Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 37
  • Переглядів: 48

Людина і технології. Чи зможуть машини замінити нас

Категорія:

З кожним роком технології розвиваються з усе більшою і більшою швидкістю. Але чи зможуть машини замінити людей? Чим небезпечний розвиток технологій?     

Редактор The Atlantic Ян Богост вважає, що розвиток технологій значно знижує цінність праці. Все через те, що люди женуться не за якістю, а за автоматизацією технологій. Це, в свою чергу, призводить до уявної раціоналізації.

Навіть зараз гаджети створені для того, аби контролювати людину. Наприклад, автокорекція на смартфоні вже робить вибір за нас, а побудова сторінок в інтернет-магазинах заважає зробити чіткий вибір.

Чи стане людина рабом технологій?

Ми вже стали своєрідними рабами технологій, адже вони співіснують з нами, а не відповідають нашим потребам. Амбіційні компанії роблять усе, аби впровадити свої технології, які повинні спростити життя. Проте вони не враховують реальні потреби людей. Більшість інноваційних технологій не працюють так, як потрібно. І нас це влаштовує.

У майбутньому штучний інтелект, який буде керувати новинами, не розширить доступ громадян до інформації. Навпаки, він буде іще більше закріпляти контроль над рішеннями людини. Адже він сам обирає інформацію, яку надаватиме певним містам та країнам.

Коли машини замінять людей?

Видання Forrester вважає, що заміна людей машинами вже почалася. До 2021 року роботи займуть 6% робочих місць. Це може призвести до того, що у людей зникнуть цілі сфери зайнятості.

Проте у цього процесу є й світла сторона. Адже розвиток технологій призведе до створення нових професій і робочих місць.

Вже через кілька років ми зможемо побачити такі професії як друкар на ЗD-принтері, психотерапевт для інтернет-залежних та водій безпілотників.

Що захистить людину від заміни машинами?

Вже в найближчі роки, аби захистити себе від заміни та безробіття, людині потрібно буде набути так званих гнучких навичок. Тобто навчитися постійно змінюватися та вдосконалюватися. Адже автоматизація праці торкнеться усіх професій.

Одноразове навчання, до якого звикла більшість людей, вже не спрацює. Незабаром доведеться постійно здобувати нові знання та перевчатися.

І країни також мають піклуватися про це. Наприклад, Японія, Швейцарія та Сінгапур вже ввели постійні курси для навчання та перекваліфікації співробітників. Вони стануть єдиною надією людей для того, аби залишитися потрібними у новому світі машин, який ми так швидко створюємо. 

 

 

Наші інтереси: 

Машини не здатні замінити людей, однак можуть суттєво змінити життя, тому важливо не потрапити в залежність від сучасних роботів і програм.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Машини не здатні замінити людей, але успішно замінюють гобітів. Як думаєте, чому Діогенові так важко було знайти людину серед білого дня?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Машини не здатні замінити людей, але успішно замінюють гобітів. Як думаєте, чому Діогенові так важко було знайти людину серед білого дня?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

У ельфів завжди буде навалом цікавої роботи. Трансформуймося!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Технологічний прогрес все одно настане. Питання в тому як ми до цього підготуємось. В кожного індивіда є 2 шляхи:
1. людина стає рабом технологій, якщо перестає розвиватися і просто їх використовує.
2.Гравець панує над машинами і технологіями, бо спрямовує їх на звільнення себе від труду і рутинної роботи, а сам постійно вдосконалюється і реалізує себе в творчій радісній праці.
Схожа ситуація вже була кілька тисячоліть тому, коли людина приручила слона і коня. Якби вона змагалася зі слоном в силі, а з конем - у швидкості, то постійно програвала б. Та вона опанувала їх, бо просто використовує силу слона і швидкість коня.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цитата:
1. людина стає рабом технологій, якщо перестає розвиватися і просто їх використовує.

Це короткострокова перспектива,бо рабство (залежність) породжує деградацію,яка в свою чергу дійде до такого рівня,що "раби технологій" не зможуть не те що розвиватися,але і обслуговувати свої технології (як зараз Росія ядерну зброю,або те що від неї залишилося).Якщо навколишніх ресурсів буде достатньо,то така система можливо і стабілізується на певний час,а якщо недостатньо,то через війни знову включиться прогрес.

Вірю в те, що розумію.