Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

М.Джемілєв: Через тиск окупаційної влади кримські татари проведуть національний з’їзд за межами Криму

Лідер кримськотатарського народу наголосив, що кримські татари будуть боронити Меджліс

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Мустафа Джемілєв у коментарі УНН сказав, що в Криму хочуть створити Меджліс ручного управління, але кримськотатарський народ буде протистояти цим процесам усіма можливими способами. Він зазначив, що кримські татари проведуть національний з’їзд.

На думку А.Джемілєва. окупаційна влада хоче створити ручний Меджліс.

"Вони хочуть бачити меджліс кримськотатарського народу, який би сприйняв цю окупацію і привітав би її. В нас такого не було і не буде, тому цей тиск і ці репресії будуть продовжуватися", - повідомив М.Джемілєв.

Він зазначив, що умови компромісу, які нав’язує окупаційна влада Криму - несумісні з умовами роботи незалежного органу кримськотатарського народу. Адже Меджліс не збирається визнавати окупаційну владу Криму і бойкотував так звані "вибори".

За словами М.Джемілєва, російська влада "оскаженіла від того, що у неї трапився повний провал на так званих "виборах", які вони закликали бойкотувати". Відтак, продовжив він, "на кримських татар відбувається тотальний тиск від обшуків та звільнень з роботи до призову в російську армію, аби за допомогою тиску і репресій змусити людей думати , так як вигідно російській владі".

М.Джемілєв сказав, що Меджліс кримськотатарського народу вони будуть боронити. За його словами, обшуки в будівлі Меджлісу проводились вчора, 16 вересня, з ранку до ночі в досить брутальний спосіб: вилучали все, що потрапляло під руку – від записників і літератури до грошей. Людей силоміць вкладали на підлогу, незважаючи на присутність жінок і дітей. Озброєні люди вели себе так, ніби намагались провокувати конфлікт.

Наразі у кримських татар мають намір вилучити 7 об’єктів – це регіональні будівлі Меджлісу, офіси, а також студентські помешкання в Криму. На справедливе рішення суду кримське населення не надіється. М.Джемілєв сказав, що вони збираються привернути увагу міжнародних спільнот, в тому числі дипломатів. Але задля узгодження своїх подальших дій, повідомив М.Джемілєв, кримськотатарському народу потрібно провести національний з’їзд, місце якого наразі обговорюється.

Він зауважив, що у Криму його проводити не вдасться - адже лідери кримських татар – Джемілєв і Рефат Чубаров не мають права в’їзду до Криму. Якщо з’їзд відбудеться в Києві, чи Стамбулі, є загроза, що місцеві прикордонники можуть не дозволити їм повернутися назад.

Нагадаємо, після проведення виборів у Криму, озброєні силовики почали проводити обшуки убудинках кримських татар. Обшуки були проведені також у приміщенні Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомлялося, 14 вересня у Криму відбулися вибори до Державної ради Республіки. У той же час голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив, що більшість кримських татар бойкотували вибори. Зазначимо, що "голова" Криму Сергій Аксьонов назвав ігнорування виборів кримськими татарами "штучною самоізоляцією".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи