Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Економічна блокада Донбасу і націоналістичний поворот в Україні - Neue Zürcher Zeitung

Спецтема:

Київ зробив несподіваний розворот і почав блокаду окупованого Донбасу. Це пов'язано зі зростанням націоналізму в країні. Президент Порошенко оголосив економічну блокаду проросійських сепаратистських регіонів Донбасу. Але ще напередодні Київ був проти блокади, за допомогою якої активісти тижнями не допускали поставок вугілля з Донецька на захід.

17031903.jpeg

Фото: Ennio Leanza / Keystone

Київ постійно підкреслював, що економічна блокада ставить під загрозу енергетичну безпеку України і пов'язана з високими економічними втратами.

Однак, тепер все, мабуть, стало по-іншому. Київ сам хоче припинити торгівлю через лінію фронту, пише von Matthias Benz у статті "Nationalistische Volten in der Ukraine" на "Нойє цюрхер цайтунг".

Для Києва, по-перше, важливо тримати державну мопополію на владу. Блокаду декількома активістами легальних поставок вугілля уряд навряд чи міг би більше терпіти.

По-друге, уряд має враховувати зростання націоналістичних сил в Україні, вважає автор статті. Блокада Донбасу серед населення популярна. Київ, мабуть, побоюється більшого безладу.

Автор статті наводить ще один, на його думку, приклад тиску націоналістичних настроїв: активісти замурували входи російських філій Сбербанку. Він вважає, що російські банки правильно себе вели в останні роки, проте лунають голоси, щоб вигнати їх з країни. Національний банк вперше ввів санкції.

Однак Києву треба стежити, як би не потрапити в націоналістичний фарватер. Доля країни залежить не від того, чи ведеться якась торгівля з областями сепаратистів або ж чи в країні активно працюють деякі російські банки. Найважливіше сконцентруватися на власних домашніх справах, а саме не затягувати необхідні реформи держави і економіки, пише von Benz.

Наші інтереси: 

Погляд зі Швейцарії на внутрішні справи України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
блокада
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи