Зображення користувача Зірка Вітошинська.
Зірка Вітошинська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Музей Гончара покаже свої фондові шедеври

6 липня о 17:00 запрошуємо на відкриття виставки «Шедеври української народної вишивки» та на авторську екскурсію від заступника генерального директора з науково-фондової роботи НЦНК «Музей Івана Гончара» Юрія Мельничука.

shedevrymuzeyugoncharaslobozhanshyna.jpg

Шедеври музею Гончара Слобожаншина
Шедеври музею Гончара Слобожаншина

На виставці будуть презентовані кращі зразки шитва з фондової збірки Музею Івана Гончара.

Вони представлять багатство української вишивки за різноманіттям технічного виконання та проілюструють значну частину з понад 250 швів, які в минулому побутували на Україні.

Також на виставці можна буде ознайомитись з багатством шиття за історико-етнографічним районуванням, його орнаментальним, колористичним звучанням.

На виставці вперше будуть експонуватися зразки вишивки, датовані кінцем 17 та 18 ст. Це фрагменти церковного гаптування шовком та золотими і срібними нитками, найдавніші рушники з Київщини, Полтавщини та Слобожанщини.

Іван Макарович Гончар у своїй збиральницькій роботі велику увагу приділяв дослідженню українського традиційного вбрання, рушників, вишивки.

Серед біля 7 тис. речових пам’яток, які він зібрав, майже 3 тис. – предмети з текстилю, значна частина яких оздоблені вишиттям.

Продовжуючи традицію фундатора нашого музею, ми подвоїли обсяги сектору «Тканина», придбавши чималу кількість сорочок, рушників, обрусів, деталей вбрання, які оздоблені вишивкою.

Враховуючи значний інтерес в суспільстві до своєї минувшини, вивчення свого родового коріння, яке проявляється також через традиційне вбрання, зокрема вишивку, Музей Івана Гончара регулярно робить виставки та покази текстилю. Тож запрошуємо пізнати прадавню українську вишивку.

Вхід на відкриття вільний.

Виставка триватиме до 4 вересня.

Додаткова інформація за тел. (044) 288-92-68

Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” знаходиться за адресою вул. Лаврська, 19. Експозиція працює щодня, окрім понеділка, з 10:00 до 17:30. Останій вівторок місяця – санітарний день.

Наші інтереси: 

Маємо чим гордитися, що берегти, і на чому далі творити !

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи