Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Помер політолог Збіґнєв Бжезінський

Політолог, соціолог, радник з національної безпеки президента США Джиммі Картера Збіґнєв Бжезінський помер на 90-му році життя в лікарні міста Фолс-Черч, штат Вірджинія. Про його смерть повідомила донька Міка.

"Мій батько сьогодні мирно помер. Він був відомий своїм друзям як Збіґ, онукам як "Шеф", а дружині, як міцна любов усього її життя. Я просто знала, що він найбільш натхненний, люблячий і відданий батько, який тільки міг би бути у дівчини. Я люблю тебе, тату ", - написала Міка Бжезінська в Instagram.

Збіґнєв Бжезінський - американський політолог, соціолог і державний діяч польського походження. У період з 1966 по 1968 роки Бжезінський входив до Ради з планування політики Державного департаменту США.

Він був одним з прихильників політики, яка в підсумку призвела до кризи в США, масштабним студентських протестів і виведення американських військ з В'єтнаму.

Збіґнєв Бжезінський народився у Варшаві в 1928 році в родині дипломата. Його батько Тадеуш Бжезінський народився в 1896 року в Золочеві, що на Львівщині.

З 1977 по 1981 роки Бжезінський працював радником з національної безпеки президента США Джиммі Картера.

Збіґнєв Бжезінський співпрацював з американським Центром стратегічних і міжнародних досліджень, викладав у Школі сучасних міжнародних досліджень Пола Нітце при Університеті Джонса Гопкінса у Вашингтоні, входив до ради директорів організації Національної підтримки демократії, організації Freedom House і в Американської академії гуманітарних і природничих наук.

Пан Бжезінський також був почесним доктором Національного університету "Києво-Могилянська академія".

У 1981 році Бжезінського нагородили Президентською медаллю Свободи - однієї з двох вищих нагород для цивільних у США.

Наші інтереси: 

Славне життя і мирне завершення земного шляху.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи