Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Північний потік-2: Нафтогаз просить США про санкції проти всіх учасників проекту

Категорія:

Глава “Нафтогазу” Андрій Коболєв попросив США “покарати” компанії, які планують брати участь в проекті “Північний потік — 2”.

Зміст

“Ми б порадили США якомога швидше розширити санкції щодо всіх компаній, потенційно залучених до цього проекту”, — заявив Коболєв в інтерв’ю виданню The Wall Street Journal.

На думку глави “Нафтогазу”, трубопровід вигідний Росії і створює ризики для України, а також загрожує європейській єдності. “Будь-яка незалежна оцінка показує, що цей трубопровід суперечить інтересам США. Це також суперечить принципу солідарності в Європі”, — сказав Коболєв.

“Газпром”, навпаки, виключає застосування стандартних європейських правил для свого проекту Північний потік-2 і значною мірою спирається на численні винятки з вимог Третього енергетичного пакета в Європі.

Ризики проекту Північний потік-2 для громадського інтересу та цілісності ЄС значно перевищують потенційну комерційну вигоду вузької групи підприємств. Північний потік-2 підриває солідарність ЄС та Енергетичного співтовариства.

Проект вже зараз ставить під загрозу розвиток Енергетичного союзу, породжуючи протиріччя між країнами-членами ЄС”, – заявили в Нафтогазі.

Довідка:

  • Проект “Північний потік — 2” (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводів від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Загальна пропускна здатність запланована у 55 мільярдів кубометрів на рік.
  • Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.
  • Раніше республіканська більшість палати представників конгресу США пригальмувала голосування щодо санкцій проти Росії, які схвалив Сенат. Окремим пунктом у документі прописано намір США “протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік — 2”.
  • Крім того, Єврокомісія направила запит Раді Європейського Союзу на отримання мандату на переговори з Російською Федерацією щодо ключових моментів функціонування проекту Nord Stream 2, зокрема в ЄК вважають, що проект буде загрожувати існуючим транспортним маршрутам і може зміцнити позиції одного постачальника на ринку ЄС.
Наші інтереси: 

Північний потік-2 загрожує існуючим транспортним маршрутам і може зміцнити позиції одного постачальника на ринку ЄС.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ЄСгазРФ
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи