Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ранені українські офіцери підірвали себе, щоб не здатися в полон

Важкопоранені офіцери ЗСУ майор Олександр Кандесюк і Олексій Шепелюк підірвали себе разом з чисельно переважаючими російськими десантниками, щоб не здаватися в полон.

Про це повідомило одне з українських видань, посилаючись на прес-службу Міністерства оборони України.

Попередньо українським військовим поступило розпорядження сформувати і відправити на підсилення 51-ої бригади два відділення переносного зенітно-ракетного комплексу під керівництвом дивізійного майора Олександра Кандесюка. Він разом з іншими військовими вирушив на вказані позиції.

Водночас через український кордон прорвалися російські війська зі штатною бойовою технікою. Як стало відомо, це був 331-мй десантний полк, який дислокується у місті Кострома. У результаті наступу ворога 51-а бригада опинилася в оточенні разом з підкріпленням. Російські війська відкрили вогонь. Уже 25-го серпня більшість особового складу батальйону не могла продовжувати бій. Оскільки вижити в оточенні шансів практично не було, комбат віддав наказ йти на прорив.

Відтак майор Олександр Кандесюк і майор Олександр Шепелюк очолили групу прориву, але натрапили на засаду. В наслідок сутичок майор Кандесюк був поранений з кулемета. Намагаючись витягнути товариша з поля бою, Шепелюк також отримав поранення, як і решта бійців авангарду. Через шквальний вогонь основна група не змогла допомогти товаришам і відійшла до базового табору, де зайняла кругову оборону.

Що ж до подальшої долі групи авангарду, очевидці повідомили, що бачили, як українських офіцерів оточили 12 російських десантників, погрожуючи їм зброєю. Коли ворог сформував кільце і наблизився на відстань кількох метрів, поранені військовослужбовці припіднялися з землі і підняли руки вгору. Було помітно, що вони тримають щось у руці. А вже через секунду пролунало кілька вибухів гранати. Офіцери ЗСУ підірвали себе разом з російськими десантниками, щоб не здаватися в полон.

Наразі командування АТО готує подання до президента України Петра Порошенка з проханням посмертно присвоїти загиблим звання Героя України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи