Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Російська мова в Україні - це шкідлива звичка

Категорія:

Світ:

"Переходжу на українську", — написав психолог і військовий експерт Олексій Арестович на сторінці у "Фейсбуку" 3 травня цьогоріч. Цей допис зібрав 4 тис. лайків із побажаннями успіху. Це нагадує ситуацію, коли говорять "перестаю палити", "зав'язую з алкоголем", "не буду матюкатися". Так людина відмовляється від шкідливої звички. Публічні заяви допомагають дотримати слова, не піддатися спокусі повернення до старого.

160607-arestovych.jpg

Олексій Арестович стає українцем

Причину переходу на українську Олексій Арестович пояснив 29 травня: "Помітили, що все більше людей відчувають відразу до колись милого серцю радянського кіно? Музики? Навіть мультиків? Ось так відходить СРСР. Шкода лише російськомовних — мова, за яку ви тримаєтеся, на цій землі втрачатиме свою здатність передавати важливі вам сенси. Дуже стрімко. ­Щодня".

Російськомисляча людина перестає розуміти, що відбувається в Україні. Адже українська — це не лише мова корінного народу. Вона відповідає енергетиці України, її ландшафту, флорі й фауні, землі та воді.

Але це — не єдина причина переходу наших співгромадян на українську. Гібридна війна Москви проти України на 90% має інформаційний характер. Підґрунтя цієї невидимої зброї — у просуванні російської мови. Відтак кожен, хто її застосовує, мимоволі є співучасником агресії. Тому не дивно, що до російськомовних діячів українці ставляться з підозрою. Таким важко заслужити народну довіру. Зрештою, усі терористи, проти яких ведеться АТО, — російськомовні.

Нещодавно в мережі поширили радіоперехоплення діалогу двох російських розвідників. Вони моніторили радіоефір на Донбасі. Розмовної української не розуміють. З усього підслуханого їхній розвідник допетрав тільки одне слово — "Горлівка". Тобто українська мова виступає природним шифром для захисту від чужинців. Говорити на "общепанятном" — це добровільно розкривати ворогу свої карти.

Арестович — не єдиний серед відомих людей у процесі переходу на українську мову. Нещодавно про це заявив одеський шоумен Олег Філімонов. Йому в навчанні допомагає дружина, яка добре володіє українською.

Треба, щоб кожен українець узяв "шефство" над одним російськомовним. Звісно, за його згодою. Тоді за кілька місяців нас стане удвічі більше.

Опубліковано в "Газеті по-українськи" 7 червня 2016 р. 

Наші інтереси: 

Наш внесок у перемогу в тотальній війні за віру і волю!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вітаю Олексія із важливим у його житті рішенням.Думаю його життя зміниться у кращий бік.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вітаю Олексія із важливим у його житті рішенням.Думаю його життя зміниться у кращий бік.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Гібридна війна Москви проти України на 90% має інформаційний характер. Підґрунтя цієї невидимої зброї — у просуванні російської мови. Відтак кожен, хто її застосовує, мимоволі є співучасником агресії.

Цілком згідний!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!