Зображення користувача Анатолій Висота.
Анатолій Висота
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Анатолій Висота: Українці скучили за перемогами-2: боксери Усик і Кличко (відео)

Світ:

Отак українці утверджують Україну у конкурентному і войовничому світі. І утвердять остаточно, бо  світ прийме наш світогляд і природо-відповідний спосіб життя.

Це сталося весною, коли цвіли сади

26 квітня 2014 р. в суботу Україна купалася в білопінному цвітінні садів і була огорнута у смарагдову зелень пишних трав. Цього дня пізнього вечора в далекій Німеччині двоє українців, боксери Олександр Усик та Володимир Кличко перемогли своїх суперників і втішили цими перемогами всю Україну.

Цього ж дня в далекому 1986 році теж білопінно цвіли сади, було жарко і млосна гарячінь розливалася в повітрі, а ми великим гуртом садили в нас у Красному картоплю. Надвечір йшли дорогою сусіди, які заледве добралися до  села з Києва. Вони повідомили нам, що «зірвався Чорнобиль». Я не вірив, бо радіо мовчало, а батько й мати, тоді ще живі, хитали головами: «може бути, може бути! вони нам все життя брехали!». А нашим юним дочкам Іринці та Ярославці, вони накидали картопельку у викопані лунки, було радісно від усвідомлення, що вони в діда й баби, а навколо все цвіте і скоро вже буде смачна бабина вечеря.

Давно вже навіки відійшли наші батько і мати, вже відлетіли від нас  і утворили свої родини наші дочки, а ми з дружиною у квітні-14 пораємо той же город, правда, скорочений удвоє. Я в кінці городу ховав у землю тонни й тонни глини, які торік вивіз від хати після її реконструкції. Потім дружина гукнула, що пора обідати, я йшов з городу і моє око тішилося від  споглядання виблискуючого на сонці синього даху з металочерепиці і зрослих стін хати: «Мамо! Тату! Дивіться, ми не сиділи, склавши руки!». Думав ще собі, що сьогодні «Інтер» показує бій Кличка і добре було б його подивитися.

Чого це люди б’ються між собою?

Так заведено на Землі Творцем, що все живе взаємодіє між собою, разом і допомагаючи одне одному і поїдаючи одне одного, од зеленого листу починаючи. Тваринний світ живе за принципом, що од здорових батьків будуть здорові діти. Тому самці й б’ються поміж собою і сильніший продовжує рід. Билися парубки між собою, воювали народи між собою і народ-переможець у війні відтворював собі подібних на завойованій  території. Серед людей первинні бої до крові тепер замінені іншими змаганнями, які виявляють переможця, готового до продовження роду. Колишні кулачні бої окультурені до поширеного у світі боксу і люди прилипають до екранів, вболіваючи за своїх. Таку радість перемоги над «руськім вітязєм Павєткіним» приніс нам українець Володимир Кличко у 2012 р. прямо в Москві. Ми не можемо перемогти Росію у війні, то хоч радіємо від перемоги нашого парубка над їхнім «вітязєм».

От і цього року ми очікували, що наш боксер буде відстоювати своє чемпіонство з москвином Бойцовим. Та несподівано ще в грудні-13 у конкурентному бою якийсь австралієць Алекс ледь не змішав з землею того Бойцова. І саме він, невідомий виходець із островів, заявив, що  стане першим чемпіоном від Австралії, Нової Зеландії  і Океанії.

Перед боєм

Нам мали показати «на розігріві» бій нашого Олександра Усика, олімпійського чемпіона, з натуралізованим німцем африканського походження. Це той Усик, який вразив нас у 2012 р. своїм оселедцем і гопаком на рингу у Лондоні. Це так своєрідно прокинулися українські гени у кримчанина. І цього разу Усик вийшов з коротким козацьким чубом, огорнутим жовто-блакитною стрічкою. Одягнутий він був у халат, стилізований під вишиванку, і йшов  залою, підтанцьовуючи під пісню «Йшли козаки до бою». Чорношкірий німець мав статуру культуриста і велику вагу, але якось ніби знітився під першими ударами українця. Він намагався навіть вистрибувати, щоб  в польоті дістати кулаком нашого, але Олександр вмів не лише поціляти кулаками суперника, а й вміло ухилятися від його ударів. У третьому раунді наш чемпіон повалив німця на підлогу. Це третій нокаут у його професійній кар’єрі.



 

Ось зал затемнено і на ринг вийшов чоловік із мушлею на пів обличчя. В неї він протрубив на всі чотири сторони світу, віщуючи перемогу австралійцю. Розмальовані аборигени із  списами рішуче це підтверджували.  Потім артист у смокінгу заспівав гімн Австралії – так собі славень, яких багато по всьому світі. Потім прямо в залі десь під стелею об’ємно засвітився й засяяв наш Тризуб. І раптом він опинився на широкій спині голографічного видива. Чоловік обернувся і вже Тризуб засяяв у нього на лобі. То це ж Кличко! – гукав, мабуть, не лише я по всій Україні. І ось сам Володимир  йде на ринг через зал під англомовну пісню – ну от ще не знайшов чоловік української.

Розпорядник оголосив, що  гімн України співатиме дружина Віталія Кличка. Раптом я помітив, як зал став розміром із стадіон, бо одна із його сторін стала нашим прапором, а десь внизу ледь помітною виднілася жіноча фігурка.    Українка була у золотій сукні із блакитними вставками. Заспівала вона несподівано під скрипковий квартет сильним і проникливим голосом. Сучасне аранжування гімну було оригінальним і не дуже його спотворило. Бачу, що за спиною Володимира співає виразно Віталій. І в Володимира сіпаються кутики вуст на окремі слова нашого славня.

Бій і після бою

Читаю уважно, що  вага в обох боксерів по 110 кг, а от зріст у Володимира 198 см, а Алекс на 15 см нижчий; 80% боїв Володимир кінчав нокаутом, а Алекс мав лиш 60% таких боїв.

Почалося боксування й бачу, що  потужний тілом австралієць боїться нашого. Він і сяк і так ухиляється, але наш таки пробиває своєю лівою його захист. У першому раунді Алекс вперше опинився на підлозі й, підвівшись, похитав головою, мовляв, просто спіткнувся і це не нокдаун. А в п’ятому раунді темношкірий боксер таки впав на підлогу і суддя рахував до 10, даючи йому отямитися. Та не надовго. Як не вистрибував Алекс, як не розмахував кулачищами, намаючись дістати нашого – не вийшло. Володимир вдарив супернику у голову лівою, забивши памороки, а потім добив правою знизу. І Алекс вилетів аж за канати рингу, задерши ноги. Це нокаут – чиста перемога. Височенька українка – Віталієва дружина, та маленька американка – Володимирова наречена, щось кричали за канатами рингу, обіймалися й раділи цій перемозі.

Після бою Кличко говорив із залом німецькою, дякував глядачам і супернику, вставивши у промову  тепер вже традиційний заклик «Слава Україні». На нього плечах був державний прапор ще й два прапорці у руці. Потім на ринг винесли чотири чемпіонські пояси. Одним Володимира підперезали, два пояси одягнули на плечі, а один ще тримав він у руці. А ще за один пояс, який залишив Віталій у минулому році, ще треба буде поборотися.

Хай же буде!



 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пані Оксанко, я навчився і щойно виправив помилки в тексті. Ще раз дякую тобі!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Навчився я нарешті (28 квітня 2014 р.) публікувати тут тексти і це на НО моя перша стаття. Можливо хтось подасть на неї ще й коментар. Маю на це надію.

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Скучили не тільки за перемогами, а просто за позитивними новинами. Вчора дружина намагалась знайти в інтернеті позитивні новини - не змогла. Ваша стаття справді позитивна новина. Дякую.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Вітаю, пане Анатолію! Ви гарно попрацювали! Робіть далі за цим зразком (додав відео).
Як ще заміните "оселедець" на "чуб" буде Супер! )))
"своїм оселедцем" - "своїм чубом"
"з коротким оселедцем" - "з коротким чубом".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Український боксер Олександр Усик проведе наступний бій 31-го травня в Одесі.

Ім'я суперника поки невідоме.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Вітаю Вас , п. Анатолію, з дебютом. Цікаво написано.
Деякі рекомендації:
“З великим трудом” — це штамп, українською - ледве, насилу.
“тони глини” — тонни глини.
“і йшов по залу, підтанцьовуючи” - і йшов залою, підтанцьовуючи ...
“Ось зал затемнився і на ринг...” - Ось зал затемнено, і на ринг ...
Дякую!

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вітаю пане Анатолій..Медитативна праця на городі(землі) це дуже добре для людини..воно у нас в крові..Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, товариство, за відгуки! Особливо дякую п. Арсену за відео-доповнення! Тякую тобі, Оксанко за знайдені помилки - виправлю їх, якщо зумію. Так, друзі, справді ми всі скучили просто за ПОЗИТИВНИМИ НОВИНАМИ.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ви помітили?!
Це стосовно "огорнутим жовто-блакитною стрічкою" - розміщення кольорів стрічки на чубі в О.Усика було правильним (!ще раз перегляньмо відео!)!
І перемога/нагорода від егрегора надана одразу! Радіймо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Арсене, ви ще й так гарно відредагували весь текст! Дуже дякую! Я поки ще так гарно робити не вмію. Згоден із сказаним вами за нашого козака Усика - він ще не раз порадує Україну своїми перемогами. Знавці помітили, що Олександр боксує, граючись! Ті знавці-профі вважають це за недолік, а насправді - це перевага над раціо більшості.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пане Арсене, пані Оксано, а як мені можна внести правки у текст? Я бачу, що коментар можна РЕДАГУВАТИ, а от як з текстом?

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пані Оксанко, я навчився і щойно виправив помилки в тексті. Ще раз дякую тобі!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Гарно описуєте!..