Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розвантажувальна система PLCE як альтернатива рюкзаку у велопрогулянках

Категорія:

Спецтема:

Ми повинні не тільки гармонійно розвиватися і бути в чудовій фізичній формі, але і набувати досвід у користуванні військовими розвантажувальними системами та тактичними жилетами – іде війна.


Велосипедист з рюкзаком - звичайна картина на вулицях!  



Оскільки я трохи захоплювався страйкболом і тренувався в розвантажувальних системах «REDO 2005» (Австрія) та PLCE (Великобританія), то мені спало на думку використовувати РПС PLCE для велосипедних прогулянок. Однак в оригінальному варіанті вона не підходила для використання в такій якості, тому я вирішив її модернізувати. Крім того, дістати ще два оригінальних підсумки, щоб повністю укомплектувати PLCE (їх у системі 5 шт.) мені ніяк не вдавалося.



На оригінальній PLCE суспендери кріпилися до підсумків. Я вирішив зробити кріплення суспендерів до пояса та використати підсумки від тактичного розвантажувального жилета Vest Tactical Load Carrying Desert DPM (Великобританія), які на той час (2012 рік) можна було придбати у чудовій якості і за не дуже великі гроші.


Мій комплект підсумків від Vest Tactical Load Carrying Desert DPM


В результаті творчої і фізичної (переробляв самостійно) роботи і народилася дана модульна версія.

Кількість підсумків на системі та іншого спорядження регулюється за потребами.


Самостійно зроблене кріплення суспендерів до пояса...

Система в сборі в мінімальній конфігурації (одноденні прогулянки)...


Екскурс в історію:

Після Фолклендської війни (1982 р.) розвантажувальна система Pattern’58 була піддана суворій критиці. Основною проблемою цієї системи був водопроникний матеріал. Під час боїв у Південній Атлантиці брезентовий матеріал вбирав вологу, повільно просихав, в результаті чого вона ставала важкою і при мінусовій температурі розвантажувальна система втрачала гнучкість. Іншою проблемою було те, що збройні сили Великобританії і Північної Ірландії переходили на новий стрілецький комплекс калібру 5,56. Стара система не могла забезпечити якісне транспортування боєкомплекту до нової зброї.

[Варто нагадати, що для вирішення проблем, пов'язаних з вологим кліматом, під час війни у ​​В'єтнамі, в США була прийнята на озброєння нейлонова М-67 (і пізніше ALICE)].

Так з'явилася експериментальна PLCE (85-Patt). Це була перша PLCE-подібна система. У ній використовувалися кнопки для застібання підсумків.

Перша РПС PLCE [Ремінно-Поясна Система Personnel Load Carrying Equipment] (90-Patt) з'явилася приблизно в 1988 році в оливковим забарвленням. Для кріплення в ній використовувалися С-подібні гачки для кріплення пояса від РПС зразка 58го року і D-подібні кільця на підсумках (таким чином були різні ліві і праві підсумки). На багажних підсумках були додаткові кріплення для високої або низької посадки їх на ремені, аналогічно зразкам ‘37 і ‘44.

У 1992 році з'явилася нова модифікація РПС PLCE в забарвленні DPM (95-Patt / Soldier 95). У новішого зразка з'явилися більш зручні застібки підсумків і стандартизовані кріплення їх до поясу.

Випробування всіх розроблених розвантажувальних систем проводилися в дослідницькому центрі британської армії; системи зазнавали впливу різних кліматичних умов, починаючи від Арктики і закінчуючи джунглями. Перший комплекс почав надходити у війська для тестування в кінці 80-х років минулого століття.

Творці прагнули домогтися трьох основних умов: довговічність, водостійкість, легкість.



Пояс виготовлений з міцного нейлону з великим фастексом. По всій внутрішній стороні розташовані маленькі петлі, в яку протягується металеві скоби кожного підсумка. Зроблено це для того щоб підсумки не «совалися» на поясі. Як показала практика, ремінь можна використовувати від попередніх модифікацій PLCE: ‘37 і ‘58. Перевагою і в той-же час недоліком ременя є те що він «запам'ятовує» ширину власника. Тобто він дуже жорсткий і не ковзає по фастексу розтягуючись від тяжкості навантаженого.

Суспендери виконані у формі Y, мають шість нейлонових смуг для кріплення (дві спереду, дві збоку і дві ззаду). Із зовнішнього боку, на грудях і на спині нашиті смужки нейлону. На них можна підвішувати додаткове спорядження. У місці, де спинка переходить в наплічники, вшита петля для евакуації з місця бою пораненого чи з місця операції спецпризначенця за допомогою вертольота.

Сам факт того що в розвантажувальній системі можна літати мені здався прикольним, і набравшись мужності та відкинувши страх наслідків я, одягнувши РПС, пішов до турніка і повис на ньому за допомогою S-крючка. Хвилин десять я розважався таким чином і оцінив цю чудову ідею розробників. Пізніше я побачив фільм про спецназ, в якому вертоліт таким чином евакуює з місця проведення операції цілу групу спецпризначенців.

Підсумки водонепроникні, а конденсат може стікати за спеціальними канавками в дірочку яка є на дні підсумків. Всі підсумки однакові по ширині і по думці розробників їх повинно бути на РПС п'ять штук.

Підсумок для магазинів виготовлений з двох окремих підсумків розташованих на загальній основі. Вміщує в себе чотири магазини від М16 або SA80. Кришка має армування основи, що надає їй жорсткості. Зверху має скоби для кріплення ременів від підтяжок.

Утилітарний підсумок має загальний обсяг 1.5 літра і в нього з невеликими труднощами, але все-ж входить британська фліс-куртка. Так-же як і підсумок для магазинів він має скоби для кріплення ременів підтяжок, що говорить про те,  що в принципі передбачено носіння транспортника спереду.

Підсумок під флягу призначений для перенесення стандартної фляги ‘58 і пластикового стакана-казанка. В принципі, там залишається ще достатньо місця для того, щоб засунути туди кілька пакетів якогось фруктового соку. Сам підсумок розділений на дві частини.

Щоб довгі ремінці кріплення суспендерів не бовталися і ні за що не чіплялися, їх можна закріпити резинками або примотати кольоровим скотчем.


Якщо виникнуть запитання - пишіть в коментарях чи в приват!


Наші інтереси: 

Гармонійно розвиватися і бути в чудовій фізичній формі! Набувати досвід у користуванні військовими розвантажувальними системами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Колись ми створимо власне дизайнерське бюро. У Володимира Щербини також є цікаві наробки.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Колись ми створимо власне дизайнерське бюро. У Володимира Щербини також є цікаві наробки.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Під впливом Володимира я створив вінтажний шолом...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!