Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЧС-2014. Бразилія - Хорватія 3:1. Пенальтійне харакірі для "картатих"

Збірна Бразилії з перемоги стартувала на домашньому Чемпіонаті світу, здолавши у матчі-відкритті команду Хорватії. Хоча, чесно кажучи, європейці награли на нічию у звітній зустрічі, але по-іншому вирішив японський арбітр Юїті Нісімура, якому не допоміг у вирішальний момент і його помічник на боковій лінії.

Загалом, гра виявилася видовищною, сприймалася на одному диханні. Хорватія, незважаючи на статус Бразилії, виявилася міцним горішком, який "обрані" не могли пробити, та і взагалі дійти до володінь Плетикоси, довгий час. А вирішила долю поєдинку помилка суддів. Та давайте про все по порядку.

Бразильці, звичайно, побігли вперед з перших же секунд. Проте зустріли організований захист від суперників. Технічні виконавці п'ятиразових чемпіонів світу просто не знали, як подолати таку оборону. Подачі з флангів були не зовсім точними, стандарти не виходили, а по центру балканці пройти не давали.

Разом з тим, Хорватія ще і непогано контратакувала. І от один з таких випадів приніс результат. Олич майже без перешкод (наперед зазначимо, що у першому таймі півзахист Бразилії дозволяв багато візаві) пройшов лівим флангом, а потім низом прострілив у центр штрафного майданчика, де Єлавич промахнувся по м'ячу, чим дезорієнтував Марсело, який і зрізав "плямистого" у свої ворота.

"Картаті" ще більше відійшли у захист, вибігаючи в атаку рідше, але так само гостро. Тим часом господарі нарощували темп і перевагу. Плетикоса змушений був виконати сейв після пострілу Оскара. Однак це лише відтермінувало взяття воріт. Згодом Неймар отримав простір у центрі та вирішив пробити. Удар вийшов більярдним, і м'яч від стійки влетів у сітку. Опісля команди заспокоїлися, тому моментів у першому таймі більше не було.

Власне, не було їх і у другому. У Бразилії нічого не виходило попереду, тому іноді навіть хорвати перехоплювали ініціативу, що не подобалося глядачам. Так тривало до 70-ої хвилини, коли Юїті Нісімура поставив пенальті за "фол" (нібито потягнув за футболку чи руку) Ловрена на Фредові. Скільки не переглядав повтори, так і не побачив там відвертого порушення. Якщо ставити такі 11-метрові, то їх за матч може бути до п'яти (або ж більше). Неймар пробив на силу, і Плетикоса був безсилим.

Таке рішення арбітра зіпсувало всі плани Ніко Ковачу. Він змушений був випускати підсилення в атаку та ризикувати. І одного разу це ледь не принесло плоди, та Жуліо Сезар витягнув удар Перишича. Натомість в атаці у відповідь Бразилія забила третій гол. Оскар скористався помилкою Ракитича та пробив Плетикосу. Отож, 3:1 і команди готуються до наступних зустрічей у різних настроях.


В тему:

Де та коли дивитись ЧС-2014 по футболу?
ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ДІВЧАТ ПІД ЧАС ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ: 14 ПОРАД
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи