Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЛІЕ (Підприємець) - Дмитро Медведєв

Дмитро́ Анато́лійович Медве́дєв (рос. Дми́трий Анато́льевич Медве́дев* 14 вересня 1965Ленінград,РРФСРСРСР) — російський державний і політичний діяч, третій Президент Російської Федерації (20082012), з 8 травня 2012 — Голова Уряду Російської Федерації.

 

 

 

Біографія

Родина

Медведєв народився в 1965 році в Ленінграді. Батько — Анатолій Опанасович Медведєв, професор Ленінградського технологічного інституту імені Ленради (помер у 2004 році); мати — Юлія Веніамінівна (дівоче прізвище — Шапошникова), філолог, — викладала в Педагогічному інституті імені А. І. Герцена, пізніше працювала екскурсоводом у музеї.

Одружений на Світлані (Лінник), є син Ілля, 1996 року народження.

Зріст Дмитра Медведєва — 162 см, що робить його одним з найнижчих сучасних політичних лідерів світу і найнижчим лідером СРСР і Росії з часів Микити Хрущова (той мав зріст 158 см).

Освіта

Закінчив юридичний факультет Ленінградського університету (як і багато пітерських наближених Путіна). Після вступу до університету з 1982 по 1983 рік працював лаборантом в технологічному інституті, щоб мати надбавку до стипендії. Після закінчення ЛДУ Медведєв поступив в аспірантуру і в 1990 році захистив кандидатську дисертацію з приватного права. У 1990 році поступив на роботу в Ленінградську міську Раду народних депутатів. З 1990 по 1999 рік Медведєв був асистентом, потім доцентом кафедри Санкт-Петербурзького державного університету.

Кандидат юридичних наук, доцент.

Кар'єра

Медведєв — наймолодший в «пітерській» команді Володимира Путіна, але знає другого президента Путіна від 1990 року, тоді Путін був головою комітету із зовнішніх зв'язків мерії Санкт-Петербурга, і часто залучав Дмитра Медведєва до роботи в якості юридичного експерта. Експертом комітету, який очолював Путін, Медведєв був з 1991 до середини 90-х років.

У листопаді 1999 року, коли Володимир Путін був прем'єром Росії, Медведєв був призначений на посаду заступника керівника апарату уряду. У грудні 1999 року указом в.о. президента Росії Володимира Путіна був призначений заступником керівника адміністрації президента, і довгий час працював заступником Олександра Волошина. У лютому-березні 2000 року очолював передвиборний штаб кандидата на пост президента РФ Володимира Путіна. У червні 2000 року був призначений першим заступником Керівника Адміністрації Президента РФ.

У червні 2000 року увійшов до складу ради директорів ВАТ «Газпром» як представник держави і був вибраний його головою. Через рік зайняв пост заступника голови ради директорів ВАТ «Газпром». Влітку 2002 року був обраний головою ради директорів компанії.

У жовтні 2003 року призначений керівником адміністрації президента РФ. У березні 2004 року в ході реорганізації адміністрації зберіг свою посаду.

14 листопада 2005 року призначений першим заступником голови уряду.

Медведєв — один з найближчих до президента Путіна федеральних чиновників. На виборах президента Росії-2004 очолював передвиборний штаб кандидата в президенти Володимира Путіна.

Президент Росії

10 грудня 2007 року Путін разом з пропрезидентською партією «Єдина Росія» підтримав кандидатуру Медведєва як нового президента Росії на виборах 2008 року.

2 березня 2008 Дмитро Медведєв переміг на президентських виборах в Росії з результатом 70,28% голосів. 7 травняприйняв присягу і обійняв посаду третього президента Російської Федерації.

Російсько-грузинська війна

У серпні 2008 року загострилися відносини в Південній Осетії — зоні присутності російських миротворців. Введення грузинських військ на територію невизнаної республіки і обстріл її столиці міста Цхінвалі Медведєв назвав актом агресії проти миротворців і мирних жителів. 9 серпня він заявив про початок операції "з примусу до миру" — у той же день до Південної Осетії ввійшли російські танки і бронетранспортери, а російські ВПС завдали авіаударів по військових об'єктах на території Грузії. План врегулювання в зоні грузино-південноосетинського конфлікту, вироблений у ході переговорів президента Медведєва з президентом Франції Ніколя Саркозі, був підписаний у тому ж місяці. 26 серпня Медведєв офіційно заявив, що підписав укази про визнання Російською Федерацією незалежності Південної Осетії і незалежності Абхазії.

Реформа конституції

5 листопада 2008 в ході свого першого звернення до Федеральних зборів Медведєв запропонував провести загальноросійський референдум зі зміни конституції Росії, збільшити термін повноважень президента на два роки, Державної Думи — на один рік, а також змінити принцип формування Ради Федерації, розширити її повноваження і зобов'язати уряд звітувати перед парламентом. Ці поправки були прийняті обома палатами парламенту, президент затвердив їх 30 грудня 2008 року.

Правнича кар'єра

Медведєв — дійсний державний радник РФ 1 класу, член президії координаційної ради Російського союзу юристів. З 2005 року — почесний доктор права юридичного факультету СПбДУ.

У 2001 році у складі колективу авторів отримав премію уряду Російської Федерації в галузі освіти за створення тритомного підручника «Цивільне право для юридичних вищих навчальних закладів», що згодом неодноразово перевидавався. Медведєв відомий у колі фахівців своїми працями в області транспортного права, правосуб'єктності юридичних осіб та правового регулювання кредитних і розрахункових відносин.


В тему:

Модель психіки

Модель психіки ЛІЕ - Джек Лондон

3. Логіко-інтуїтивний Есктраверт, (Підприємець)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи