Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Онлайн-курси замість лекцій: Prometheus запускає в українських вишах пілотний проект змішаного навчання

Світ:

Освітня платформа Prometheus запускає пілотний проект змішаного навчання в кількох українських вишах – Київському політехнічному інституті, Українському католицькому університеті, Національному університеті «Львівська політехніка» та Львівському національному університеті ім. Івана Франка.

В рамках пілотного проекту замість звичних лекцій та поточного контролю студенти будуть дивитися відеолекції та виконувати завдання масових безкоштовних онлайн-курсів від найкращих викладачів України та світу, що розміщені на платформі Prometheus.

В університетах викладачі зможуть приділити більше часу індивідуальній роботі зі студентами, а також забезпечать надійний фінальний контроль знань. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Prometheus.

Серед масових онлайн-курсів, які будуть використовуватися в рамках пілотного проекту, легендарний Гарвардський курс основ програмування «CS50», курс Стенфордського університету «Як створити стартап», а також курси найкращих викладачів провідних українських вишів: «Алгоритми та структури даних», «Філософія для непрофільних факультетів», «Підприємництво» та «Основи Web UI розробки» (LITS). 

Формат змішаного навчання передбачає запровадження онлайн-курсів провідних викладачів країни та світу в традиційний навчальний процес. Цю інноваційну форму навчання, що дозволяє поєднати найкраще від онлайн та офлайн освіти, вважають однією з найбільш важливих освітніх технологій сучасності. Експерименти зі змішаним навчанням найкращого політехнічного університету світу MIT продемонстрували зростання навчальних результатів студентів на 35%. В Україні є всі підстави очікувати значно кращого результату від запровадження змішаного навчання, адже між нашими найкращими та середньостатистичними ВНЗ — справжня прірва в якості викладання.

Після завершення пілотного проекту в 2017 році, Prometheus планує ініціювати реформу української вищої освіти на базі змішаного навчання. Запровадження масових безкоштовних онлайн-курсів від провідних викладачів країни та світу в навчальний процес університетів дозволить зробити найкращу освіту доступною кожному студенту без жодних додаткових витрат з державного бюджету. Ми очікуємо, що вже до кінця наступного року до розгортання реформи змішаної освіти приєднається 20 українських вишів. 

 

Наші інтереси: 

Нові форми навчання. Стара система освіти себе не виправдовує. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
освіта
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи