Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гід по "Євробаченню": що, де і як буде у Києві на європейському пісенному конкурсі-2017

1500 журналістів, близько тисячі осіб із офіційних делегацій, 20 тисяч гостей прибудуть до Києва на "Євробачення". До 30 квітня організатори обіцяють завершити всі приготування до конкурсу, в цей день мають відбутися перші репетиції.

17041601.jpg

Сцена Євробачення-2017

Головні події "Євробачення", півфінали і фінали, відбудуться 9, 11 та 13 травня у Міжнародному виставковому центрі поблизу метро Лівобережна. Туди вже перевезли сім тисяч крісел, демонтованих зі львівського стадіону.

Шоу транслюватимуть у прямому ефірі. Але крім них глядачі можуть відвідати ще шість генеральних репетицій конкурсу. Тобто всього у Києві пройде дев'ять шоу.

Розклад концертів і генрепетицій:

8 травня, 22:00 - друга репетиція першого півфіналу;

9 травня, 16:00 - третя репетиція першого півфіналу;

9 травня, 22:00 - перший півфінал;

10 травня, 22:00 - друга репетиція другого півфіналу;

11 травня, 16:00 - третя репетиція другого півфіналу;

11 травня, 22:00 - другий півфінал;

12 травня, 22:00 - друга репетиція фіналу;

13 травня, 14:00 - третя репетиція фіналу;

13 травня, 22:00 - фінал.

На перші репетиції запрошують акредитованих фанів та ЗМІ. На другу і третю репетиції кожного з шоу можна придбати квитки.

Прямі трансляції концертів демонструватимуть великі екрани на двох майданчиках у Києві.

Це містечко Євробачення на Хрещатику (між вулицями Б.Хмельницького та Прорізною), яке працюватиме з 4 до 14 травня. Там заплановані фудкорти, концерти і багато розваг.

Великий екран обіцяють на Софійській площі, де 30 квітня відкриють фан-зону з вертикальним газоном з живих квітів. Усю територію застелять спеціальним покриттям, а навколо висадять 10 тис. тюльпанів.

Локація має нагадувати форму намиста завдяки наметам різної величини. Діятиме до 14 травня.

Ще однією офіційною локацією Євробачення буде Євроклуб у КВЦ "Парковий" (вертолітний майданчик навпроти Ради). Де з 1 по 14 травня будуть закриті вечірки для делегацій учасників.

Там же пройде і офіційне відкриття конкурсу 7 травня. Розпочнеться відкриття з червоної доріжки довжиною 265 метрів біля Маріїнського палацу, фасад якого обіцяють нарешті привести до ладу.

На даху "Паркового" представники країн-учасниць піднімуть прапори і відвідають концерт, де виступлять Руслана, Джамала, Олег Скрипка, гурт "Друга Ріка" та Національний оркестр народних інструментів.

Безалкогольні розваги

У Києві думають про те, щоб обмежити продаж алкогольних напоїв для мінімізації правопорушень на час "Євробачення". Заборонити алкоголь (пиво, слабоалкогольні і алкогольні напої та вина) хочуть поблизу "Євромістечка" на Хрещатику та на території довкола МВЦ. Таке розпорядження готують у КМДА, але питання ще не вирішено остаточно.

На інших святкових локаціях забороняти алкоголь поки не планують. Розважатимуть туристів у таких місцях: на Троїцькій площі перед метро "Олімпійська" обіцяють концерти джазу, класики і "кращі зразки національної музики". Тут будуть фуд-корт, майстер-класи, виставки, дитячі розваги, фотозони і інформаційний центр.

Відчути Україну можна буде на Контрактовій площі під час мистецького проекту "Feel Ukraine". Там все має бути у вишивці, а кожен день присвячений окремій темі: день джазу, день майстрів, день української літератури, день образотворчого мистецтва, день костюму та прикрас.

На екранах будуть фільми, на сценах артисти, на фуд-корті їжа, а для дітей зона з активностями. На Поділ традиційно повернеться фестиваль "У пошуках made in Ukraine" з кількомастами українськими брендами. Тут обіцяють прибрати незаконні МАФи і запустити фонтан.

Поштову площу столичні чиновники обіцяють відремонтувати до травня і провести там фестиваль-караоке. Заспівати пісні "Євробачення" різних років можна буде з ведучою Русланою Лижичко. У фіналі відбудеться гала-концерт з найкращих номерів.

У заповіднику "Київська фортеця" зроблять розважальну зону під назвою "Перший київський пленер "Kyiv art fort 2017". Ідея - використати оборонну споруди для формування мирної мистецької платформи. Діятиме там велика художня зала. У день Європи проведуть благодійну виставку-аукціон на підтримку поранених бійців АТО.

Під час Євробачення 12-14 травня у Києві проведуть фестиваль світла и медіа-арту Kyiv Lights Festival. На спорудах на Контрактовій, Поштовій та Михайлівських площах та Андріївському узвозі демонструватимуть світлові шоу.

Перекрите місто: куди не їхати

У зв'язку з роботою локацій до "Євробачення" перекриють кілька центральних вулиць міста. Зміняться маршрути громадського транспорту. Під час фіналу 13 травня його роботу продовжать на 4 години.

Найдовше на два тижні з 1 по 15 травня перекриють вулиці навколо головної сцени поблизу метро Лівобережна. Це Микільсько-Слобідська і вул. Митрополита Шептицького (від вул. Микільсько-Слобідська до вул. Раїси Окіпної).

З 26 квітня по 18 травня перекриють Хрещатик, де буде Євромістечко. 7 травня у день відкриття конкурсу буде заблоковано рух транспорту поблизу Маріїнського парку - це вулиці Грушевського, частково Інститутська, Садова, Липська, Шовковична, Паркова дорога.

1 травня мають відкрити оновлені вестибюлі метро "Лівобережна", де якість ремонту викликала багато запитань і критики. До конкурсу мають запустити річковий трамвай, який курсуватиме від Річкового вокзалу (Поштова площа) до причалу біля МВЦ.

11 тисяч камер і водолази

Правоохоронці запевняють, що готові до форс-мажорів під час конкурсу і обіцяють безпрецедентні заходи безпеки: 10 тисяч поліцейських, 3 тисяч нацгвардійців, кінологи і сапери патрулюватимуть місто.

У метро буде посилена охорона. У місті працюватиме 11 тис. камер спостереження, які підключать до єдиного центру. Також до єдиної бази підключать камери на приватних будинках, магазинах, аптеках, офісах. Кілька сот камер працюватимуть на локаціях Євробачення. Як запевняв мер Віталій Кличко, вони будуть обладнані програмами ідентифікації облич і автомобілів.

У посиленому режимі працюватимуть рятувальники, на Дніпрі чергуватимуть водолази, на аеродромі "Київ" літак АН-26 і вертоліт "Єврокоптер". 32 диспетчерів служби порятунку до Євробачення вивчали англійську, англомовні поліцейські будуть на локаціях і супроводжувати делегації.

Дороги і скандали

Столичні чиновники звітують про ремонти доріг довкола локацій "Євробачення", обіцяють прибрати незаконні МАФи на підходах до МВЦ і прикрити чимось довгобуд навпроти головної сцени.

На концерти вже продали більше 27 тисяч квитків на суму більше 37 млн. гривень. Витратити на Євробачення складають більше 500 млн гривень.

 

Наші інтереси: 

Київ гідно представить пісенний конкурс Євробачення, якщо все піде по-плану!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи