Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Професор Валерій Бебик: українські богослови довели, що масове хрещення Русі було в ІІІ ст. н.е.

Категорія:

Коментуючи святкування так званого 1025-річчя хрещення Русі та приїзд на нього московського державного-церковного бомонду, голова Всеукраїнської асоціації політичних наук ВАЛЕРІЙ БЕБИК заявив, що це свято - політичне і до реального стану справ у православному християнстві не має жодного відношення.

Ця дата є видуманою і спірною, навіть, з точки зору християнського богослов'я. За свідченням архімандрита В.Бедя, на спільній науковій конференції релігіознавців КНУ ім. Т.Шевченка і Ужгородської богословської академії ім. Св. Кирила і Мефодія в грудні 2012 р. в Києві було доведено, що Київська Митрополія (Руська Церква) була заснована у 862(3) р. за часів київського князя Оскольда із правлячої київської династії Кия - 1150 р. тому.

За часів правління князя київського Володимира християнство в Русі-Україні було утверджено як державна релігія - 1025 р. тому. Первинне поширення християнства на теренах давньої Україні (Малої Скіфії) відбулось у другій половині І ст. за апостольської місії Андрія Первозванного.

Перші церковні інституції почали формуватись на початку ІІІ ст. В цей же період, період створення перших єпархій, на теренах давньої України (історичної Скіфії-Русі) було створено Скіфську єпархію, яка діяла до створення Київської Митрополії (Руської Церкви).

Таким чином, за апостольською та єпископською спадковістю, за словами В.Бедя, християнство було поширено на теренах України біля 1900 р. тому, а церковне будівництво Церкви Христової розпочалось біля 1770 р. тому. Відповідно Українська Православна Церква на сьогодні є однією із найдревніших і нараховує більше 1770 років.

Проте, з метою догодити Москві, українські керманичі не почули богословів та світських науковців, бо Путін і Гундяєв "самодержавно" визначили 1025 років київським подіям. До якої, між іншим, Москва не має жодного відношення, хоча б тому, що тоді її просто не було.

Більше того, навіть в канонічній Біблії, прийнятій на Нікейському соборі у 326 р. н.е., фактично говориться про існування Скіфської єпархії, що суперечить прагненню відділу пропаганди і агітації московського Кремля попіаритися на українському християнському "святі".

Таким чином, ми можемо говорити, що масове хрещення жителів середньовічної України, яку московські церковні та державні чиновники подають як хрещення "Київської Русі",  відбулося щонайменше 1770 років тому.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи