Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Посольство США: необхідність створення антикорупційного суду стає дедалі актуальнішою

Категорія:

Спецтема:

Антикорупційні органи в Україні безсилі доти, доки не реформована судова система. Країні потрібний антикорупційний суд, створення якого вже передбачено законодавством.

«Необхідність створення незалежного антикорупційного суду очевидна і стає все більш актуальною», – йдеться в повідомленні на сторінці посольства у «Твіттері».

«Дії українського громадянського суспільства, що закликає до ефективного і прозорого судового процесу, надихають», – зазначили у посольстві.

Солом’янський районний суд Києва 6 березня продовжив розгляд питання про обрання запобіжного заходу для відстороненого від виконання обов’язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Термін затримання Насірова сплинув після 23:00 5 березня. До цього суд 4-5 березня не зміг обрати йому запобіжний захід. Будівлю суду заблокували активісти, вимагаючи ухвалити рішення щодо запобіжного заходу.

У ніч на 3 березня в лікарні «Феофанія» детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру за статтею про «зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки». Пізніше лікарі заявили, що у чиновника стався інфаркт. 4 березня Насірова доставили на обстеження до Інституту кардіології, але там не змогли встановити чи уточнити діагноз.

2 березня НАБУ провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі ДФС, у рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти народного депутата Олександра Онищенка.

 

 

Наші інтереси: 

Наші чиновники і владна верхівка будуть тільки під тиском американців і українських активістів реформувати систему. Тому треба на них тиснути і не жаліти!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Мені соромно за суспільство! Мізерна частка патріотів бореться за Державу, а основна маса населення тупо животіє, але боротися не бажає!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Мені соромно за суспільство! Мізерна частка патріотів бореться за Державу, а основна маса населення тупо животіє, але боротися не бажає!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!