Зображення користувача Віктор Макаренко.
Віктор Макаренко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Лестер"!!! Урок для кожного. "Ми дійсно один одному як брати" - Уес Морган

Зібралися невдаха-тренер і невдахи-гравці і... виграли найпрестижніший чемпіонат світу - англійську Премьєр-лігу! Сьогодні на наших очах здійснений один з найбільших подвигів в історії світового спорту, про який знімуть не один фільм і напишуть не одну книгу.

raneri2.jpg

Тренер "Лестера" Клаудіо Раньєрі
Тренер "Лестера" Клаудіо Раньєрі

Сьогодні провінційний клуб з Лестера, основу якого склали гравці третього-четвертого дивізіонів, достроково переміг в найбагатшому і найпрестижнішому футбольному чемпіонаті - англійській прем'єр-лізі!

Сьогодні "Лестер" - нова одиниця виміру професіоналізму, яка увійде в повсякденний словник сучасної людини.

На початку сезону ставка на перемогу "Лестера" була найбільш принизливо низькою серед всіх команд - букмекери пропонували неймовірні 5001 до одного! А "Лестер" довів - всі ці гроші і прогнози нічого не варті, якщо зібрався колектив, який готовий орати, творити і який виходить на роботу як на останній бій.

Статистичних шансів у них дійсно не було.

"Лестер" в цьому сезоні очолив 64-річний тренер Клаудіо Раньєрі, який за 30 років тренерської кар'єри в топ-чемпіонатах не перемагав жодного разу. Перед потраплянням в "Лестер" Раньєрі пережив найчорніший момент життя - його з ганьбою вигнали з поста тренера збірної Греції на наступний день після жахливого поразки греків на домашньому стадіоні від команди ... Фарерських островів! Раньєрі провалив відбір Греції на чемпіонат Європи - одне очко в чотирьох матчах - це було національне приниження. Його стали висміювати і поносити на всіх кутах, і тренер після цього кошмару вирішив було зав'язати з роботою в футболі. І ось випадковий шанс, напевно останній в житті - "Лестер", і ставка одна - або ти переміг, або "невдаха" - це твоя доля і твоя епітафія ...

В епоху мільярдних інвестицій і контрактів в десятки мільйонів, лідерами "Лестера" стали хлопці без імені і гучних перемог. Гравці "Лестера" раніше не вигравали чемпіонати (крім одного футболіста), адже основу склали ті, від кого відмовилися топ-клуби як від безперспективних невдах.

Приголомшливий шлях пройшов один з ключових гравців "Лестера", 25-річний плеймейкер Ріяд Марез. БАТЬКО ЙОГО Ахмед Марез - жебрак алжирський селянин, емігрував до Франції через хворобу серця, яку лікувати в Алжирі було неможливо. Він оселився в бідній французької комуні Сарсайль, де постійно бійки, наркотики, банди, поліція. Ахмед заради сім'ї працював з кардіостимулятором в серці простим електриком. Старший син, на жаль, потрапив під вплив вулиці. І тільки коли молодшому Ріяду виповнилося 12 років батько відвів його до футбольної секції - запізно для занять професійним спортом за нашими мірками, чи не так? Батько в юності грав у футбол, і він мріяв, що син завдяки футболу зможе виїхати з Сарсайля. Ахмед Марез надірвався на роботі, і помер коли синові виповнилося всього 15 років. Заповіт батька - ось все що залишилося в житті Ріяда. Йому не пощастило потрапити в солідну футбольну академію. Він добився всього сам, тому що він почав жити футболом і працював на полі так, як більше не міг працювати ніхто. Скаут "Лестера" поїхав до Франції підписати одного гравця, але повернувся назад з іншим - з Ріяд, який раніше ніколи не грав на вищому рівні, у якого за плечима лише сезон у другій французькій лізі. Купівля Мареза обійшлася "Лестеру" в якісь смішні для футболу 350 тисяч євро. А в цей переможний сезон Ріяд Марез удостоєний титул кращого гравця Прем'єр-ліги Англії!

Ріяд Марез и Джеймі Варді

Не менш феноменальна історія у 29-річного форварда Джеймі Варді. Йому теж не пощастило в житті потрапити в якусь знамениту футбольну академію. Сім'я у нього - не спортивні зірки з якоюсь унікальною генетикою: тато - кранівник, а мама - адвокат. У 16 років Джеймі визнали непридатним для професійного футболу, відрахували з академії "Шеффілда", і він став грати в футбол для душі в ВОСЬМІЙ англійській лізі. Він не ріс як юний футбольний талант через турніри і збірні, не їздив на збори. Щоб грати в футбол йому довелося працювати вантажником, і йти на вечірню гру після цілого дня перенесення важких вантажів на фабриці. І він все одно був кращим в команді і викладався так, ніби грає в збірній. Особливих умов в нижчих лігах Англії немає - гаряча вода після гри здавалася приємною розкішшю. Але тут сталася надзвичайна подія - після випадкової нетверезої бійки в барі Варді потрапив під суд - і отримав домашній арешт, йому надягли браслет, і він повинен був півроку відзначатися в 19 годин вдома - поліція жорстко контролювала режим. Порушиш режим арешту - і будеш відбувати покарання в справжній в'язниці, ніякого футболу не буде. Когось би це розмазало і змусило бухати вдома. А Джеймі всі півроку виходив грати на перший тайм, а в перерві летів додому, щоб встигнути до 19 на перевірку. Він забивав у кожному сезоні більше всіх в нижчих лігах, просто тому що він любив футбол і пихтів більше інших. І ось в солідному футбольному віці в 25 років Джеймі потрапив у професійний футбол, в п'яту лігу, і він використав шанс - і там став найкращим бомбардиром сезону. І тоді його купив "" Лестер, який намагався вибратися з другої ліги Англії в елітний дивізіон. У нього почало виходити не відразу, і перший сезон в прем'єр-лізі не став успішним, гравець був у розпачі - "старий", ну куди ти лізеш, у тебе вже не вийде .... Але в 28 років Раньєрі дав Джеймі ще один шанс, виправити все, або йти разом. І Варді поставив один з рекордів чемпіонату Англії всіх часів - він, який 5 років тому вантажив ящики цілий день, в 11 матчах прем'єр-ліги забив поспіль, забив 22 м'ячі в сезоні, і став гравцем збірної.

У них повинні були бути спади в грі, функціональні ями, не було посилення гри, вони повинні були нарешті залишити лідерство комусь іншому, іменитому, багатому, авторитетному - але в підсумку попадають всі фаворити, а "Лестер" відірвався на 7 очок вперед ,

Хотів щось написати про наш футбол і футболістів з контрактами, про мотивацію і бажання поборотися ... А потім подумав, що ж це не тільки про футболістів історія - а про все. І про всіх. І про нас.

У Варди, Мареза і їхніх колег не було нічого, що було б недоступно будь-якому сучасній людині. Вони стали кращими, тому що у них була найсильніша мотивація всупереч усьому, і тому що в Англії створена структура для реалізації і зростання футбольних талантів.

У чому ж секрет успіху "Лестера"?

Капітан команди Уес Морган сказав так: "Ми дійсно один одному як брати", "Я ніколи не бачив такої сили духу, як в" Лестері.

Я думаю, мета "Лестера" - зібрати не команду майстрів, а зібрати насамперед команду мотивованих бійців. Бійців, які сповнені рішучості довести, що вони професіонали, незважаючи на свою незнамениту кар'єру. І тому "Лестер" не грав - вони виходили битися в футбол!

І кожен раз своєю ефективністю як команда компенсували помилки і недоліки один одного, і показували свій кращий футбол.

І "дрім-тім" невдах на чолі з тренером-невдахою, перетворилася в машину, яка розтрощила всіх грандів, всі імена, і перекинула всі клубні бюджети і стратегії.

Мотивація зібрати професіоналів дала приголомшливі результати: гравці основи "Лестера" за статистикою отримали менше травм і пропустили менше, ніж матчів гравці будь-якого з клубів Прем'єр-Ліги - в 4 рази менше травм ніж, наприклад, гравці зоряного "Манчестер Сіті".

Саме чудове в перемозі "Лестера" - що це не диво! Чудо - це одна гра. Ну дві, три. А тут в 36 матчах 22 перемоги, всього 3 поразки. 15 матчів на нуль, 64 голи - "Лестер» не тулився в оборону, а став третьою за результативністю команд Прем'єр-ліги.

Це щоб ніякої скиглій не посмів сказати - ну так, їм пощастило ... (з батьками, грошима, умовами, суддями, тренерами, місцем народження і т.п.). Не пощастило їм, ні в чому не пощастило!

"Лестер" переміг, тому що неможливого в сучасному світі не існує! Якщо мотивовані люди хочуть домогтися змін, якщо вони самовіддано працюють на результат, якщо вони створюють колектив, де зібрані тільки ті, хто щиро відданий улюбленій справі - нема таких вершин, яких така команда не зможе досягти. У 21-му столітті щоб змінити все не потрібні довгі роки - зміни відбуваються миттєво, якщо ти готовий відчайдушно боротися за справу, в яке по-справжньому віриш.

Раньєрі мудро сказав: .... "Ми маленький клуб, тому ми повинні битися з усім серцем, з усією душею. Мені не важливо, хто грає проти нас. Я хочу, щоб ви билися. Якщо вони краще нас - окей, можу їх привітати. Але ви повинні змусити їх показати, що вони краще вас. Наша історія важлива для уболівальників по всьому світу. Вона дає надію всім молодим гравцям, яким одного разу сказали, що вони недостатньо гарні, вони можуть сказати собі: ... "Якщо вони пробилися, то чому не можемо ми? "Що потрібно, щоб перемогти? Великий контракт? Ні. Ім'я? Ні. потрібно працювати розумом, серцем, рухатися і бути витривалим".

Чи тільки до футболістів і клубів можна віднести ці слова?

Спасибі, "Лестер"!

Джерело: Юрій Бутусов, "Цензор.НЕТ"

Переклад з російської Віктора Макаренка

Наші інтереси: 

Видатний зразок того, чому не варто слухати негативних прогнозів експертів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Думаю, що там добряче попрацював дуже кваліфікований психолог, точніше - маг.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Світ змінився. Раніше перемагали гаманці і імена. Відтепер все інакше.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Думаю, що там добряче попрацював дуже кваліфікований психолог, точніше - маг.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

В розіграші Чемпіонату Англії з футболу був випадок, коли команда потрапивши у вищий дивізіон відразу ж стала чемпіоном. Це досягнення здобув «Ноттінгем Форест» у сезоні 1977/1978 (наразі це чемпіонство залишається єдиним для них). А в наступному сезоні 1978/79, отримавши право грати в розіграші Кубка Європейський чемпіонів, виграла цей Кубок. А в сезоні 1979/1980 повторила це європейське досягнення. ?Чи зможе «Лестер сіті» в наступному сезоні виграти Кубок Європейських чемпіонів з футболу?

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

А мені одразу згадався чемпіонат світу з футболу 1990 року ))
Тоді футболісти до цього часу нікому не відомої збірної Камеруну показали чудову гру і збірна дійшла до чвертьфіналу.
Камерун тоді грав в групі В разом зі збірною СРСР керованої великим футбольним тренером - Героєм України Валерієм Васильовичем Лобановським.
І після того, як нашій збірній не поталанило і вона вибула з подальшої боротьби ми всі щиро вболівали за збірну Камеруну! )))

Тому вірно Віктор Макаренко сформулював "Наші інтереси":
Видатний зразок того, чому не варто слухати негативних прогнозів експертів.

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Друже Вікторе, текст потребує редагування...

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

А що саме?

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

В даний час спорт це тоталізатор,а спортсмени піддослідні організми для фармацевтичних корпорацій.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Є таке, але є і не тільки таке.