Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

НБУ зобов’язався сприяти PayPal та іншим платіжним системам для запуску в Україні

Національний Банк України зробив останній крок назустріч PayPal, Google Wallet та іншим платіжним системам, опублікувавши так званий Letter of Comfort. Цим листом НБУ офіційно зобов’язався всіляко сприяти виходу цих платіжних систем на український ринок, в тому числі адаптуючи законодавство України для потреб компаній, що досі не присутні в нас.

Letter of Comfort – це офіційна практика декларування зобов’язань, яка прийнята у всьому світі. Подібні листи видають уряди різних країн відносно великих гравців тієї чи іншої індустрії. Для прикладу, в березні минулого року схожий документ щодо PayPal випустив Нацбанк Сербії.

Нещодавно НБУ вже здійснив перші кроки в цьому напрямку, внісши потрібні зміни у фінансове законодавство, які дозволили громадянам України безперешкодно виводити кошти із закордонних платіжних систем. Letter of Comfort – це останній крок на шляху запуску PayPal в Україні, тепер залишається очікувати зустрічних дій від самої компанії, представники якої очікуються на офіційний прийом восени цього року.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи