Зображення користувача Михайло Харачко.
Михайло Харачко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Аріянство в двох словах

Часто люди, почувши термін аріянство, починають розпитувати, що ж це за релігія, тому важливо максимально точно і коротко передати її зміст.

Нещодавно одна людина запитала: ?Що це за релігія така - Аріянство. Довелося швидко і максимально стисло дати вичерпну відповідь. Ось що з цього вийшло.

Значення термінів

Аріянство - релігія шляхетних людей (аріїв).

Правила Творця - інформаційно-енергетична програма найвищого рівня, яка забезпечує постійний розвиток людини і направляє її через створення перешкод за неправильні вчинки (життєві негаразди, хвороби, негативні події) або отримання людиною заохочень за правильні вчинки (щастя, багатство, процвітання, гармонійні події і т. ін.)

Боголюдина - втілена божественна сутність (частинка Творця Всесвіту), яка досягла стійкого єднання її земної і божественної складових, надзвичайних здібностей за прикладом Хреста, дарує світло і корисні плоди своєї праці достойним.

Релігія - постійна практика, яка веде людину до відновлення зв’язку з Творцем. Мета релігії - перетворення людини на боголюдину за прикладом Ісуса Хреста.

Релігійність визначається спроможністю творити позитивні події – внутрішні і зовнішні. Внутрішні події – це здоров’я, бадьорість, інтелектуальність, творча спроможність, володіння знаннями і технологіями. Зовнішні події – це гармонійне оточення, чистота і краса довкілля, добрі справи для своєї громади і всієї держави.

Витоки аріянства, наукова основа

Засновником є Ісус Хрестос, людина арійської раси, галілеянин за походженнямНайвідоміша і найдавніша аріянська школа послідовників була в Антиохії: «Характерною особливістю філософської і богословської думки представників антиохійської школи були реалізм і раціоналізм, звісно, в богословському контексті. Прагнення антиохійців до ясності і висока оцінка ними можливостей людського пізнання приводили їх до того, що вони стирали грань між релігією і наукою, між вірою і знаннями, ототожнювали релігійне почуття з розумом. У їхній школі для розуму відкривався широкий і вільний простір. В області релігійного світогляду і церковних догм антиохійці за допомогою розуму прагнули досягти такої ж ясності, як і у вивченні матеріального світу»

Науковою основою аріянства є філософія динамізму: «Це була спільнота церковних вчителів, які інтереси науки поставили вище інтересів релігії. Всі вони славились високою освіченістю, старанно вивчали світські науки і не приховували своєї любові до них. “... Динамісти визнавали для себе обов’язковим один критерій – критерій власної переконаності, основаної на раціональних засадах.(Спасский А.А. История догматических движений в эпоху вселенских соборов. Т.1. Тринитарный вопрос. – Сергиев Посад, 1906).

Відомі послідовники в історії

Аріянська релігія знань дала світові цілу плеяду яскравих вчених і святих, серед яких такі відомі особистості, як святий Іриней Ліонський, Антиохійський патріарх Павло Самосатський, святий Лукіан Антиохійський, Константинопольський архієпископ Євсевій Нікомидійський (який охрестив в аріянство імператора Костянтина Великого і висвятив архієпископа готів Вульфилу), Константинопольський патріарх святий Іван Золотоустий (особливо шанований в Україні), єпископи: святий Діодор Тарський, святий Феодор Мопсуестійський, блаженний Феодорит Кирський, Леонтій Антиохійський, святий Кирило Єрусалимський, Феогніс Нікейський та ін.

Релігійна література

Основою аріянства є Добра новина, очищена від вставок.

Людина

Термін людина означає гравець, життя - радісна гра, сповнена цікавих пригод і випробувань.

Земля створена Богом-Творцем як ігровий простір для розвитку втілених божественних сутностей, отримання ними радісних емоцій, пригод, нових вражень.

Людина є триєдиною сутністю: має дух душу і тіло. Подібно як комп’ютер керується оператором (дух), має програмне забезпечення для діяльності (душа) і апаратну частину (тіло). Вона є вічна в часі і безмежна в просторі, живе, вдосконалюється шляхом багатократних втілень, однаково радісно зустрічає смерть і народження.

Несе персональну відповідальність за зміст своїх думок, слів та вчинків, через закон карми: що посієш - те й пожнеш.

Зовнішні події, що відбуваються з людиною, є продовженням її внутрішніх подій: намірів, мислення, слів. Відтак людина є володарем своєї долі.

Для розкриття прихованих чудесних можливостей людині треба навчатися, вдосконалювати себе і суспільство, об’єднуватися з іншими світлими людьми, робити шляхетні справи, радіти життю, тримати в чистоті природне середовище (свій ігровий простір), творити новий світ.

Людина зобов’язана досягати щастя, багатства, успіхів на життєвому шляху. Тривала наявність цих факторів є мірилом праведності людини, а короткочасна може бути випробуванням.

Ставлення до багатства

Творець, який створив наш світ, хотів би, щоб люди жили і раділи життю. А матеріальна забезпеченість робить нашу радість від життя повнішою і насиченішою. Багатство якось урізноманітнює наше життя і дозволяє повніше радіти світу, створеному Творцем. (Олександр Свіяш, книга «Що вам заважає бути багатим?)

Найбільшим злочином є лінь і небажання рухатися за Правилами творця. Така людина деградує, стає противником задумів Творця і на її шляху (в поточному чи в наступних втіленнях) створюється безліч негативних подій аж до передчасного припинення існування і наступних втілень.

Святість, царство боже

Святість - ознака людини, яка послідовно живе за Правилами творця і має від цього виразні корисні плоди.

Царство боже - внутрішній стан людини, яка досягла поєднання її божественної і земної складових.

Ставлення до дітей

Діти - нові гравці, які приходять до нас через механізм палінгенезії. З моменту народження перебувають у стані царства божого, володіють мудрістю і мають певні знання. Наше завдання допомогти їм розкрити свої таланти та ознайомити з Правилами творця.

Символіка

Символами аріянства є сонячна правостороння сварга (символ сонця та Ісуса Хреста) та трисуття (т.зв. тризуб) - символізує взаємний рух назустріч божественної і земної складових людини.

Обряди

Обряди мають чіткий зрозумілий сенс і практичну користь. Хрещення - це обряд посвячення і знайомства з громадою нової людини. Похорон - урочисте радісне святкування завершення одного циклу життя, славлення добрих справ гравця, який завершив чергове втілення (подібно як свято обжинки, приурочене завершенню жнив).

Мета життя

Зміст життя арія полягає в досягненні ним божественних ознак (царства божого), творення гармонії і краси, осягнення безсмертя.

Наші інтереси: 

Добре мати напоготові коротку вичерпну відповідь про зміст нашої релігії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Автор почав велику справу з систематизації нашого світогляду та його популяризації.

Треба шукати нові форми.

Найголовніше - нести людям ці знання. Сто разів поясниш - сам зрозумієш і виробиш короткі формули ефективної проповіді.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

...яка забезпечує постійний розвиток людини і направляє його через створення перешкод...

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

В цілому згоден, але сумнівно, щоб Ісус носив татуювання на десниці.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це може бути не татуювання, а ритуальний малюнок, який змивається.

Арій Хрестовий каже:
В цілому згоден, але сумнівно, щоб Ісус носив татуювання на десниці.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Автор почав велику справу з систематизації нашого світогляду та його популяризації.

Треба шукати нові форми.

Найголовніше - нести людям ці знання. Сто разів поясниш - сам зрозумієш і виробиш короткі формули ефективної проповіді.

Все, що робиться з власної волі, – добро!