Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Intermarium.tours – литовсько-український проект постіндустріального туризму

Світ:

Спецтема:

Для того, щоб демоси могли ефективно взаємодіяти, вони повинні бути персонально знайомими між собою. Перший рівень знайомства забезпечує система постійно діючих телемостів. Другий рівень взаємодії демосів забезпечує система постіндустріального туризму, або пост-туризму.

160419-turyzm.jpg

Вгору просування - без краплі вагання!
Вгору просування - без краплі вагання!

Ми вже знаємо, що «центрами кристалізації», або «зернами» цивілізації Міжмор’я є демоси – самокеровані спільноти чисельністю від 5 до 150 осіб. Тобто демос – це не просто група прихильників Міжмор’я, а структура, в якій є голова, скарбник, суддя, радник і захисник. Для того, щоб демоси могли ефективно взаємодіяти, вони повинні бути персонально знайомими між собою.

Від телемостів до знайомств у реалі

Перший рівень знайомства забезпечує телемережа Intermarium-TV – система постійно діючих телемостів. Ці телемости можуть транслюватися в живому ефірі, а на їх основі можна робити навчальний відеопродукт, корисний і цікавий для всієї телемережі.

Другий рівень взаємодії демосів забезпечує система постіндустріального туризму. Якщо дуже стисло, то індастріал – це соціальна мегамашина, ультраіндастріал – це та ж сама мегамашина, але комп’ютеризована. Натомість постіндастріал – це живий соціальний організм.  

– Як це проявляється в туризмі?  

Індустріальний і ультраіндустріальний туризм

Туризм індустріальної формації має три головні особливості.

1. Туристична компанія розробляє стандартні програми подорожей, а турист є пасивним і відчуженим учасником цього «конвеєра».

2. Подорожі розраховані на пасивний відпочинок, оскільки вважається, що найкращий відпочинок для «живої гайки» – відключитися від реальності.

3. Подорожі тягнуть матеріальні втрати, передусім фінансові. Тобто від індустріального туризму людина матеріально не здобуває, а втрачає.

У комп’ютеризованому варіанті індастріалу – в ультраіндустріальному туризмі – відбувається те ж саме, тільки з ілюзією «індивідуального підходу». Наприклад, людина знаходить на сайті оголошення про садибу «зеленого туризму» і відпочиває в окремому будиночку. У відвідувачів і господарів нема нічого спільного: та ж сама відчуженість індустріального конвеєра, тільки в масштабах окремо взятої садиби.

Постіндустріальний туризм

Як ми вже знаємо, постіндустріальна формація повністю заперечує свою попередницю. Це яскраво виявляється у трьох головних особливостях постіндустріального туризму.

1. Туристичні подорожі розробляються спільно обома демосами – приймаючим і гостюючим. Тобто обидві сторони є активними творцями процесу. Тури завжди унікальні, пристосовані під поточні потреби і можливості демосів.   

2. Постіндустріальний туризм – пост-туризм – орієнтований не на пасивний відпочинок, а активний розвиток. Після кожного проведеного туру обидві сторони стають здоровішими, розумнішими, свідомішими, згуртованішими.

3. Кожний тур дає обом сторонам конкретні матеріальні набутки: корисні знайомства, ділові зв’язки, гонорари за виконані роботи, інвестиції у спільні проекти тощо.

Інфраструктурні «вузли» пост-туризму

Новий туризм має свою інфраструктуру: інформаційні сайти, транспортні засоби, садиби або міні-готелі, системи зв’язку, пункти прокату тощо. Головними «вузлами» є садиби зеленого туризму, орієнтовані на реалізацію постіндустріальних тенденцій: від оздоровлюючого харчування до прямої участі у спільних проектах.

Садиби пост-туризму позначаються терміном вара («твердиня святості», «Ноїв ковчег») або, для розвиненіших реалізацій, постіндустріальний монастир («моно» – цілісний, самодостатній, «стер» – стрімкий, рухливий, динамічний). Їхнє надзавдання – піднесення усіх присутніх, господарів і гостей, у Простір волі.

Садиби пост-туризму доцільно позначати символом Вара (настінна табличка, прапор, хоругва, бігборд) і відповідним пояснюючим написом.

У залежності від можливостей вари (швидкісний інтернет, живе харчування, комфорт, активний відпочинок, аура святості) їй можна присвоювати відповідну кількість «блискавок» ϟϟϟ (руна Соул, або Сонце) – подібно до «зірочок» в індустріальних готелях.

Intermarium-tours – перша ластівка

Пілотним проектом нового туризму є українсько-литовська ініціатива Intermarium-tours, адже Міжмор’я – це сучасне відродження на вищому рівні Великого князівства Литовського.

Уже з травня 2016 року ми починаємо постіндустріальні тури – для знайомства в реалі прихильників Міжмор’я, дослідження спільних коренів української і литовської культур, пізнання особливостей національних характерів, розвиток наукових, політичних і бізнесових проектів.

До праці, друзі!

Запрошую прихильників Цивілізації Міжмор’я висловлювати у коментарях своє бачення пост-туризму. Давайте пропозиції щодо своєї участі у системі Intermarium-tours!

Особливо цікавлять ідеї від господарів садиб та міні-готелів, власників автотранспорту, фрілансерів, керівників та учасників інноваційних проектів, а також представників українських компаній, зацікавлених у литовських та американських інвестиціях.  

Запрошуємо до співпраці українсько-литовських перекладачів, які є прихильниками Міжмор’я. 

Приклад постіндустріального туризму - Арійський фестиваль у Східниці.

Наші інтереси: 

Постіндустріальний туризм - це система живої взаємодії демосів, яка поєднує психофізичне відновлення, навчання, роботу, знайомства, гру! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я на це чекала!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я на це чекала!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Вивчення спільних коренів і спільного майбутнього засобами пост-туризму варто почати з історії Великого Князівства Литовського: Кам’янець-Подільський, Хотин, Луцьк, Туараге, переорієнтація на Міжмор’я проекту Шлях Гедиміновичів і так далі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Оце цікаво! Особисто зі всіх країн Міжмор'я відвідав лише дві... Все ще попереду!

Миролюбність і озброєність!