Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Італійський учитель дав учням завдання на літо, і став зіркою Інтернету

Перед канікулами Чезаре Ката вручив своїм учням список завдань на літо. А щоб, бува, хтось його не втратив, учитель опублікував завдання на своїй сторінці у Facebook. Популярність, з якою по мережі розповсюдилися завдання на літо, перевершила навіть вірусну рекламу.

chezara.jpg

Чезаре Ката
Чезаре Ката

 

Щоб бути вчителем, від якого учні в захваті, треба мати дар від Бога. Очевидно, він є в одного італійського педагога, який прославився після того, як дав своїм учням завдання, що складалося аж з п’ятнадцяти пунктів!

Чезаре Ката, що працює в школі Polo Scolastico Paritario “Don Bosco”, розташованій в містечку Фермо на Адріатиці, перед канікулами вручив своїм учням список завдань на літо. А щоб, бува, хтось його не втратив, учитель опублікував завдання на своїй сторінці у “Фейсбуці”. Популярність, з якою по мережі розповсюдилися завдання на літо, перевершила навіть вірусну рекламу.

Список учителя назбирав не тільки купу лайків та репостів - його передрукувало чимало італійських газет. Він виявився і справді дуже зворушливим. При чому скористатися ним зможуть не тільки учні італійця, але й дорослі, що заплуталися у повсякденних турботах та відчувають втому від життя.

Ось що порадив учитель своїм вихованцям:

  1. Не забувайте час від часу прогулюватися вранці уздовж морського берега в повній самоті. Поглядайте на відблиски сонця, що відбиваються від морської гладіні, і думайте про те, що робить вас щасливим.
  2. Намагайтеся у повсякденному мовленні використовувати нові слова, які ми з вами вивчили. Чим більше ви знатимете слів, тим цікавішими стануть ваші думки, а чим більше у вас буде думок, тим вільнішими ви ставатимете.
  3. Читайте! Читайте стільки, скільки зможете. Лиш не робіть цього через відчуття обов’язку! Читайте тому, що літо надихає на мрії і пригоди, а саме читання - це як політ. Читання - це найкраща форма бунту. А що саме читати - приходьте, я вам дам раду.
  4. Уникайте речей і ситуацій, а також людей, що приносять вам негатив та відчуття порожнечі. Натомість шукайте натхнення і друзів, які вас чимось збагачують.
  5. Якщо на вас нападає смуток і страх, не варто хвилюватися: літо, як і будь-яка інша прекрасна річ у житті, може привести душу в сум'яття. Краще записуйте свої переживання та відчуття у щоденник, а потім, у вересні, якщо захочете, ми це разом почитаємо.
  6. Танцюйте, нікого не соромлячись. Чи то на танцполі, чи у своїй кімнаті. Саме літо - це танець, і не взяти у ньому участі - нерозумно.
  7. Спробуйте хоча б один раз за літо зустріти світанок. Стійте мовчки і глибоко вдихайте вранішнє повітря. Заплющте очі й відчуйте подяку.
  8. Займайтеся спортом, і займайтеся дуже багато.
  9. Якщо ж ви зустрінете когось, хто западе вам в душу, не мовчіть, скажіть це йому чи їй так красиво і переконливо, як лише зумієте. І навіть якщо вас не зрозуміють, не хвилюйтеся: так вирішила доля. Та якщо вам ваш обранець відповість взаємністю, літо 2015 року ви зможете провести разом,і цей час стане для вас незабутнім. Якщо ж спіткає невдача, поверніться до пункту 8.
  10. По можливості перечитуйте конспекти наших уроків, порівнюючи те, про що ми читали і говорили, з тим, що відбувається у вашому житті.
  11. Будьте такими ж щасливими, як сонячне світло, і такими ж вільними, як море.
  12. Прошу вас, не сваріться. Намагайтеся бути добрими і не забувайте про ввічливість.
  13. Вибирайте для перегляду хороші фільми, у яких є багато емоційних і глибоких діалогів. Можна англійською - ви і поглибите свої знання, і навчитеся відчувати та мріяти. Хай кіно не закінчується для вас фінальними титрами, а живе й далі, і стає частиною досвіду вашого літа.
  14. Літо - це магія. Вранці під іскристим сонцем та в спекотний вечір мрійте про те, яким може і повинне бути життя. Зробіть все, що від вас залежить, щоб ви ніколи не здавалися на шляху до мрії.
  15. Будьте хорошими.
Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Гарно і добре! Дякую, Світе!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Гарно і добре! Дякую, Світе!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!