Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Скандал на саміті у Пекіні: представники країн ЄС відмовились підписувати спільну заяву

На саміті "Один пояс – один шлях", що відбувається у Пекіні, намітилися істотні розбіжності між приймаючою стороною та європейськими країнами.

Повідомляється, що представники держав ЄС після обговорення з китайською стороною ряду торгових питань відмовилися підписувати заплановану спільну заяву.

За повідомленнями джерел інформагентства, Китай відхилив пропозиції європейських партнерів, що стосуються дотримання соціальних та екологічних стандартів, а також прозорості та надання держзамовлень при реалізації проекту "Нового Шовкового шляху", після чого лідери країн ЄС повідомили Пекін, що не будуть підписувати заяву.

Водночас присутній на переговорах голова КНР Сі Цзіньпін оголосив, що Китай перерахує до фонду нового "Шовкового шляху" додатково близько 100 млрд юанів (майже 13 млрд євро) для фінансування проекту, про який було оголошено ще наприкінці 2013 року. 

Наші інтереси: 

Китай проривається на європейські ринки для збуту своїх товарів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи