Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Середньовічна культура та реконструкція. Найкращий фестиваль Закарпаття «Срібний Татош»

Категорія:

Світ:

Чинадієвський замок «Сент-Міклош» вже у п'яте проводить міжнародний фестиваль «Срібний Татош», що цього року відбуватиметься  21-22 травня. Історичний фестиваль обіцяє видовищні лицарські бої, середньовічні танці та музику, вечірнє вогняне шоу, відтворення середньовічного табору.

Протягом фестивалю на території замку відбуватимуться:
- екскурсії по замку «Сент-Міклош»;
- середньовічні забави - стрільба з лука та арбалета, метання списа, фото в обладунках, танці, ігри;
- «Середньовічний ярмарок»;
- діятиме середньовічний табір та середньовічна польова кухня;
- лицарський турнір та масові бої рицарів;
- лучний турнір;
- середньовічне регбі;
- різноманітні майстер-класи.

Чінадієвський замок Сент Міклош знаходиться у селі Чінадієво, що неподалік Мукачево. Його взяв в оренду художник Йосип Бартошу ,у 2001 році. Фактично то були руїни з купою сміття всередині. Реставрація замку й досі триває, але екскурсії вже проводять. У замку 13 кімнат, виставка артефактів скіфської та кельтської культури, картини художників, що приїздять сюди на міжнародні пленери. У замку висять портрети усіх його власників, великий портрет Ілони Зріні, автором якого є пан Бартош. У замку відкрили декілька «таємних ходів» — подвійних стін, котрі господар з гумором показує відвідувачам.

замок Сент Міклош в Чінадієво

Бартош із непідробним захопленням розповідає про Ілону Зріні, дружину графа Ференца Ракоці I і мати угорського національного героя Ференца Ракоці II. Справжнє ім’я Ілони Зріні — Гелена Зрінська. Вона була надзвичайно красивою, знала багато іноземних мов і чудово розбиралась у фортифікації. Ставши вдовою у 39 років, віддала своє серце лідерові повстанців, графу Імре Текелі, який був молодший за неї на 13 років. У лютому 1682 року відбулася їхня таємна зустріч у тій кімнаті, яку називають спальнею Ілони Зріні і у якій Бартош хоче зробити зал для укладання шлюбів.

Наші інтереси: 

Наповнимо життя цікавими подорожами та позитивними емоціями!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи