Зображення користувача Вадим Кононенко.
Вадим Кононенко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розвиток сайту: вересень-жовтень. Супутні товари та повна переробка Ярмарки, власна статистика.

Радіймо! Два осінні місяці я працював над небагатьма, але дуже об'ємними й важливими речима, які стосувалися, в основному, вдосконалення роботи системи Ярмарка та впровадження системи візуалізації нашої власної статистики відвідуваності. Як і в попередньому звіті, роботи розділю на 4 категорії: "нововведення", "виправлення", "зміна поведінки" та "технічний супровід".

slide_1.jpg

Енергію події матеріалізуємо!
Енергію події матеріалізуємо!

Отже:

1. Нововведення

1.1. Впроваджено фільтри товарів на сторінці Ярмарку, виділено категорію товару в окремі сторінки. Це дозволить покупцям швидше знаходити потрібні їм речі.

1.2. Впровадження механізму супутних товарів. Це, загалом, потребує окремого роз'яснення, бо впроваджено новий гнучкий засіб підвищення торгової активності та просування окремих товарних позицій.

1.3. Додано механізм роботи з діалоговими вікнами. Це дозволить зменшити кількість перезавантажень сторінок (переходів між сторінками) й підвищить зручність роботи з сайтом.

1.4. Реалізовано механізм гнучкої темізації як діалогових вікон, так і інших зручних діалогових елементів, які ми плануємо використовувати й у подальшій роботі з розвитку сайту "Народний оглядач", підвищення зручності роботи з ним. Це вимагало внесення змін у наявний модуль для виправлення помилок його роботи. Це дозволить зробити сайт зручнішим та красивішим.

1.5. Впроваджено візуалізацію нашої власної статистики відвідуваності, яку ми збираємо з березня-місяця цього року. Для отримання потрібної нам поведінки довелось значно розширити можливості модуля, що ми використовуємо, в частині формування потрібних нам запитів, механізму їх кешування та відображення результатів. Оновлення відвідуваності відбуватимуться щопівгодини. Це надасть відвідувачам більше інформації про активність читачів на сторінках сайту.

1.6. Введено досконалішій механізм формування сторінок матеріалів та форм їх створення з окремих полів, що надасть розробникам більшої гнучкості у створенні потрібних для відображення елементів. Повністю перероблено наявні форми розміщення полів, вигляд товарів у каталозі та окремо з використанням нового механізму. Винесено окремі повторювані елементи в поля для їх повторного використання на інших матеріалах.

1.7. Запроваджено можливість голосування за коментарі на товарах Ярмарки.

2. Виправлення

2.1. Виправлено появу в логах повідомлень (попереджень) при перегляді неактивних товарів Ярмарки.

2.2. Виправлено напрямок сортування на сторінках статистики.

2.3. Перероблено стилі випадаючих меню вгорі сторінок сайту для виправлення зникання дочірніх елементів при спробі їх вибору.

3. Зміна поведінки

3.1. Вдосконалено механізм переходів між сторінками ходу оформлення замовлення. Код став простішим у підтримці. Це полегшить розробникам роботу з ним.

3.2. Систему резервного копіювання переналаштовано так, щоб зберігати на сервері лише останню копію. Усі інші - винесено за межі основного сервера. Це звільнить вільний простору сервера для обслуговування звернень користувачів до сайту.

3.3. Трохи впорядковано стилі елементів сайту на використання більш загальних правил вибору, це дасть більшу однотипність вигляду та зменшить обсяг робіт в стилізації нових елементів  на сторінках сайту.

3.4. Внесено зміни до сторонніх модулів для усунення створення ними помилок (попереджень). Це підвищує якість роботи сайту, зменшує засмічуваність логів сайту - полегшує роботу з техпідтримки сайту.

3.5. Перейменовано поточну роль "Акціонер" у "Інвестор" та створено окрему роль "Акціонер". Це дасть можливість гнучкішого розрізнення користувачів в соціальній сфері.

3.6. Змінено механізм запуску системи планувальника періодичних робіт сайту на запуск через системну команду. Це дозволить зменшити кількість точок звернення до сайту ззовні, зробить його роботу безпечнішою.

4. Технічний супровід

4.1. Оновлення ядра сайту та сторонніх модулів до крайніх їх версій. Це закриває виявлені вразливості модулів (якщо такі виявлено), розширює їх можливості, виправляє знайдені в них помилки.


Робота цих місяців була спрямована на впровадження нових, потрібних, зручних механізмів, що ми й бачимо з наведеного переліку. Хочу розрити й пояснити впровадження супутних товарів, щоб Інвестори зрозуміли роботу цього механізму:

Впроваджено дві нові властивості товарів: "Акційний" та "Поширюваний", а також поле пропонованих продавцем товарів до кожного окремого товару. Обмежень на вибір товарів між різними крамницями не робилося.

Поширюваним товар може зробити адміністрація сайту. Товар не може бути одночасно "Акційним" та "Поширюваним". Також такі товари не можуть бути додані до пропонованих товарів.

До ходу оформлення замовлення додано одну додаткову сторінку, де покупець може ознайомитися з поширюваними (загальними) та пропонованими (продавцем) товарами. Поширювані товари обов'язкові до придбання лише, якщо покупець додав у кошик акційні товари. Кількість поширюваних товарів має бути більшою чи рівною кількості акційних (незалежно чи це різні товарні позиції чи одна в зазначеній кількості) .

На сторінці додаватимуться інформаційні повідомлення при її завантаженні чи спробі покупця перейти до наступного кроку оформлення замовлення.

Поки відбувалася робота над описаними вище завданнями, критичної ваги набуло впровадження можливості організації колективної роботи на сайті, тож до наших, поки-що не реалізованих, подальших планів, описаних раніше:

- автоматизація формування поштових розсилок,
- вдосконалення зовнішнього вигляду сайту, рознесення функціональності на окремі розділи, що спростить інтерфейс та зосередить в одному місці усе необхідне в кожен момент користувачу,
- впровадження онлайн-допомоги та вдосконалення розділу допомоги загалом,
- подальші роботи з підвищенням швидкодії сайту,
- вдосконалення роботи системи Ярмарка: створення вітрин окремих крамниць,
- розширення кількості сторінок статистики сторінками статистики служб доставки, переробка цього механізму для надання йому гнучкості, розширюваності й керованості окремими продавцями.

додається робота над якнайшвидшим впровадженням цієї можливості.

Також, ми вже почали рух до оформлення нашого колективу розробників у Артіль розробки програмного забезпечення. Тут ще немало роботи, але це потрібно кожній вільній людині: працювати спільно з однодумцями, спільно досягати мети й спільно ділити результати праці згідно внеску кожного. Тому, ми рухаємося вперед!

Прошу усіх небайдужих людей долучатися до творення нашого спільного простору: через обговорення, визначення планів роботи над сайтом, підтримкою нашої роботи щедрими внесками.

Творити нову систему легко й радісно. Якою вона буде залежить лише від нас. Разом ми все зможемо!

Хай буде!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Покажіть мені, будь ласка, де я маю що сказати, пане Анатоліє. Ні, не так: пане Анатоліє, що Ви хочете від мене почути? :)

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

На мою думку, гостям НО треба дозволити відвідувати Ярмарок (щоб гість бачив, які товари пропонуються і, можливо це спонукало б його зареєструватися та стати акціонером).

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Цілком слушно!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Це не проблема - відкриємо на повний доступ. :) Або, лише зареєстрованим користувачам.

PS. До речі, вже відкрили.

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Пане Вадиме, мене зацікавила можливість запропонувати товари з мого книжкового магазину для діаспорців, які відвідують Ярмарок тут. НО міг би отримувати комісійні, якщо книжку купляють або знаходють через Ярмарок НО. Чи можливо це зробити? Ось посилання до моєї крамниці: http://www.kolos.com/

Якщо хочете обговорити це зі мною персонально, пишіть на мою скриньку --

.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Добридень, пане Миколо.

Щодо Ярмарки: на останньому зібранні акціонерів ми, якраз, обговорювали подібні речі. Ми там дійшли думки, що для поступового наповнення Ярмарки товарами (адже ж ми розраховуємо, що Гали, згодом, стануть повноцінним замінником грошам) продавці можуть виставляти якийсь один товар зі своєї крамниці на продаж за Гали. Звісно, живих грошей вони від цього не отримують, але це можна розглядати як маркетинговий хід, вказувати в описі товару адресу своєї основної крамниці.

Щодо відслідковування переходів чи реклами: на цьому сайті є розділ "Життя навколо нас". Там також можна виставляти рекламні статті.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ми виставимо книгу "Оріянство" з посиланням на Kolos.com.

Окрім того, пан Микола може писати огляди книжок, які продає. Завдяки тому, що НО гарно індексується, його книжки знайде більше покупців.

Літературні огляди ефективніше давати не в рекламний блок, а в інші рубрики, наприклад, в освіту, науку, невідому Україну.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Дякую за рекомендації. Я попробую виставити деякі книжки крамниці КОЛОС на Ярмарці. Власне, таку можливість я і так знав. Проблема в тому, що це буде потребувати додаткової роботи з мого боку. А я є лінивим... :) По друге, Ярмаркою будуть користуватися в подавляючій більшості покупці з України, а мої товари можна закупляти лише за кордоном. Добре, з часом розберемось.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

ось це постійно вилазуюче віконечко реально псує весь настрій від прочитування коментарів.. випадково зачепив те посилання пацюцьком і вуаля вилізло віконечко і яке бог зна як позбутися і якщо навіть і позбуватися, то вже задоволення від прочитання коментаря зникає..

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Так, це реальний глюк! По-ідеї, воно би мало вилазити тільки коли навести на ім’я користувача... але воно саме по-собі вилазить коли захоче...і потім важко його закрити. В мене остання версія Хрома. І ще через це висне сторінка. Адмін, будь ласка, поремонтуйте! :)

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Доброго дня.

Я також помітив дивну поведінку модуля, що надає це вікно, але, через те, що його впроваджував не я, не став його наполягати на його вимкненні. Загалом, ми плануємо замінити цей, достить обмежений модуль, на власний, але це відклали натрохи, щоб не затримувати викладання оновлення. Зважаючи на значну незручність з цим вікном, спробуємо це зробити у першу чергу.

Дякую за відгуки.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано
Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

У наведеному Вами знімку все написано: Ви дали посилання на сторонній сайт, який Ваш браузер визначив як той, що містить загрозу, про що він Вам чесно й повідомив. Спробуйте вказати адресу "informacia.ru" в пошуковому рядку Google та й побачите попередження, яке виведе Вас на сторінку діагностики безпечного перегляду сторінок:

Цитата:
Що сталося під час останньої перевірки цього сайту системою Google?
Протягом попередніх 90 днів ми перевірили 26 стор. сайту й виявили, що діяльність на 8 стор. призводить до завантаження чи встановлення зловмисного програмного забезпечення без згоди користувача. Востаннє система Google виконувала перевірку цього сайту 2014-10-31, останнього разу підозрілий вміст на ньому виявлено 2014-10-31.
Зафіксовано, зокрема, таке зловмисне програмне забезпечення: 18 trojan(s).

Сайт розміщено в кількох мережах (1), включаючи AS30968 (INFOBOX-AS).

Загалом, будь-який сайт, при переході на нього в межах одного вікна, має можливість підглянути куки.. наприклад, мітки аутентифікації (дані про вхід на сайт).
Потім ці дані можна використати, щоб увійти з-під Вашого користувача та виконати якісь дії, наприклад, змінити Ваш пароль. Шукати дірки...

Тож, не варто робити такі переходи взагалі, я якщо дуже треба, то лише на сайти, яким Ви довіряєте й вважаєте, що Вони такого не робитимуть.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Ви при своєму розумі??

Те посилання на сайт НО..

Я на кожного визначеного соціотипа роблю переходи на окрему їхню сторінку де про них можна дещо почитати з автоюіоргафії і головне переглянути фото. та відео записи, що є дуже цінним у типуванні соціотипів по зовнішності, замість по дурості..

ТОМУ ВІДПОВІДАЙТЕ НА МОЄ ЗАПИТАННЯ ЧІТКО, ЩО ТО ВСН ОЗНАЧАЄ???
Я ТАМ КУЧУ ЧАСУ ВИТРАТИВ НА ТЕ ЩОБИ ЗРОБИТИ ГАРНУ ФОТО ПІДБІРКУ, + Я ЩЕ Й СПРАВДІ ОТРИМАВ ВІРУС ЯКИЙ МЕНІ ТУТ ТАКОГО НАТВОРИВ НА ДИСКУ С, А ВИ МЕНІ ТАКУ ДУРНИЦІ МИЛЕТЕ??????????

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Розблокуйте мою публікацію і почистіть той вірус, щоби люди могли знову нормально ним користуватися..
Я що даремно тут стараюся та ще й оплачуючи послуги НО?? =)
Те що мою публікацію стирили для зловмисництва це одне, але те що моя публікація НЕ МІСТИТЬ ЖОДНОГО ВІРУСА ТО ЦЕ ФАКТ..
ПОЗАЯК ЦЕ Ж ПУБЛІКАЦІЯ САМОГО БЛОГА!!!!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Там було посилання на сумнівний сайт informacia.ru. Я його прибрав - все працює.

На майбутнє прошу завантажувати картинки з власного компа, а не давати посилання на сторонні сайти.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Дякую, я не знав про те що вірус таким чином передається..
Домовилися подальші анкети, будуть мати фотки завантажені з компа.

Зображення користувача збфіщвцаушдтгрои.
0
Ще не підтримано

Маю пропозицію по вдосконаленню інтерфейсу сайту.
Отже.
На головній сторінці Народного Оглядача, при наведенні вказівника "миші" на край блоку новин/публікацій, з'являлись кнопки зі стрілками для гортання публікацій з їх коротким описом не покидаючи блок новин. Якщо читача зацікавила публікація, він "клацає" на ній та переходить до розгорнутого та повного вигляду тексту.
Схематично зобразив на малюнку:

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Дякую за пропозицію. Мені вона подобається. В загальних рисах я, навіть, знаю, як це втілити.. :) Після впровадження роботи з соціальнимии групами, думаю, варто буде зайнятися загальним виглядом сайту.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Буде оновлюватися щопівгодини ПОКАЗНИК ВІДВІДУВАННЯ сайту, чи сторінки?

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Цитата:
1.5. Впроваджено візуалізацію нашої власної статистики відвідуваності, яку ми збираємо з березня-місяця цього року. ... Оновлення відвідуваності відбуватимуться щопівгодини. Це надасть відвідувачам більше інформації про активність читачів на сторінках сайту.

Відвідуваність збирається окремо для кожної сторінки сайту.
Візуалізація показників відбувається зараз лише на сторінках товарів Ярмарки. Якщо це себе добре поводитиме - розширимо це й на сторінки інших типів матеріалів, зокрема - блогових записів.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Впровадження можливості організації колективної роботи уже давно є найважливішим.

Чи можна вилучити стягування оплати за доставку в товарі, виставленому на Ярмарку?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Доставка здійснюється за рахунок отримувача.

На Ярмарку знімається 10 галів за оформлення товару (за те, що відправник запаковує товар, йде на пошту, стоїть у черзі...).

Якщо товар забирається самовивозом, то оплата за оформлення не знімається.

Арій каже:
Впровадження можливості організації колективної роботи уже давно є найважливішим.
Чи можна вилучити стягування оплати за доставку в товарі, виставленому на Ярмарку?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Я неодноразово наголошував, що найважливішим на сайті має стати заохочення до СПІЛКУВАННЯ між людьми. Без цього жоден значний проект не матиме втілення. Запис у блозі - це заклик до спілкування. Коментар - це прямий відгук. Показник відвідуваності - це зворотній зв"язок між автором і аудиторією Треба його впроваджувати, коли це не дуже затратно. Хай буде!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Підтримую бажання пана Анатолія, лише додам, що п.Анатолій пропустив одну ланку )))...

Анатолій Висота каже:
1-Запис у блозі - це заклик до спілкування. 2-Коментар - це прямий відгук. 3-Галення - це заохочення до подальшої роботи автора. 4-Показник відвідуваності - це зворотній зв"язок між автором і аудиторією.

Пане Анатолію, гальте уже ;)))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Що ж ви мовчите, пане Вадиме?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Лічильник переглядів сторінок уже працює.

Анатолій Висота каже:
Що ж ви мовчите, пане Вадиме?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вадим Кононенко.
0
Ще не підтримано

Покажіть мені, будь ласка, де я маю що сказати, пане Анатоліє. Ні, не так: пане Анатоліє, що Ви хочете від мене почути? :)