Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ольга Богомолець - Народний Президент (запитання - відповідь)

Світ:

Ми створимо народну армію за швейцарським зразком. Ми дамо народу право на захист. Ми введемо наявну у людей зброю в правове поле, щоб кожна одиниця була зареєстрована, а її власник розумів свої права, обов’язки і відповідальність. Ми не будемо покладатися на військові союзи. Ми створимо потужну, зразкову українську армію і розвинену службу національної безпеки, які надійно захистять країну від зовнішніх агресій. Служба в українському війську стане однією з найпочесніших професій. 

Чому ви балотуєтеся в Президенти, навіщо це Вам?

Я хочу змінити життя людей в цій країні. Хочу змінити не обличчя в системі, а саму систему. Хочу щоб Україна стала справедливою, без корупції, без брехні. Розумію, що Україна наша зараз тяжко хвора корупцією та відсутністю справедливості. Я хочу вилікувати нашу країну так, щоб вона стала здоровою і люди могли бути щасливими.

Пріоритети Вашої програми?

У першу чергу, це пріоритети мого життя: бути чесною, відвертою, справедливою людиною. Для мене довіра людей у світі - це найважливіше. Я буду працювати для людей так, щоб їх життя в цій країні покращилось. Можу зараз говорити про реформи в сфері економіки, охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, але будь-які реформи будуть неефективними, до тих пір, допоки буде подолана корупція. 

Перші кроки, які я буду робити аби збудувати нашу нову Україну – це буде боротьба з корупцією. Для того, щоб корупція була подолана як системне явище, потрібно дати громадянському суспільству такі механізми впливу на корупційних чиновників, які б дозволяли людям проводити люстрацію, накладати вето на призначення того чи іншого чиновника. 
Щоб людина, яка приймала участь у корумпованих схемах не змогла прийти до влади, будуть розроблені та запропоновані уряду такі закони, які дозволять посилити вплив громадянського суспільства і зробити владу відповідальною.

На кого ви будете спиратися? Чи є у Вас команда або опора в політиці?

  • Я буду спиратися на всіх чесних, порядних відвертих людей, незалежно від того, якою мовою вони говорять.
  • Корупція та криміналітет говорять і українською, і російською. Тому честь, гідність і справедливість тих людей, для яких майбутнє України є більш значним ніж власні амбіції, найважливіші.
  • Наразі в мене є команда, проте немає партії. 

Я в своїй команді не боюсь мати високопрофесійних людей, тих людей, які будуть розбудовувати державу. Одна людина не може бути високопрофесійною в усіх галузях. У медицині є такий термін - називається консиліум - для того, щоб людина видужала збирають найкращих, для того, щоб допомогти цій людині. 

З точки зору політичного питання: я не розумію політики заради політики.

Будь-які мої кроки будуть спиратись на бажання людей, для того, щоб стати носієм їх ідей, зрозуміти їх прагнення і допомогти їм у цьому.

Що ви зробите в першу чергу?

По-перше, що я зроблю, коли стану президентом – це розпуск Верховної Ради, яка не змогла утримати країну від тяжкого політичного конфлікту, під час якого загинули сотні людей.

По-друге, ініціювати прийняття такого закону, який надасть громадянському суспільству права змінювати владу без крові.

"Розроблений законопроект, що передбачає зняття чиновника з посади за вимогою суспільства. Не можеш справитися з поставленними задачами - давай, до побачення!"

П’ять основних кроків Вашої програми?

1.      Відновлення справедливості. Закон про відповідальність посадових осіб (відкликання чиновників, правоохоронців, суддів і політиків). Закон про люстрацію. Судова реформа (нова редакція закону про судоустрій і статус суддів, нова редакція закону про прокуратуру, нова редакція закону про адвокатуру та адвокатську діяльність).

  • Ми відновимо в Україні справедливість шляхом створення системи чесного, незалежного і справедливого правосуддя, захисту прав кожної людини. Ми дамо право громадянам відкликати чиновників, правоохоронців, суддів і політиків, які перейшли межу закону і моралі.
  • Президент і Верховна рада мають бути усунені від формування суддівського корпусу, щоб судді не були залежні від них. Запровадження суддівського самоврядування. Люстрація суддівського корпусу — поступова, але невідворотна.
  • Зміни в процесуальному кодексі щодо підвищення доступності судочинства. Наприклад, оприлюднення в Інтернеті всіх судових рішень.

2.      Широке місцеве самоврядування і децентралізація влади. Нова редакція Закону про місцеве самоврядування. Реформа включатиме бюджетні питання, щоб міста і громади менше залежали від центру, а також систему контролю громад над владою.

·        Наша різноманітність є нашою силою, якщо ми розуміємо і поважаємо один одного. Ми забезпечимо глибоку реформу місцевого самоврядування, яка дасть кожному місту і кожному регіону унікальне право самовизначення, але за єдиною системою державного захисту, підтримки і програми розвитку. Місцеві громади, народні зібрання в нашій новій країні отримають найвищі можливості контролю всіх рівнів і гілок влади. Народні ініціативи та громадський контроль — це наші інструменти творення нової країни.

  • Повернення повноважень органам місцевого самоврядування: економічний розвиток регіону, громадська безпека, освіта, медицина, питання забудови та землекористування тощо.
  • Широкі інструменти місцевої демократії: громадські слухання, громадські збори, місцеві референдуми щодо питань місцевого значення.

3.      Національна безпека і безпека людей. Закон про зброю і Закон про Збройні сили України.

  • Ми створимо народну армію за швейцарським зразком. Ми дамо народу право на захист. Ми введемо наявну у людей зброю в правове поле, щоб кожна одиниця була зареєстрована, а її власник розумів свої права та обов’язки і відповідальність. Це дозволить навести лад в післяреволюційній країні та захистити країну від зовнішнього ворога.
  • Ми не будемо покладатися на військові союзи. Ми створимо потужну, зразкову українську армію і розвинену службу національної безпеки, які надійно захистять країну від зовнішніх агресій. Служба в українському війську стане однією з найпочесніших професій.

4.      Піклування. Пакет законів про медичну реформу і реформу системи соціального захисту.

  • Ми забезпечимо радісну і заможну старість літнім людям та щасливе дитинство — завдяки глибинній реформі системи охорони здоров’я у поєднанні з економічними перетвореннями та державною політикою в сфері екології. Я довгі роки займалася цими питаннями і готова поширити свої досягнення у масштабах країни.
  • Середній вік в Україні людини буде 80 років, а дитячі хвороби та смертність — у рази меншими.

5.      Заможність шляхом економічного зростання. Закон про дерегуляцію економіки. Пакет законів про податкову реформу (зміни до Податкового кодексу). Криза, війна, наслідки шаленої корупції режиму Януковича призвели до погіршення життєвого рівня людей. Відновити і підвищити рівень життя може лише економічне зростання. Ми забезпечимо зрозумілі, прозорі і незмінні правила гри для бізнесу.

  • Ми спростимо умови для бізнесу, звільнимо його від тиску корупції та бюрократії. Тоді підприємці створять нові робочі місця та інновації, наша економіка стане більш конкурентоспроможною, а люди — заможнішими.
  • Змінити відносини між платниками податків та фіскальними органами: не санкції, а допомога. Спрощення адміністрування, зменшення чисельності податківців.
  • Дуже важливо: зниження податкового тиску на доходи фізичних осіб (єдиний соціальний внесок 18%) означає можливість платити зарплату "по-білому", збільшити соціальний захист громадян, зменшити корупцію.

Звідки візьмуться законопроекти

Я, як кандидат у Президенти України, представляю силу громадянського суспільства.
Велика кількість експертних груп давно працює на волонтерських засадах, розробляючи законопроекти та проекти підзаконних актів, щоб назавжди змінити країну на краще.

Як Ви проводите передвиборчу кампанію, якими методами?

Я веду свою кампанію не як лідер певної політичної сили, а як представник громадянського суспільства. Того громадянського суспільства, яке пробудилося в останні місяці на Заході і на Сході, на Півдні, Півночі і в Центрі, воно заявило своє право вирішувати долю країни замість старих політиків. Моє завдання — стати Президентом України і реалізувати волю громадянського суспільства щодо зміни і покращенкраїни.

Головний принцип кампанії — свідомі громадяни проти старих політиків. Нова політика чесності, моральності, відкритості замість користолюбства, брехні і замовчування.

Тому вся кампанія буде побудована на трьох наступних принципах:

1.      Ключова роль громадян. Замість партійної структури, де сидять люди, що прагнуть посад і грошей, — у мене величезні мережі громадянського суспільства, що складаються з людей, які прагнуть змін і працюють як волонтери. У фінансах буде той самий принцип:

2.      Прозорість. Я не візьму грошей ні в кого з олігархів, щоб не мати потім зобов’язань. Кошти дадуть прості громадяни, які хочуть нової політики, малий бізнес і середній клас. Дуже багато менших внесків замість 1-2 великих внесків. І нам потрібно значно менше грошей, бо третій принцип:

3.      Інноваційність. Замість війни бюджетів — інноваційні підходи. Весь креативний клас країни хоче змін, і весь він працюватиме задля цього.

Скільки грошей Ви витратите на кампанію?

Нам потрібно буде значно менше грошей, тому що ми вестимемо кампанію:

  • Не силами партійних структур, а силами громадян-волонтерів, які прагнуть змін
  • Не війною бюджетів, а інноваційними методами

Ці принципи давно з’явилися в політиці різних країн — і розвинених, і не дуже. Але в нашій країні - це вперше. Головне, що мільйони людей прагнуть змін, і їхня сила і розум замінять мішки з грошима.

Як Ви оцінюєте свої шанси на перемогу?

Я йду перемагати. Звичайно, всі кандидати завжди так кажуть, навіть дуже низькорейтингові. Але я дійсно йду перемагати, відчуваючи за своєю спиною силу мільйонів людей, які прагнуть змін і відповідно голосуватимуть, відчуваючи силу і натхнення сотень тисяч людей, які готові задля цього працювати, жертвуючи свій час, гроші, таланти.

Країні потрібні кардинальні зміни, це невідворотний процес. Часто думають, що на цих виборах, як завжди, політики, що представляють одних олігархів, боротимуться з політиками, що представляють інших олігархів. Вже вкотре люди зважують, а хто ж стане меншим злом. Але ні, зараз абсолютно інша ситуація. Зараз громадяни, які прагнуть змін, мають шанс їх отримати і реалізувати.

Моя президентська кампанія — це криголам, який веде за собою тисячі нових людей у політику на місцевому та національному рівні. І ми зламаємо цю кригу корупції і брехні, що скувала країну.

Давайте подивимося об’єктивно. За кожним зі старих політиків шлейф співпраці з олігархами, шлейф обману і брехні. Люди не вірять тим, хто вже обіцяв змінити все, але нічого не зробив. Скільки ще чекати? Скільки ще шансів треба дати? Люди хочуть жити вже сьогодні. Дати ще один шанс тим самим політикам — це означає чергові змарновані 5 років. Кожен думає: а скільки ж мені років буде через 5 років? Моїм дітям, моїм батькам? Ні-ні-ні, я хочу вже сьогодні, я не чекатиму.

Хто Ваші основні конкуренти?

Я не розглядаю президентські перегони як конкуренцію між мною і певними політиками. Це конкуренція між новою політикою сили і віри громадян, з одного боку, та старою політикою корисливих інтересів й олігархічної залежності, з іншого боку.

Давайте подивимося, які сили в обох сторін. На одній стороні великі гроші. На іншій стороні, на стороні громадян — їхня величезна кількість, їхня готовність працювати і витрачати свій час, таланти і власні гроші, хай невеликі, але це мільйони громадян. Врешті-решт, голосують не гроші, а громадяни. Раніше було можна купити виборців за гроші, але зараз абсолютно інша, абсолютно нова ситуація. Народ став дорослішим, політична культура дуже виросла. За ці чотири місяці в усіх містах і селах України відбулися величезні зміни. Дух свободи, дух відповідальності, дух гідності, довіри, спільної дії охопив мільйони людей. Цей дух сильніший за гроші.

Можна подивитися ще з такої точки зору. Я представляю інтереси мільйонів громадян, які прагнуть будувати майбутнє. Інші політики представляють інтереси старих партій, які хочуть консервувати минуле. Що сильніше — минуле чи майбутнє? Хоч там як, але з кожним днем минуле слабшає і слабшає, а майбутнє з кожним днем, з кожною маленькою перемогою стає дедалі сильнішим. Тому ми переможемо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи