Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Органічне Землеробство – Зроби Сам. Інтернет-крамниця для тих, хто поважає землю

Збірка практичних рекомендацій для першого кроку.

Звичайно, спочатку варто ознайомитись з власне предметом - Органічне Землеробство. Про це можна багато почерпнути в інтернеті, наприклад: Київський Клуб Органічного Землеробства http://cluboz.net/ або стаття "Юрій Возняк про відродження органічного землеробства в Україні", та багато чого цікавого на цю тему може дати Gooogl. Я ж хочу власним прикладом допомогти читачу спробувати перші практичні кроки в цьому напрямку.

Візьмемо таку поширену культуру як картопля. Теоретичні основи я взяв із книги М. Курдюмова “Умный сад и хитрый огород” http://kurdyumov.ru/ В цій книзі описано, що для підвищення врожаю картоплі бажано знизити температуру грунту (картопля любить прохолоду). Автор пропонує пофарбувати кущі картоплі та поверхню грунту в білий колір водним розчином звичайної крейди для малярних робіт.

Основна помилка при звичайній схемі вирощування картоплі, як і інших культур, полягає в невиправдано частому використанні ядохімікатів в боротьбі з колорадським жуком. Цьому сприяють недотримання оптимальних норм дозування препаратів, можливі несприятливі погодні умови і як результат – значне перевищення допустимої кількості обробок. В результаті земля отруєна великою кількістю ядів та продуктів їх розпаду; вмирає все, що жило в землі та допомагало відновлювати їй силу. Тому наступний урожай неможливий без додаткових внесень мінеральних добрив, а отриманий врожай є небезпечним для здоров’я споживачів через ті самі яди та надлишки мінеральних добрив.

Тому для обробки плантації картоплі я використав наступний комплекс:
1. Актофіт – 80 мл.
2. Мікосан - 100 мл.
3. Крейда мелена – 1,5 кг
4. Шампунь (для кращого змочування розчином поверхні листа) – 50 мл.
5. Вода – 10 л.

Тепер про складові:



АКТОФІТ. Це знахідка для садівників-городників! Для захисту від всього численного племені шкідників всього один препарат. Актофіт контролює обширне сімейство лускокрилих (та їх шкідливе потомство - гусениць), совок, плодожорок, листоверток, міль і їм подібних. Ефективний проти таких шкідників, як рослинні кліщі, білокрилки і трипси, колорадський жук і його личинки, різні листоїди і цвітоїди, тлі. Актофіт - чудовий препарат для захисту від дорослого колорадського жука та інших шкідників.

Вирішує проблему безпечної захисту врожаю в період його дозрівання та збору. Швидко розпадається - оброблені плоди можна їсти через 2 дні. Відмінно працює в жару липень-серпень - навіть краще, ніж у прохолоду.

Актофіт абсолютно безпечний для людей і тварин. Вже на другу(!) добу після обробки плоди можна нести до столу. Ще одна важлива властивість препарату - шкідник до нього не звикає - на відміну від хімічних препаратів, які жук потім з’їсть з таким же апетитом, як і картоплю.

Його особливості:

- Універсальний - діє тільки на листогризучих жуків і комах;

- Ефективний - навіть після 100 обробок немає звикання;

- Безпечний - не шкідливий для людини, тварин, птахів, черв’яків;

- Нефітотоксичний - зберігає високий відсоток врожаю;

- природного походження - витяжка грунтового гриба;

- Швидко розкладається - плоди можна вживати через 2 доби.

- 99% Позитивні відгуки, НАВІТЬ за неправильного застосування!



МІКОСАН - стійкість до погодних умов
і ЗАХИСТ ВІД ХВОРОБ

Мікосан забезпечує високу і тривалу захисну реакцію рослин від широкого спектру хвороб, підвищує стійкість рослин до екстремальних кліматичних умов. Препарат сприяє розвитку потужного здорового листового апарату, а також забезпечує хороший урожай і його високу якість.

Мікосан-Н - для обробки насіння, цибулин, бульб, коренів перед посівом і висадкою і для поливу розсади, кущів і дерев.

Мікосан-В - для обробки вегетуючих рослин.

Мікосан — це:

1. Фунгіцид - здатний створювати плівкове покриття на насіння і рослині, що перешкоджає проникненню та розвитку патогенів, а також активізувати ферментативну систему рослини.

2. Стимулятор росту - на всіх етапах розвитку рослини підсилює енергію та швидкість проростання насіння, ріст кореневої системи і надземної частини, позитивно впливає на фотосинтезуючу активність листового апарату.

3. Препарат, що сприяє доступу та накопиченню макро- і мікроелементів. Забезпечує оптимальне збалансоване харчування рослин.

Ще однією особливістю Мікосану є повна відсутність негативної дії на грунтову мікрофлору.

Як ви бачите, обидва препарати українського виробництва!

Дія препаратів була безкомпромісна! Молоді полягли на місці, старі подалися шукати кращої долі подалі звідси,



а ось який вигляд мала плантація наступного дня



Тепер я не боюся, що негода зруйнує результати моєї обробки і доведеться її повторювати. Органічні препарати можна повторно використовувати без шкоди довкіллю та своєму здоров’ю.

Вже ці препарати поступово з’являються в торгівельній мережі, але дуже-дуже мало, набирає поширення мережа торгових точок Клубу Органічного Землеробства. Я зараз розгортаю інтернет-магазин по поширенню цих препаратів та інших технологій Органічного Землеробства.

Інформація розміщується на сайті http://soltec.at.ua, де вже зараз можна замовляти деякі препарати, хоча номенклатура вже перевищує декілька сот позицій. Незабаром тут буде справжній інтернет-магазин різноманітної продукції для Органічного Землеробства та описи цікавих технологій.
 


В тему:

Як відродити український чорнозем

Сидимо на землі, а прогинаємось перед Європою

Стратегічний шлях прискореного розвитку українського суспільства – через аграрний сектор економіки

Органічна революція: від ідеології «відродження» до стратегії освоєння життєвого простору України

Юрій Возняк про відродження органічного землеробства в Україні

Біоорганічні добрива — біологічному землеробству
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи