кілька днів і навіть тижнів до сьогоднішнього дня.

На сьогодні можна сказати що атака готувалася щонайменше місяць", - повідомив Герщенко та додав, що листи, які приходили адресатам-резидентам України були російською та українською мовою.

За словами Антона Геращенка, організатори атаки були добре обізнані зі специфікою розсилок службових листів в українському комерційному і державному секторі і маскували розсилки листів, що містять вірус, під виглядом ділової переписки, яку з цікавості відкривали недосвідчені користувачі.

"У програмному коді вірусу була закладена дата запуску 27 червня в 11:00. Кібератака що має своєю кінцевою метою спробу дестабілізації ситуації в економіці і суспільній свідомості України була замаскована під спробу вимагання грошей у власників комп'ютерів. Вірус зашифровує всі дані жорсткого диска і вимагає викуп у кілька сотень доларів.

Метою цієї тренувальної кібератаки, швидше за все приуроченої до Дня Конституції України, є офіси банків, редакції засобів масової інформації, об'єкти зв'язку, транспорту, телекомунікації, енергетики", - повідомив Геращенко.

Також радник міністра повідомив про те, що масованої атаки зазнали: "Укртелеком", "Київ-" і "Дніпроенерго", "Укрзалізниця", "Аеропорт Бориспіль", Кабінет Міністрів України.

Геращенко повідомив, що в цей момент фахівці з кібербезпеки СБУ і Національної поліції працюють на основних інфраструктурних об'єктах України з метою допомогти системним адміністраторам якомога швидше відновити роботу комп'ютерних мереж. 

Згідно з повідомленням Геращенка, результатами розслідування наймасштабнішої кібератаки в історії України наші фахівці з кібербезпеки обміняються зі своїми зарубіжними колегами для того, щоб зробити наш світ більш безпечним в майбутньому. 

"Сьогоднішня кібератака, наймасштабніша в історії України, не остання. Будуть і інші. Так як війна в кіберпросторі, що сіє страх і жах серед мільйонів користувачів персональних комп'ютерів і завдає прямої матеріальної шкоди через дестабілізацію роботи бізнесу та держорганів, - це частина загальної стратегії гібридної війни Російської імперії проти України. Така ж її частина, як і теракт, організований сьогодні російськими спецслужбами щодо полковника ГРУ Максима Шаповала.

Для того, щоб перешкодити зараженню свого комп'ютера небезпечним вірусом будь-якого типу, найкраще намагатися обмежувати свою цікавість і не відкривати листи, що приходять на пошту або в особисті повідомлення від незнайомих Вам адресатів", - підсумував Антон Геращенко.

 

Наші інтереси: 

Дестабілізація роботи бізнесу та держорганів - це частина загальної стратегії гібридної війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Переходьмо на Лінукс!

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Переходьмо на Лінукс!

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Оновлення програми Медок несе в собі загрозу

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.