Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Геращенко повідомила подробиці зустрічі Порошенка та Трампа

За словами Геращенко, зустріч президентів Порошенка і Трампа тривала 30 хвилин.
 

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила подробиці візиту президента України Петра Порошенка в США, де глава держави, зокрема, провів зустріч із президентом США Дональдом Трампом.

Про візит Порошенка до Вашингтону Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Це була "повноцінна розмова, аби донести ключові меседжі, сформувати особисту уяву про співрозмовника, зав'язати особистий контакт, що так важливо в міжнародній політиці". 

"До відома адептів "зради": чимало важливих міжнарожних зустрічей президента Трампа тривали саме півгодини, а то і менше, кажуть, короткі зустрічі - це його стиль", - написала вона.

Також Геращенко повідомила, що Порошенко на зустрічах з американськими чиновниками піднімав питання гарантій Україні в контексті Будапештського меморандуму.

Зокрема, на зустрічі зі спікером Конгресу США Полом Райаном, Порошенко "нагадав американським партнерам, що Україна свого часу відмовилася від четвертого у світі ядерного арсеналу і очікує від міжнародних партнерів дотримання гарантій територіальної цілісності України і безпеки".

Крім того, вона наголосила, що у рамках зустрічей не обговорювалися питання розширення чи зміни нормандського формату і мінського процесу. "На всіх зустрічах обговорювалася подальша координація зусиль в рамках мінського процесу, нормандського формату і більш активне залучення США до процесу встановлення миру на Донбасі.

Особливо акцентувалося на питанні звільнення заручників", - додала вона. Вона також пояснила, чому візит Порошенка до США не анонсувався зазделегідь.

За словами Геращенко, причина в тому, що "є певна внутрішня кухня, і в Україні, в США є свої внутрішні історії і треки, пов'язані зі взаєминами зі ЗМІ, з РФ, яка точно була не в захваті від україно-американської зустрічі. Тому питання не в анонсах".

Геращенко також зазначила, що на зустрічах не обговорювався ні законопроект про реінтеграцію Донбасу, ні будь-який інший.

Разом з тим, в контексті продовження реформ, піднімалося питання боротьби з корупцією в Україні. "Україна займає важливе місце в міжнародному порядку денному нової адміністрації (Трампа, - ред.), але так само правда, що є кілька пріоритетних для адміністрації тем, які мають першочергову увагу: це взаємини з РФ, сірійська криза, інші.

Щоб бути цікавими - нам треба серйозно працювати з нашим стратегічним партнером, активізувати діалог з ключовими персонами адміністрації, Конгресом і Сенатом. Це очевидно, тому на всіх зустрічах звучали конкретні пропозиції, які мають вилитися в підписання угод", - написала вона.
 

Наші інтереси: 

США - потужний стратегічний партнер України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи