Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 6

Перемога у війні з Росією – це стати українцями

Мова повинна об’єднати Україну.  Без української мови не буде і не може бути України, а тільки населення і територія. Саме наявність великої кількості принципово «російськомовних» і стала для Путіна «відмазкою» для світового співтовариства. Він хоче довести світові, що не воює з українцями, а просто захищає «своїх людей».  

160121-mova.jpg

Нагадування для "російськомовних патріотів", які вперто просувають "русскій мір"
Нагадування для "російськомовних патріотів", які вперто просувають "русскій мір"

Українська армія успішно відбиває натиск Росії на Східному фронті, але «русский мир» намагається потіснити українців на «фронті внутрішньому». У цьому сенсі стаття «Зараз або ніколи! Першочергові завдання мовного планування» Лариси Масенко і Ольги Шевчук-Клюжевої на Радіо Свобода чітко окреслює початок шляху для вирішення цього питання.

Не можна закривати очі на те, що через два роки після перемоги Майдану-2 українці знову зіткнулися з процесами русифікації, до котрих їх підштовхує політична невизначеність частини сучасних правлячих українських еліт.

Сьогодні процеси повзучої русифікації простежуються на усіх рівнях. Але особливо вони найбільше відчуваються на рівні побутовому.

Адже ті, хто постійно користуються громадським транспортом Києва – метро, автобусами, тролейбусами, трамваями і маршрутками – не можуть не помітити, що сьогодні пасажири розмовляють між собою українською мовою набагато менше, ніж після перемоги Революції гідності.

Новий етап русифікації України?

То що, в Україні розпочався новий етап русифікації? Але якщо під час радянської окупації подібне манкуртство хоч якось можна було виправдати залишковим синдромом страху, котрий залишився ще від сталінських часів, то різке звуження вживання української мови в столиці, буквально у всіх сферах, пояснити важко.

При цьому активно насаджується поняття «патріотичного російськомовного українця», який нібито хоч і патріот, але українську мову вивчати не буде.

Хоча це явно не витримує жодної критики. Адже без української мови не буде і не може бути України, а тільки населення і територія.

Власне, кращого «подарунку» для Путіна і його «русского мира» й бути не може. Навіщо вам Україна, якщо ви масово розмовляєте російською мовою? Кроком руш до складу Росії. Навіщо вам окрема держава?

Звичайно, хтось може спробувати заперечити, що вживання української мови в Україні – це зараз другорядна проблема, а ті, хто намагаються її піднімати, просто відволікають увагу народу від проблем економіки, проведення реформ і тотальної корупції.

Проте ігнорування витіснення української мови з телебачення, FM- радіостанцій, засобів масової інформації та інтернет-видань нині є не менш небезпечним, ніж контроль олігархії над Україною і невикорінна корупція.

Засилля російської попси і «співаків» на українському телебаченні перекриває можливості для творчої реалізації навіть таким розкрученим і відомим артистам, як Вакарчук і Скрипка, не говорячи вже про тих, кому на ТБ, котре контролюють олігархи, ніколи не пробитися.

Утиски україномовних – це антиукраїнська діяльність

Утиски прав україномовних у своїй нібито державі, по суті, є нічим іншим, як антиукраїнською діяльністю.

І це набуває особливого дисонансу під час агресії Росії проти України.

Якщо ж нині не вживати зовсім ніяких заходів, то Україна за назвою може й залишитися. Але тільки як один із варіантів «русского мира».

А справжня Україна без української мови неможлива. Саме тому Путін і його кремлівське оточення так категорично негативно налаштовані проти української мови.

Очевидно, що нікого не можна змусити думати і говорити в родині на якійсь конкретній мові, будь то російська, українська чи китайська.

Проте весь офіціал, діловодство, телебачення, радіо, мас-медіа та інше мають бути лише українською.

Ну і особливо це стосується державних службовців, депутатів всіх рівнів, мерів міст та інших посадових виборних осіб. Які обираються українськими громадянами і які ігнорують чи саботують використання української мови під час виконання своїх службових обов’язків.

На жаль, багато депутатів і держслужбовців в Україні навіть хизуються тим, що відмовляються публічно користуватися українською мовою.

 Однак не може в Україні російська мова бути більше функціонально поширенішою, ніж українська. Адже це повний нонсенс. Думаю, що російськомовні українські патріоти, ті хто захищають Україну зі зброєю в руках, це зрозуміють і приймуть.

Адже глибинна причина можливості провокування Росією збройного конфлікту на Донбасі якраз і криється в денаціоналізації великої частини місцевого люмпенізованого населення. У незнанні української мови, історії і свого коріння.

Саме наявність великої кількості принципово «російськомовних» і стала для Путіна «відмазкою» для світового співтовариства. Він хоче довести світові, що не воює з українцями, а просто захищає «своїх людей».

І тут не потрібно звертати увагу на закиди на кшталт, що спочатку країна повинна стати на ноги, відновити безпеку громадян.

А, мовляв, мова – це вже більш вищий ступінь потреб людей, і тому до неї можна повернутися обличчям маючи лише безпечні умови для життя (сон, їжу, безпеку). Ні, це потрібно робити паралельно.

Ситуацію розкачують совкові російськомовні редактори телеканалів, які забивають свої канали низькопробними російськими серіалами та телепередачами.

Також не може не хвилювати той факт, що більше 80 відсотків «українських» новостворених сайтів не мають навіть української версії.

Перемога у війні з Росією – це стати українцями

Ця «культурна» експансія є прямою агресією проти україномовних громадян України, котрі, як виходить, змушені у своїй країні захищати своє право користуватися і дивитися телебачення рідною мовою.

Однак проблема не лише в низькопробних російськомовних продуктах в теле- і радіоефірі. Це лише частина перезрілої вже проблеми русифікації України.

А проявляється вона і в русифікації владних та урядових структур, армії, поліції, СБУ й всього ділового життя. І це все, у підсумку, означає витіснення «русским миром» української нації на території України.

Можливо, що теперішня хвиля чергової русифікації в Україні пов’язана з тим, що в Кремлі вже прорахували, що нинішній імперський проект є нежиттєздатним.

Тому вони роблять спроби закласти в Україні «міни» сповільненої дії для майбутнього реваншу. І російська мова – одна з таких «мін».

Але якщо Українська держава не здатна (чи не хоче) забезпечити українцям право читати сайти і дивитися телебачення рідною мовою, то це держава тих, кого масово завозили з Росії на місце «вибулих» із життя під час Голодомору і масових сталінських репресій українців.

Наразі Київ – єдина столиця світу, де розмовляють чужинською мовою. Й поки мовна ситуація не зміниться в Києві, годі й говорити про якісь зміни по всій Україні.

Очевидно, що українська мова нині вимагає особливої опіки та захисту, передусім від культурного імперіалізму.

Мова повинна об’єднати Україну. І перемога у війні з Росією – це стати українцями. Іншого варіанту немає.

На практиці це виглядає так: Три правила тотальної війни

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Спеціально для тебе переопублікував назад на НО ось цю малюсіньку публікацію.
Паралельне суспільство: Косівський урок для України

Тож я наприклад вражений твоєю відповіддю на рахунок того що у тебе є діти..
Бо виявляється і у тебе вони є, і у нього є і у того і у тієї, а діти твоїх дітей і діти їхній дітей чомусь і досі не знають те що у них є діти..
Я навмисно балтологію) бо я не знаю як ще можна стібатися з такої банальності=)

Ну реально хто з читачів НО вже поперезнайомих своїх дітей з дітьми інших читачів НО?
А чи хіба ми тут не стараємося творити паралельний простір розвитку нації та України? А чи хіба не від виховування дітей залежить майбутнє нації та державі?
Ви думаєте якщо ваші діти підростуть то вони самі будуть тут сі туситися на НО і між собою знайомитися?
А дзюськи, у якийсь там певний період часу тобто віку (чесно не пам"ятаю коли саме) у дітей змінюється батьківський авторитет на авторитет авторитетних дітей однолітків.. здається цей період наче відповідає підлітковому віці.. Ну так ось де у вас у всіх батьків є гарантії того що ваші діти коли стануть підлітками будуть мати собі за авторитет саме українських дітей, а не якихось інших чи/або ще гірше навіть там героїв фільмів і т.д.?
А немає такої гарантії..
А тому аби від усього цього обмежетися, то нам і варто вже мало не з пеленок їх знайомити з дітьми інших читачів НО (однодумцями які прагнуть щоби Україна була могутньою державою) через що власне якщо ті діти між собою хай навіть і віртуально по Скайпу між собою і здружаться, то це вже буде великим шансом у тому що вони будуть шукати поміж собою авторитета саме серед своїх, а саме тих хто буде мати якісь там певні характеристики.. але я не це хочу передати, а те що хто би там серед них був би авторитетним лідером, а він все одно буде вихованим кимось із читачів НО, а тому будучи авторитетом серед своїх подібних, інші ж діти будуть мати ті цінності які нам тут наче якби і дорогі...

Щось я не бачу сенсу що не будь пояснювати коли я про це роками писав, ще навіть до того як був на самому ВБ.

Коментарі

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Шкода що ніхто не пам"ятає моїх попереджень про мову ще у ВБ на самому початку окупації України...
І отак я би ще б про щось зауважив зараз, та проте для чого? Все одно ніхто не зрозуміє, а тим паче не буде діяти...

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Альберте, будемо вважати, що це ти накаркав. Менше виголошуй негативу - більше буде позитиву.

Будь-який прогноз змінює реальність. Прогнозуй хороше, а ще краще - став перед собою високі цілі і спокійно роби свою справу. Не помилишся.

Альберт Саїн каже:
Шкода що ніхто не пам"ятає моїх попереджень про мову ще у ВБ на самому початку окупації України...
І отак я би ще б про щось зауважив зараз, та проте для чого? Все одно ніхто не зрозуміє, а тим паче не буде діяти...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Питаю: " То громадяни якої держави вони?" :
Деякі депутати і держслужбовці "в Україні навіть хизуються тим, що відмовляються публічно користуватися українською мовою. ...особливо це стосується державних службовців, депутатів всіх рівнів, мерів міст та інших посадових виборних осіб, які обираються українськими громадянами і які ігнорують чи саботують використання української мови під час виконання своїх службових обов’язків." Що це? Росифікація "владних та урядових структур, армії, поліції, СБУ й всього ділового життя."
Дехто мені виказує, що є такі, що вишиванкою і мовою прикриваються. Таким намагаюся доводити: переходити від суржика до рідної чистої солов"їної - шлях тих, хто щиро славить Україну, а вишиванка є вишиванкою, "вишитою" серцем, справжнім українським.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Агітувати за мову треба не на таких мережевих ресурсах "для своїх", а в спілкуванні із тими самими чиновниками, в крамницях, на пошті, на вокзалі, одним словом скрізь.

Коли чиновник під час розмови почує: "Я вас не розумію!", то відразу згадає мову.
Така поведінка безумовно вимагає часу та витрати емоційних ресурсів.
Тому майже усі особисто знайомі мені носії вишиванок на патріотичних заходах миттєво переходять на "общєпонятний" у вище названих випадках.
Й дуже нервуються коли їм кажеш, про необхідність реальних дій.

Хай Буде!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Взагалі і "для своїх" також потрібна агітація, а ще більше потрібно це те щоби публікації про захист української мови галили по максимум.. Для того щоби вони були у топі по галенню.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це і є сучасна війна. Русифікація України не відбувається сама собою. Москва і паразитична верхівка в Україні перейшли в атаку. Вихід один - зміна всієї системи. Як провалити третій план Путіна

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Як я переконався,це серйозна проблема на сьогодні.І її вирішення ускладнюється тим,що російську мову в Україні захищають все частіше не типові "ватніки",а російськомовні волонтери,а не рідко й бійці АТО.Спробуєш з ними заговорити про мову - і тебе або словесно відправляють в окопи на передову,щоб я почув,що про це думають російськомовні хлопці,що ризикують життям за Україну.Або ж просто вважають тебе провокатором і "кремлеботом",бо ж,бачте,тільки така особа піднімає мовне питання під час війни.В кращому випадку,серед таких російськомовних патріотів знаходяться одиниці,більш-менш,адекватних,що розуміють важливість мови для відродження нації,але переходити на українську все одно не поспішають.От скажіть,шановне товариство,як бути в цій ситуації?

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Відповідаю шановний!
Народжувати максимально дітей і виховувати їх українською, не сенсаром а саме українською, бо по війні діти таких патріотів Украєни, а потім і діти їхніх дітей будуть заявляти що їхні дєди воювали, і таким чином ті онуки будуть самі особисто добивати рештки україномовних осередків...

---------------------

А тепер моя критика на рахунок даної НЕвдалої статті.

Уявімо собі що я отой украєнєц який щиро любить украєнський но при цьому все одно принципово разгаварівает на русском.

Так ось будучи таким украєнцем я хочу заявити, що те що "Наразі Київ – єдина столиця світу, де розмовляють чужинською мовою.." є абсолютною повною туфтою!!! Мінськ та Дублін це ще як мінімум 2 столиці які розмовляють чужинськими мовами... А тому як істинний патрєот Украєни я хочу ще зазначити що патріотом держави може бути будь який громадянин даної (конкретної) держави не залежно від їхнього національного походження, віросповідання та мови.. А тому нічого тут пургу гнати на рускогаварящіх патрєотов Украєни.. Ми ж не націоналісти.. Це рашисти націоналісти бо визволичують свой мір понад усе.. а ми патріоти, і ми маємо повне право разгаварівать как захатім кроме това на передовой стоят іменно такіє настящіє патріоти своєй держави Украєни..........

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Дуже гарний матеріал. Один з найкращих за останній час. Проте з трьох засадничих питань: що відбувається, хто винен і що робити, відповідь є лише на перше.

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Спробую відповісти я.Винні,перш за все,ті українці,які вперто не помічають цю проблему і з тої,чи іншої причини не можуть розпрощатись зі своєю російськомовністю.А також всі,хто закриває очі на засилля російської попси,шансону,серіалів і т.п.Від простих громадян до уповноважених на це органів та міністрів.А взагалі винні всі - від байдужих до свого рідного українців до цілої пострадянської системи,що все ще намагається себе зберегти.Окупанти винні в останню чергу,бо вони іншими бути не можуть.Що робити?Кожен не байдужий українець має відстоювати в міру своїх можливостей наш україномовний простір.Перш за все,поширювати усе найкраще українське та україномовне.А також піднімати це питання і залучати до його вирішення якомога більше людей.Переконувати тих,кого ще можна переконати.Шукати більш ефективні методи відстоювання україномовного простору.Гуртуватися з усіма небайдужими і виступити спільним інформаційним фронтом,хоча б в соцмережах та в інтернеті вцілому.Дітей виховувати україномовними і на українських цінностях.Ну і звісно ж,будувати з однодумцями іншу,паралельну Україну.Дивіться статті про Вільну Українську Державу.

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Твоя спроба відповісти лишень попустила тебе самого нижче плінтуса..
Чесно не думав, що на НО є такі нижчепримітивніше за мене...
Ти при своєму глузді писати про чиюсь вину???
Є причини і наслідки, і в залежності від правильності чи помилковості у діяльності ми і отримуємо те на що заслуговуємо..
Та й взагалі ницо та безлуздо писати про чиїсь вини та ще й з посиланням на усіх.
Одним словом я вражений твоєю безглуздісю у суто даному питанню по мовному питанні.

-----------------------------

Так само як і вражений тим хто проходить крізь стіни (Явсе Світом) заявляючи про те що ми маємо використовувати москальськомовних на свою користь.. Це все одно що казати як на тій картинці "вони люблять дівчат, але трахаються з хлопцями" і тому "ми не люблячи їх будемо їм підставляти свої сраки, для того щоби нашим дівчатам було добре"...

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ми повинні використовувати на цій війні ті інструменті,котрі нам доступні і не літати у хмарах..Я теж за україномовну Україну від Сяну до Дону..та маємо те що маємо..зараз нам ще для повного щастя бракує громадянської війни між російськомовними і україномовними громадянами та регіонами..це мабуть найсолодша мрія московитського керівництва..

Та картинка і твої вислови про сраки і т.п. то рівень спілкування кацапів на їхніх форумах..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Альберте.Звідки в тебе стільки агресії?Я дав пряму відповідь на прямі запитання.Якщо маєш кращу відповідь,з точки зору твоєї філософії причинно-наслідкового зв`язку,то скажи щось нашому другу Валерію Швецю.І якщо я вже опустився "нижче плінтуса",то твоя відповідь вже точно буде йому корисною.

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Хто такий Валерій Швець? І чого я йому маю щось пояснювати?
Стосовно причинно-наслідкових дій, вже писав) лиш ніхто ніколи не зрозуміє яким же це дивним чином масова відмова українців від багатодітності впливає на мовну ситуацію...

-------------------

Стосовно літання у хмарах Явсе, ну то от я тебе і опускаю з тих хмар на землю грішну, на якій ні ти, ні я, ні ми всі тут на НО впливу на дану та й будь яку іншу ситуацію в держ. політиці і зокрема взагалі в Україні НЕ впливаємо..
Ти пишеш ми повинні використовувати?
Ну то ти сам особисто можеш дану ситуацію використовувати???
Чи ти думаєш що ті що відмовляються воювати за русскій мір відмовляються тому що по той бік кордону у них стріляють русскіє? Та дзюські вони відмовляються бо того що з того боку кордону чомусь масово їдуть повні фури мертвечини.. а у москалів такий менталітет що якщо вони бачать фізичну силу, то все вони від неї тікають... Чи ти думаєш що ічкерам Кадирова так совість заїла за те що їх прикінчили русскоговоряшіє украєнци?
Стосовно громадянської війни, не будь дурнем, вже писав через 100-150 нащадки дєдов самі на держ. рівні будуть тим займатися, точно так же само як це є у Білорусі... Там якби нац. мова дозволена, але за такими нац. мовними дуже пильно стежить їхнє КГБ) а чого? Бо бояться, а тому в разі чого вони повинні бути напоготові до ліквідації націоналістів.

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Хто такий Валерій Швець?А це вже і є причинно наслідковий зв`язок,тільки вже в нашій конкретній розмові.Саме з моєї відповіді Валерію Швецю,про те,хто є винний і що робити,і почалася ось ця наша невеличка дискусія з тобою.Я відповів,як думаю я.Ти відповів мені,що своєю відповіддю я опустив себе "нижче плінтусу" і що я маю примітивний рівень мислення,бо ж винних не буває,а буває лише причинно-наслідковий зв`язок,в залежності від тої чи іншої нашої дії.І раз вже є на НО,такі примітивні,як я,що пишуть таке безглуздя,то ти,як більш просвітлена в цих питаннях особистість,можеш дати більш достойну відповідь,ніж дав я.Тому скажи,якщо ніхто не винен в тому,що українці занедбали свою мову,то хоч дай відповідь на питання:"Що робити?"Про те,що потрібно народжувати багато нових українців і виховувати їх українською,ми вже знаємо.Які ще є варіанти окрім цього?

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Дмитро Ткачук каже:
Які ще є варіанти окрім цього?

Знайти такі пари і знайти тих хто готовий буде їм матеріально допомагати. Це і є ще один варіант стосовно тих хто погодиться їх на добровільній основі матеріально допомагати.
Сміх сміхом, але наші далекі пращури ну гай не такі вже і далекі але тим не менш десь в межах часів Київської-Русі жили в умовах набагато гірших чим ми зараз, але при цьому вони все ж плодилися хто як міг в залежності від своєї пуберантності. Ось таким чином нас і вистачило чисто кількісно дожити до нинішніх днів.
Щодо вини, то якщо на те пішло, якщо всіх у всьому обвинуватити, то толку ж з того абсолютно буде нуль. Он у нас на НО є прихильники возвеличення вірменів за героїчний подвиг одного з них на Майдані, в той час як багато наших українців за мову ще у ті часи мовної репресії загинули і по всьому, і ніхто їх ніколи не буде пам"ятати, бо нащадків вони після себе не позаставили, на відмінно від родичів того вірмена які ще як будуть у нас у благодаті плодитися і його возвеличувати...
То чи не логічно що коли наші герої погинуть на фронті (а вони все ж таки також помирають), то і замість нових українських тіл вони отримують тіла не зовсім українських, а отже і відповідно не зовсім вже і україномовно будуть виховуватися і т.д. і т.п.
Народження нації: дайте героям нові тіла!
Абсолют допомагає кожному тим що вони самі бажають, а тому якщо є бажання утримуватися від дітонародження, то він і дає їм можливість зійти нанівець з арени земної гри. А отже якщо ми цього бажаємо, то навіщо тоді волати про мову її захищати та ще й когось у цьому обвинувачувати? Може то навіть і на краще буде?)
П.С.:"Спробую вже самому дізнатися хто такий Валерій Швець"

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Добре,Альберте.Я якраз і не зациклююсь на тому,хто в цьому винен.Я просто давав відповідь на конкретні запитання.Мене,звичайно ж,більше цікавить питання,що робити далі.Та виходить так,що я вже потроху дотримуюсь твого довгострокового плану змін.Я вже маю своїх двох дітей,яких виховую українською і стараюсь тримати їх в україномовному інформаційному просторі.Так що я не зовсім безнадійний в цьому питанні.Та крім довгострокового плану,потрібен ще й план дій по відродженню нашої мови на сьогодні.Та з цим я також якось дам собі раду.Твою думку я зрозумів.А саме головне,в самій назві статті вже є відповідь на запитання "що робити?"Щоб перемогти у цій війні - потрібно стати українцями!

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Спеціально для тебе переопублікував назад на НО ось цю малюсіньку публікацію.
Паралельне суспільство: Косівський урок для України

Тож я наприклад вражений твоєю відповіддю на рахунок того що у тебе є діти..
Бо виявляється і у тебе вони є, і у нього є і у того і у тієї, а діти твоїх дітей і діти їхній дітей чомусь і досі не знають те що у них є діти..
Я навмисно балтологію) бо я не знаю як ще можна стібатися з такої банальності=)

Ну реально хто з читачів НО вже поперезнайомих своїх дітей з дітьми інших читачів НО?
А чи хіба ми тут не стараємося творити паралельний простір розвитку нації та України? А чи хіба не від виховування дітей залежить майбутнє нації та державі?
Ви думаєте якщо ваші діти підростуть то вони самі будуть тут сі туситися на НО і між собою знайомитися?
А дзюськи, у якийсь там певний період часу тобто віку (чесно не пам"ятаю коли саме) у дітей змінюється батьківський авторитет на авторитет авторитетних дітей однолітків.. здається цей період наче відповідає підлітковому віці.. Ну так ось де у вас у всіх батьків є гарантії того що ваші діти коли стануть підлітками будуть мати собі за авторитет саме українських дітей, а не якихось інших чи/або ще гірше навіть там героїв фільмів і т.д.?
А немає такої гарантії..
А тому аби від усього цього обмежетися, то нам і варто вже мало не з пеленок їх знайомити з дітьми інших читачів НО (однодумцями які прагнуть щоби Україна була могутньою державою) через що власне якщо ті діти між собою хай навіть і віртуально по Скайпу між собою і здружаться, то це вже буде великим шансом у тому що вони будуть шукати поміж собою авторитета саме серед своїх, а саме тих хто буде мати якісь там певні характеристики.. але я не це хочу передати, а те що хто би там серед них був би авторитетним лідером, а він все одно буде вихованим кимось із читачів НО, а тому будучи авторитетом серед своїх подібних, інші ж діти будуть мати ті цінності які нам тут наче якби і дорогі...

Щось я не бачу сенсу що не будь пояснювати коли я про це роками писав, ще навіть до того як був на самому ВБ.

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Хто ж це заперечує?Значить є над чим працювати!

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Саме так! І реалії наразі такі що ми на цьому сайті лишень в силах хіба щось узгоджувати чи не узгоджувати, а ось в реальному житті, вже у кожного все виходить як він сам уміє)) тобто без взаємодії з рештою читачів НО, що є водночас і добре і погано..

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Старий, я чотири роки працював в Республіці Комі за полярним колом..Там було багато українців,москалів із різних регіонів,татарів і кавказців..Я знаю москалів як облуплених не із статей,а з реалу..знаю як треба з ними поводитися і ставити на місце.. хочу,щоб не повторився 1939 рік на моїй Батьківщині..мені байдуже на методи..мені потрібен результат..потік гробів,ідейних найманців не зупиняє..їх зупиняє інша ідея..поїдь у Ростов на базу біля авторинку і все сам зрозумієш...ворога потрібно деморалізувати його мовою на його території..включи мозок..коли потрібно забити цвях береться щось важке а не лавровий вінок,який би він не був красивий..

Із кадировцями ситуація ще інша..

Все що ти знаєш про цю війну із ЗМІ то напівправда..Реальність інша і цілі інші..Через сто років ти народишся у мадярській чи румунській сім'ї і будеш говорити що їхня мова найкраща і будеш потіти над мапою великої Угорщини чи великої Румунії...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

В тому то і весь прикол, що ні я, ані хто інший нікуди їхати не буде)
А якщо хтось кудись і буде їхати, то він явно то буде робити не через те що він про це прочитав на НО, а через те що він і так знає що йому потрібно робити і без підказку.
А щодо реінкарнації то саме так воно і є..
Хоча я все ж буду надіятися що попаду у польську чи там білоруську сім"ю), адже їхню мову мені буде куди приємніше відстоювати чим мови інших націй (етоносів і т.д.)
Щодо москалів то аж настільки як ти їх знаєш я виявляється не знаю, зате знаю, що їхня психіка мінлива, сьогодні ти їх переконаєш, а завтра їх хтось інший переконає, то чи мудро маятися з нестійкістю? З одного боку мудро в плані тактики, но знову ж таки реальність така що ніхто з нас цього не зробить і робити не буде..

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Ага, потрапиш в литвинську (білоруську) сім'ю і будеш відстоювати москальську мову. ;)))

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А бодай тобі так жартувати)
Боже борони! ))
Ти що, хочеш щоб я у наступному житті душевно мучився?=))

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Тут потрібно діяти трохи цинічно..Російськомовних патріотів України ми не маємо права засуджувати на даний час,а використати дану ситуацію для боротьби із кремлівською імперією на свою користь..Саме ситуація коли російськомовні орки воюють на Донбасі із російськомовними українцями,нам допомогла у тому плані,що тисячі зазомбованих кремлівською пропагандою добровольців із цілої Росії втратили мотивацію воювати,коли зрозуміли,що саме робиться на Донбасі..Потім спрацювало сарафанне радіо і потік охочих вбивати українських "фашистів" помітно зменшився,що змусило путіна вводити регулярні війська,а це в свою чергу викликало реакцію світової величини..

Майданівці своєю безстрашністю і жертовністю підняли Україну у Простір Пригод..Саме цього Путін і не розрахував..У цьому просторі діють інші правила,тому і результат для нього виявився несподіваним..Тепер він зайняв "позу" вичікування поки "наша влада" намагається стягнути Україну знову у Простір Боротьби-Страждань..

Мова важливий елемент у державотворенні..Але якщо російська мова нам насаджувалася століттями як вірус,то потрібен певний час для видужання..Всебічна популяризація української мови повинна стати стратегічним інструментом побудови нової держави..Силове насадження буде мати протидію рівну зусиллю..а це Простір боротьби,в котрому важко перемогти..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це тимчасове загострення перед повним одуженням України від московської отрути. Робімо свою справу - і все буде добре! Працюємо!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!