Зображення користувача Анатолій Висота.
Анатолій Висота
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Анатолій ВИСОТА: ГЕРБ України – сьоме розуміння (2016)

Світ:

Рік тому я написав і опублікував у своєму блозі на Народному Оглядачі статтю «Герб України – п’яте розуміння». У ній я написав дещо про символи-герби націй і зокрема про Герб України і його розуміння нами. Ця стаття викликала великий інтерес у читачів, добру оцінку більшості читачів і мала деякі суперечливі коментарі. За минулий рік появилися нові розуміння Герба, про які я далі розповім докладніше.

Щоб  читачам було зрозуміліше, я приведу тут  попередню мою публікацію майже повністю.

Нації-держави обирають собі

А скоріше їм призначають зверху, символи, які стають основним елементом гербу. У японців – це сонячний круг. Кілька європейських держав мають собі за символ хрест. Свастя або «динамічний хрест» нині не має собі за символ жодна держава. П’ятикутну зірку мають собі за символ китайці й корейці. Шестикутною зіркою (трикутник в трикутнику) позначають себе євреї. Восьмикутну зірку вподобали собі грузини. Хорвати чогось обрали собі символом «шахове поле» в червоно-білу клітинку. Ліванці вподобали собі Кедр. І лише українці мають собі за герб ТРИЗУБ.

Для чого націям даються відповідні їм символи? Щоб ПОЯСНИТИ  світ, що їх оточує і друге, щоб нація, визрівши, зрозуміла свою МІСІЮ  на Землі.

          Перше розуміння – це ТРИЧАСТИННІСТЬ і воно випливає з самої форми  ГЕРБА. Формула така: ГЕРБ = 1 х 3. З тої маленької частини, що під горизонтальною лінією, розвиваються три язики «полум’я», які чомусь прозвали «зубами».

          Друге розуміння – це ВОЛЯ і воно доступно для всіх письменних українців, здатних прочитати це на ГЕРБІ. Воно означає нестримне ПРАГНЕННЯ всього живого забезпечувати собі всіма засобами стан ЖИТТЯ.

          Третє розуміння - це спадаючий політ СОКОЛА, що символізує собою Святий Дух або ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОТІК, який інформаційно забезпечує ріст  і розвиток живого. Для багатьох українців ГЕРБ  як СОКІЛ є настільки  очевидним, що у війні проти Москви на Донбасі бійці батальйону «Донбас» на шевронах мають саме СОКОЛА.

          Четверте розуміння – це горизонтальний зліт ЛЕБЕДЯ. Це геніальне прозріння і вперше ми дізналися про  це від нашого сучасника Ігоря Каганця. Воно, мабуть, означає випромінювання живими істотами радості. В цих хвилях радості купається все живе й потужне випромінювання радості йде від Землі і вдячно сприймається Небесами.

          Пяте розуміння  - це КЕЛИХ  із ЗЕРНОМ та  ПАРОСТКОМ. Уявіть собі обертання ГЕРБА навколо  центрального елемента. При цьому утворюється об’ємна модель ГЕРБА – ємність, із дна якої проростає ЗЕРНО. І, навпаки, нинішній ГЕРБ є боковою проекцією його об’ємної моделі на площині. Ємність асоціюється з  водою – це ВОДОЙМА (Водо-й-Ма). З води і землі під дією променистої енергії та Святого Духу утворюється ЗЕРНО,  яке проростає ПАРОСТКОМ. Мудрі кажуть, що зелений лист є основою піраміди всього живого. А лист складається із безлічі зерен хлорофілу. Не дивно, що життя позначають зеленим кольором.

Отже наш ГЕРБ  є посланням для нас про початок життя на Землі! Я уявляю, як пензлем малюю на папері блакитну смужку, а потім беру інший пензель і примальовую до неї жовту смужку. І з подивом помічаю, що на межі між ними утворюється зелена смужка. Все сходиться: матерія (блакить) опромінюється Сонцем (жовте) і народжує Життя (зелене).

Отже майбутній жовто-блакитний прапор України збагатиться ще й третьою – ЗЕЛЕНОЮ  смугою. Де її розташувати? Можна посередині між жовтим і блакитним, можна розташувати збоку, а ще краще прокинути цю зелену смугу діагонально вгору, починаючи з лівого нижнього кута до правого  верхнього кута прапора.

Місія української нації

Наше призначення на Землі випливає саме з пятого розуміння герба: ми, українці, маємо плекати ПАРОСТКИ ЖИТТЯ  на Землі. Ми, українці, маємо підтримувати все ЖИВЕ, що знаходиться під захистом Творця – нашого Батька Небесного. Паростки життя будуть зігріті у чаші з долонь українців…”

Скажемо коротко: п’яте розуміння українського Герба в тому, що  з води і землі під дією променистої енергії та Святого Духу утворюється ЗЕРНО ЖИТТЯ,  яке проростає ПАРОСТКОМ. Я прийшов до висновку, що в майбутньому державні символи збагатяться ЗЕЛЕНИМ  КОЛЬОРОМ.

Шосте розуміння

Арсен Дубовик шукав назву для нашого жовто-блакитного прапора. З подачі, здається, Наталки Артанії, а її ці кольори прапора уводять у стан радості, Арсен запропонував назвати наш прапор «Щастям», бо це є вищим проявом радості.   Ігор Каганець творчо переосмислив цю ідею і, помітивши зовнішню схожість нашого Герба із літерою Щ, яка має давню назву «щастя», запропонував назвати так і наш Герб.


Сьоме розуміння

Якось у червні 2015 р. на ладуванні на горі Тотосі, що коло Медвина на Богуславщині, до мене підбігла радісна Рая Ткачук. Ми з Раєю та солідним Петром Підковою потім дерлися босі серед різнотрав’я до Місця Сили. Там я й похвалився Петру Матвієнку за зелений колір на державних символах. Він порадував мене тим, що самостійно прийшов до такого ж висновку і навіть вже оформив це графічно. Де? Покажи! Нема, бо  всі шеврони із цими оновленими символами вже носять воїни з Кіровоградщини, які воюють на Донбасі. Згодом мій товариш повідомив мене, що за час боїв ніхто не був ушкоджений і всі наші воїни повернулися додому живі-здорові. Отже державні символи із зеленим кольором життя на шевронах діють як ОБЕРЕГИ.

У вересні 2015 р. в час осіннього сонцестояння ми були вже на ладуванні коло села Киданівка, що на Богуславщині, де є із сотня курганів. Там я радо зустрів Раїсу Ткачук, якій подарував свою книжку “Красне. Красен. Красн”. У нашому колі, де розпалював багаття й збирався священнодіяти волхв Просяник, я помітив Віру, як вона розкладала на купці трави кольористі шеврони із моїми улюбленими кольорами для освячення. – Це для наших воїнів на Донбасі! – пояснила рідновірка.

Один із шевронів опинився в мене і я запам’ятав Вірине застереження не передавати його іншому, бо  це є персональний Оберег. І лиш в січні 2016 р. прийшла пора описати його в цій статті. Подивіться, ось він на світлині  коло кетяжка калини, а поруч  з-під снігу пробивається барвінок.

Два зелені Трисуття  ніби пливуть на жовто-блакитних смугах. Під ними у місці їх взаємодії утворилося БІЛЕ ЯЙЦЕ, як символ ЖИТТЯ. Жовта смуга символізує Світ Прави, блакитна смуга символізує світ Нави, а біле яйце не що інше, як зародок Світу Яви, в якому має народитися Життя.

Зародження Життя в динаміці

Побачене поєднання двох зелених Трисуть на тлі нашого жовто-блакитного прапора, на диво, включає в себе деякі із  попередніх розумінь нашого Герба. Сокіл (=Святий Дух) летить із Світу високих вібрацій (=Права) і зустрічається із Лебедем (=Боголюдина), який летить із Світу низьких вібрацій (= Нава). І Сокіл і Лебідь животворящі, а тому вони зелені. Вони взаємодіють і утворюють Явний Світ Життя (=Біле Яйце).

Як назвати побачене?

Може підійде назва ТВОРИМИР? Радійці, подавайте й свої назви!

               Хай же буде!
 

Після написаного

Я вдячний всім, хто сприяв появі оцього мого сьомого розуміння ГЕРБА, як символу початку Життя на Землі:

-Петру Матвієнку за постійне спонукання мене до творчості, особливо на конференціях БУТТЯ УКРАЇНЦІВ і на численних ЛАДУВАННЯХ;

-Ігорю Каганцю, який терпеливо і наполегливо провів на Народному Оглядачі 7 опитувань з приводу пошуку нової назви для ГЕРБА;

-Наталці Артанії, яка запропонувала подивитися на ГЕРБ, як на ЧАШУ Грааля;

-Василю Петришину, який уявив собі ГЕРБ як ПАРОСТОК  у Божих долонях;

-Володимиру Майбороді – вченому-агроному й керівнику Дослідницької лабораторії Третього Гетьманату за те, що  перший вислухав мене і після тривалої дискусії прихильно поставився до моїх ідей, а також іншим, наприклад, Доброславу Велесовому, за вчасно сказане добре слово…

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

За мотивами короткого листування в приваті...

Трохи додаткової інформації про ваджру:

Як письменник, свого часу я трохи цікавився індійським епосом та індуїзмом, а тому підтверджую, що зібрана у Вікіпедії (https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D1%80%D0%B0) інформація про цей артефакт, загалом, не є викривленою порівняно із тим, що чув я.
Отже, ваджра - це насправді подвійний тризуб:

Цитата:
Ваджру утворено двома тризубами творця грому і блискавок Шіви після чого вона стала діамантовим скіпетром, який в руках Індри символізує земну владу, а в руках Агні - духовну.

І ще цікаво, що ваджра - це, так би мовити, "погодна" зброя, пов'язана з концентрацією та спрямованим використанням величезної енергії:

Цитата:
Подвійна ваджра символізує грім і блискавку, які демонструють дихотомію сил руйнування-смерті, з одного боку, та запліднення-зародження життя, з іншого. Блискавка - це спис зі світла, що вражає дракона, і сила, яка породжує потомство.

Щодо буддизму - не знаю, брехати не буду. Але й там, схоже, діють аналогічні уявлення:

Цитата:
...ваджра уособлює чоловічу активну енергію...

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Сьогодні, 24 січня 2016 р. десь о 21=00 я опублікував у своєму блозі дещо нове про державні символи України. Прошу вас, радійці, й читачі Народного Оглядача написати ваші думки про прочитане й побачене.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гарно почав - погано закінчив. Перевертання герба - поганий знак. Символ поразки.

До того ж, тепер шеврон можна пришивати блакитним угорі - усе одно буде тризуб.

Холодний блакитний колір не є символом Нави, тобто світу духів. Блакитний - це символ водяного і матеріального, тобто пасивного початку. Натомість духовна сутність, як і божественна, є активною, тому символізується жовтим кольором.

Ява (фізичний світ) не є між Правою і Навою.

Вгорі Права, нижче - Нава, під ними - Ява.

Зображення Нави під землею відбиває іудохристиянські уявлення. Цього ж погляду переважно дотримуються рідновіри. Не секрет, що багато рідновірів - це перефарбовані іудохристияни. Той самий простір страждань + війна з усіма, передусім зі своїми.

Сьоме розуміння зіпсувало пепередні 6 розумінь.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Миро Продум каже:
Не секрет, що багато рідновірів - це перефарбовані іудохристияни.

Тільки рідновірам не варто казати такого: образяться неабияк!..

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Відверто кажучи, не розумію рідновірів, які ненавидять князя Володимира, але користуються його державним символом Тризубом. Це якби я всім розказував, які погані комуністи, але при цьому користувався їхніми символами: серпом з молотком, п'ятикутною червоною зіркою, державним гербом і прапором ссср.

P.S. До речі, москалі навпаки: дуже люблять князя Володимира (навіть хочуть поставити його пам'ятник у себе в мА-Асквє), але ненавидять його державний герб.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

З іудохристиянами ще цікавіше: вони спочатку облили його багнюкою і виставили брутальним монстром, а потім оголосили святим. Тіпа, він покаявся і підкорився їхній ідеології.

Аватар Арій каже:
Відверто кажучи, не розумію рідновірів, які ненавидять князя Володимира, але користуються його державним символом Тризубом. Це якби я всім розказував, які погані комуністи, але при цьому користувався їхніми символами: серпом з молотком, п'ятикутною червоною зіркою, державним гербом і прапором ссср.
P.S. До речі, москалі навпаки: дуже люблять князя Володимира (навіть хочуть поставити його пам'ятник у себе в мА-Асквє), але ненавидять його державний герб.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Стосовно зірки.
5-кутна зірка не належить комуністам так само, як свастика нацистам.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Це точно! Бо на прапорі США аж 50 п'ятикутних зірок:

І може вийти помилка, як в тому "бородатому" анекдоті...

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Посеред океану пливе величезний авіаносець, на якому високо на щоглі майорить полосатий прапорець, а в куточку зірочок насипано. Аж тут незвідкіля взявся підводний човен і зразу ж проводить торпедну атаку на авіаносець. Останній розламується і тоне.
Голоси на підводному човні.
— Петре, а може то були не москалі?
— Тю-у, йо... Іване, які б то ще вар'яти намалювали на своєму прапорі так багацько зірок.

P.S. Дякую, що показали мені, як виглядає мериканський прапОр. Цю конфеденсійну інформацію передам Іванові з Петром, щоб більше не було помилки, як в цьому «бородатому» анекдоті. ;)))

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

)))))))))))))))))))
Щоправда, я чув варіант про літнього вуйка та молодого гуцула...
)))))))))))))))))))

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Також десь читав, що перевернутий тризуб не до чого гарного не приведе, так само як і перевернутий прапор.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Раю, тобі за добре слово й підтримку. Пане Миро, ти пишеш:Ява (фізичний світ) не є між Правою і Навою.

Вгорі Права, нижче - Нава, під ними - Ява.

Зображення Нави під землею відбиває іудохристиянські уявлення. Цього ж погляду переважно дотримуються рідновіри. Де знаходяться духовні світи Прави й Нави ніхто достеменно не знає. Я припустив, що Світи Прави й Нави відрізняються рівнем вібрації і, що в місці їхньої взаємодії народжується світ Яви (ЖИТТЯ). От і все. А що Нава знаходиться під землею - це чиїсь фантазії. Друге: остання світлина не є пропозицією для Гербу України. Вона показує МОМЕНТ утворення ЖИТТЯ. Для друга Енея: яйце має загострений передок і по ньому можна визначити, що жовта смуга Прапора вгорі!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Цікаво побачити всі тлумачення, зведені разом. Красно дякую за це, друже Анатолію!
Хоча у мене своє розуміння тризуба: посередині - гетьманська булава, по боках - два топірця. Я тобі про це говорив під час нашої зустрічі та виклав фабулу роману про наше покоління, яке я рано чи пізно напишу. Саме там тризуб фігуруватиме саме в такій якості - як символічна зброя. Адже гетьман - це воєначальник, про це на "НО" вже писали...
Якщо не помиляюся, це ВОСЬМЕ розуміння герба України. Можеш про це написати, друже, якщо хочеш і вважатимеш за потрібне )))

А тепер про ПЕРЕВЕРНУТИЙ тризуб! Мій знайомий письменник-рунвірівець і літературознавець Володимир Осипчук-Скоровода на цей рахунок має іншу думку, ніж шановні Миро Продум та Еней Харалужний. Але оскільки після оновлення сайту "НО" тут зникли деякі функції (а чіпляти фотки з комп'ютера було й раніше неможливо), мені доведеться зараз наваяти невеличкий допис на цю тему. Там фотка буде заглавною )))
Отже, наваяю - дам тут гіперпосилання )))

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Дивина, та й годі: оновлений сайт "НО" не допускає, щоб я редагував власний коментар ((( Тому перепрошую, що доводиться додавати новий камент, а не переробляти старий... Але ось посилання на мою щойно написану статтю:
Перевернутий тризуб - символ Землі
За що купив - за те продав!
Звиняйте, панове добродії...

Отже, мій висновок: Анатолій Висота не намалював нічого поганого, окрім... зеленого Світового Дерева, що простягає гілля в Небо, золоте від сонячного сяйва, а коренями занурюється у блакить земної води!!! Єдина його помилка - невірно скошені зубці на нижній ("земній") частині.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Задзеркалля якесь ))) (це доброзичлива посмішка) ))

Як на мене ТАКИЙ "герб" - НЕ Герб, а Антигерб....
Даруй, Анатолію, не розумію... і не можу підтримати.

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Володимире Майбородо, читай мій попередній коментар, де ясно сказано: Друге: остання світлина не є пропозицією для Гербу України. Вона показує МОМЕНТ утворення ЖИТТЯ. Для друга Енея: яйце має загострений передок і по ньому можна визначити, що жовта смуга Прапора вгорі! Друже Тимуре, ПОЄДНАННЯ ДВОХ ГЕРБІВ - це винахід Петра Матвієнка. Я лиш подав до цього своє РОЗУМІННЯ. Переключити увагу на обговорення теми "рідновіри-юдохристияни" - це відомий прийом. Він застосовується, коли не хочуть вести обговорення по суті.

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Анатолій Висота каже:
Друже Тимуре, ПОЄДНАННЯ ДВОХ ГЕРБІВ - це винахід Петра Матвієнка. Я лиш подав до цього своє РОЗУМІННЯ. Переключити увагу на обговорення теми "рідновіри-юдохристияни" - це відомий прийом. Він застосовується, коли не хочуть вести обговорення по суті.

Наскільки я зрозумів, йдеться про цього Петра Матвієнка:
Петро Матвієнко про Дерево Роду української нації (аудіозапис від 12 жовтня 2013 р.)
Ну, то я й бачу те саме - Дерево Роду... Світове Дерево... Дерево Життя... Його називають по-різному.
Отже, традиційний тризуб в такому контексті - це 3 гілки з крони Світового Дерева, що тягнуться в небо!

І не дивно, що Світове Дерево має зелений колір - колір життя.

А за ним - яйце, ще один символ життя...
На твоєму малюнку все це є - я це й бачу. Підтримую. Як сьомий варіант - прекрасно!

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Анатолій Михайловичу, що до прапора на шевроні, я не маю нічого проти, я мав на увазі, наш теперішній державний прапор, який перевернутий. Це було порівняння, якщо перевернутий прапор веде до дисгармонії, то і перевернутий герб, це також не добре.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, друже Тимуре, за розуміння й підтримку. Так, це справді той Петро Матвієнко - один з організаторів постійно-діючих конференцій БУТТЯ УКРАЇНЦІВ. В оргкомітет цих конференцій входжу і я, і Ігор Каганець. Увага: на березень-16 плануємо чергову конференцію, присвячену УКРАЇНСЬКІЙ ПІСНІ. Я не раджу насміхатися із державних символів України ("двостороння виделка" та інше). Побачене вами поєднання наших символів, зображене на шевронах, врятувало здоров"я й життя не одному українському воїну, отже діяло як персональний ОБЕРЕГ. Хай хоч це стримає вас від насмішок.

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Перепрошую, про "двосторонню виделку" я не писав. Точніше, писав не я - це чужий коментар під моїм матеріалом. Я міг лише процитувати, взявши в лапки, й не більше!
Згоден що із сакральними символами не жартують. Хоча завжди знайдуться ті, хто вчинятиме саме так. Наприклад, на тему тієї ж таки "виделки" (але вже в позитивному розумінні, що "вила переможуть курку-мутанта") за 2 роки російсько-українського конфлікту з'явилася низка карикатур з демотиваторами. Ось один з них:

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Важко собі уявити, що доведеться буде читати у майбутніх публікаціях на тему двадцять третє розуміння герба, п"ятьдесять четверте і так далі..
І що на все це будуть казати русскогаварящіє насєлєніє Украини..

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А в загалом якщо Анатолію то є цікаво, то особисто для мене є близьким до душі символ Сонцеруху

Також я хоч насправді і далекий до розуміння символів, та проте на мою думку такий ось гарний кольоровий символ буде куди кращим оберегом та символом вічності аніж якісь інші.

І на останок на початку цього року я собі у неті знайшов ось таку от файно кольорово оформлену свастю

І по великому рахунку мені якось байдуже до їніх триста дев"яносто четвертих розумінь, коли вони мені просто до вподоби, точно так же само як і наш рідний тризуб в простому його оформленні

Хоча особисто я на грудях ношу тризуб під назвою трисуття (подарунок від колишнього прихильника НО) у такому ось вигляді

Хоча звісно що після того як я такий самий символ побачив у ювелірному магизині у золотому оформленні та дещо трохи побільшим розміром, то звісно що мені тепер принаймні в думках носиться на грудях саме той символ) Але при цьому я все ще і досі мрію про те щоби носити на грудях все ж золотий Сонцерух як символ останнього хто його і досі поважає та пам"ятає і цінує саме як Сонцерух, Сонце що вічно рухається, а отже і перебуває постійно в динаміці)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Альберте, дякую тобі за такий розгорнутий коментар із багатьма світлинами. Символ СОНЦЕРУХ подобається і мені. Він є і на прапорі Обухівського району, як місцевий герб. Виходячи з того, що символи даються народам ЗВЕРХУ, то варто й нам зрозуміти і уяснити, а що ж саме мали на увазі Боги, даруючи саме цей символ? Ці мої статті це й роблять, що, мабуть, друже і є одним із моїх призначень у цьому втіленні. Отже ясно, що сьоме розуміння Герба - не останнє. Он друг Тимур побачив у нашому Гербі булаву і два топірці і замишляє написати на цю тему цілу книгу. Давай з тобою, Альберте, побажаємо йому успіху у цьому!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Якщо є відчуття покликаності, то це дуже позитивна ознака.
Стосовно побажань, то звісно що бажаю усім успіхів, адже будь яку річ можна розписати в безмежну кількість томів) І це не жарт) це реалії) просто все починається з малого і простого, а потім переходить у величезне розуміння усього всього що із тим є пов"язаним=) Тож успіхів всім нам))

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

А я приготувався десь в лютому повісити собі на Фейсбук в якості "шпалер" сторінки той-таки "сонцерух" )))

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Володимира Герб - символізує гармонійну співпрацю двох птахів (СОКОЛА І ЛЕБЕДЯ) і двох півкуль головного мозку. ГАРМОНІЯ: У ході досліджень Р. Сперрі, Дж. Боугена, М. Газзаніга було встановлено, що кожна з півкуль головного мозку по-різному обробляє інформацію і має свої галузі спеціалізації. Ці відкриття призвели до активного вивчення діяльності кожної з півкуль головного мозку окремо. У ході проведених досліджень було встановлено, що ліва півкуля відповідає за обробку вербальної інформації, логічне мислення, а права півкуля, навпаки, спеціалізується на інтуїції, просторовому орієнтуванні, і завдяки цьому наявне відчуття цілісності. Крім сприймання цілого, права півкуля відповідає за вираження почуттів. Дослідження М. Зденек та Дж. Боугена довели, що розділення півкуль головного мозку призводить до зникнення творчих здібностей. Люди творчого мислення потребують існування зв’язку між півкулями, з допомогою якого вони могли б взаємодіяти і обмінюватися інформацією. Висновок: найбільш ефективна творча діяльність стає можливою за умов активізації емоцій і почуттів , коли цілісно працюють ліва і права півкулі, коли логічне мислення поєднується із здатністю сприймати,уявляти і фантазувати. http://referatu.com.ua/oldreferats/128/123061

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Андрію Юрків, дякую тобі за гарний коментар. Погоджуюся з тобою, що в нашому Гербі основне - це ВЗАЄМОДІЯ двох птахів: Сокола (=Святий Дух) і Лебедя (=Син Божий=Боголюдина). Ця взаємодія й породжує ЖИТТЯ, що зображено на шевроні. Шкода, що дехто цього не розуміє. А ти, Андрію, гарно це показав на прикладі взаємодії двох півкуль головного мозку.

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

Радіймо, Анатолій! Я показв своє особисте сприйняття Гербу Володимера, це для мене ГАРМОНІЯ:при гармонійні співпраці "двох".... =БогоЛюдина(СпівТворець)

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Радий, друже Андрію, що твоє розуміння нашого Герба співпадає з моїм. Справді при ГАРМОНІЙНІЙ СПІВПРАЦІ Творця і Його Сина (=Боголюдина) утворюється ЖИТТЯ. Якраз це й зображено на останній світлині цієї статті.

Зображення користувача Андрій Юрків.
0
Ще не підтримано

На останній світлині цієї статті: Видно два сокола які зустрічаються(прояв моно відносин) і два лебедя які розлітаються(яким моно відносини неподобаються)

Реальність існує незалежно від вас ... До тих пір, поки ви з цим згодні.

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Радіймо! Ти просиш коментаря, пане Анатолію, а я не знаю що казати. Ця тема мені якось зараз не на часі. А казати: "Ой, як гарно, чи Як чудово", то не для мене. Хай Буде!

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Після прочитання статті про сьоме розуміння герба я цілий вечір думала який же смисл у симетричному поєднанні двох зображень гербів Випадково мій погляд зупинився наобкладинці зошита де зображено будиночок на березі річки(ставка . озера,моря) і його відбиття на воді.Всім зрозуміла різниця між будиночком ійого відбиттям.Дивлячись на симетричні герби я вуяві домалювала ще два поміж ними..Другого дня я приділила увагу білому яйцю.Чому біле а не світлорожеве або світложовте? Існує думка чи теорія що Всесвіт розвинувсяз точки.Я вважаю що яйце підходить більш у теорії сотворення світу а герб є вказівкою для саморозвиткау людини. На даний момент (на мій погляд)для нас(спільноти НО) найважливішим є донести наші ідеї до більшого кола мислячих людей.("Наші інтереси"які? із статті І.Каганця) Підпримую всі схвальні відгуки,дякую Анатолію ,що спонукав поворушитизвивинами якщо вони вмене є. Ти є ротор і це чудово!

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Не знаю, в чім річ... але всі ці дні не міг зрозуміти, яку ж зброю мені нагадує саме здвоєний герб?! І от згадав нарешті: ваджра!!!



Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Не хотів би сперечатись на рахунок символів і їх розуміння,але правди в історичних писанинах не знайдеш..все по кілька разів переписувалося,а потім знищувалося,потім ще раз і ще..Про Володимира написано у Вікіпедії,що він далеко не великий,хтось рахує по іншому..де пра-правду знайти не знаю..хіба що полетіти у минуле і самому переконатись як то було на справді..

Стосовно останнього розуміння пана Анатолія,то цей віддзеркалений символ-герб це попадання у десятку у тому сенсі як у багатьох людей у наш час реальність перевернута вниз головою,відповідно і їхні дії на руйнування себе і навколишнього середовища..

Дякую пане Анатолій за Ваші статті під якими завжди йде жвава дискусія і багато коментарів...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Павло Свищ.
0
Ще не підтримано

Перший погляд на зображення і думка:
Щось складне та підозріле. Надто багато елементів (прапор, яйце. тризуб з його антиподом) в купі.
Далі читаю роз'яснення, доходжу до Дерева Життя і все стає на свої місця. Більш того згадується зображення інструмента/зброї давніх богів.
Шукаю картинку, знаходжу

Продовжую читати і бачу що Тимур Де-Бальзак вже мене випередив )))

Дякую за статтю!

Суть в тому, щоб робити світ кращим, а близьких людей - щасливішими )

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

...але випередив зовсім трішечки! Можна сказати, ми написали коментарі майже синхронно, а така синхронність думок - це справжній супер )))

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую вам, радійці, за нові коментарі і за ваші дорогоцінні гали підтримки. Пані Ганно, ви проголосували 1+1 гал. У вас із Галією все нормально? Придивіться уважніше до шеврона. Це не два "герби антиподи" і це не є відзеркалення одного герба. Обидва "зерна" у гербах мають спільну оболонку. Отже це є справжньою ВЗАЄМОДІЄЮ яка, ймовірно, породжує Явний Світ і Життя.

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

Якщо зірки на небі хтось запалює, то значить це комусь потрібно...

Тому "сьоме розуміння" цікаве й має право на існування.Та чи забезпечить це українців масштабним світоглядом модерності нації, що буде гарантувати єдність, порядок і смисл буття в руйнівному і відчужуваному в світі. Звичайно, в своїй перспективі нація мусить себе пізнати, бо інакше кінець. Тому, як пізнання своєї етнічності " сьоме розуміння" вкрай потрібне.

Друже Анатолію, хай щастить, наснаги й здоров'я.

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Герб гарний, стаття чудова, дійсно Трисил на зеленому тлі - прекрасно! Радіймо! Бачмо світ радісних людей, яким допоміг, навіяв віру у власну силу такий прекрасний герб.

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

За мотивами короткого листування в приваті...

Трохи додаткової інформації про ваджру:

Як письменник, свого часу я трохи цікавився індійським епосом та індуїзмом, а тому підтверджую, що зібрана у Вікіпедії (https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D1%80%D0%B0) інформація про цей артефакт, загалом, не є викривленою порівняно із тим, що чув я.
Отже, ваджра - це насправді подвійний тризуб:

Цитата:
Ваджру утворено двома тризубами творця грому і блискавок Шіви після чого вона стала діамантовим скіпетром, який в руках Індри символізує земну владу, а в руках Агні - духовну.

І ще цікаво, що ваджра - це, так би мовити, "погодна" зброя, пов'язана з концентрацією та спрямованим використанням величезної енергії:

Цитата:
Подвійна ваджра символізує грім і блискавку, які демонструють дихотомію сил руйнування-смерті, з одного боку, та запліднення-зародження життя, з іншого. Блискавка - це спис зі світла, що вражає дракона, і сила, яка породжує потомство.

Щодо буддизму - не знаю, брехати не буду. Але й там, схоже, діють аналогічні уявлення:

Цитата:
...ваджра уособлює чоловічу активну енергію...
Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

До речі, я тут наводив зображення ваджри як атрибуту богів індуїзму та буддизму, шановний Павло Свищ додав зображення вавилонського Мардука. А тепер - на додачу: ось аналогічне давньогрецьке зображення!

Як зрозуміло з напису на вазі, це ніхто інший, як сам Зевс-громовержець.

Зображення користувача Павло Свищ.
0
Ще не підтримано

Схоже на те, що цей інструмент/зброя мав серйозне поширення. Кількість та різноманітність джерел засвідчують його реальне існування.

Суть в тому, щоб робити світ кращим, а близьких людей - щасливішими )

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Дякую,Анатолію, за цікаву статтю. З моєї точки зору такий подвійний тризуб можна трактувати як своєрідну ваджру яка символізує зброю або жезл і цілком може використовуватися на шевронах в якомусь військовому підрозділі. Але такий символ не може трактуватися як політ сокола і лебедя. Тому це не може бути в символіці Вільної Української Держави.

Радіймо!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Василю, ти пишеш: подвійний тризуб можна трактувати як своєрідну ваджру яка символізує зброю або жезл і цілком може використовуватися на шевронах в якомусь військовому підрозділі. А й справді, цей знак може використовуватися не лише на шевронах, а й на погонах наших військових. А також на орденах. Бо захисна сила цього знаку підтверджена!

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Друже Анатолію.Дякую за пізнавальну статтю.Цей дзеркальний символ на шевроні,якщо його захисна дія перевірена на практиці,може цілком використовуватись,як особистий оберіг.Нічого не маю проти.Хоча,та ж сварга може виявитись ще дієвішим символом та оберегом.А щодо герба ВУД,то він краще сприймається,коли в ньому є лише необхідний мінімум символів та кольорів.Лише найлаконічніше і найнеобхідніше.Тому я й звик вже до сокола Волі на жовто-блакитному тлі і з зеленим забарвленням в середині.Герб,який ми вже неодноразово обговорювали і ніби затвердили між собою.Саме те,що треба і нічого зайвого.А щодо різних варіантів та комбінацій поєднання символів для особистих потреб,то тут ми можемо продовжувати експериментувати і комбінувати,як завгодно.Аби це давало позитивний результат.А ще тут спрацьовує ефект Віри.Якщо я себе запрограмую так,що той,чи інший предмет,буде приносити мені щастя,чи послужить мені оберегом,то воно в кінцевому результаті,так і буде.Знову повторюся.Ніого не маю проти цього символа на шевроні.Якщо допомагає і оберігає,то хай так буде.Тим більше цей символ і ця стаття про нього спонукала нас до жвавого обговорення і більш ретельних досліджень наших символів минулого.Додам тільки,що особисте враження від зображення на шевроні таке.Основним символом,все таки,я сприймаю той тризуб,що не перевернутий і на жовтому тлі.А той,що знизу,лише сприймається,як віддзеркалення верхнього у матеріальному світі.Візуально і чуттєво я сприймаю його,як лише віддзеркалення того Сокола Волі,що й так вже спускається на землю.Тобто,це може бути,як доповнення до основного герба,яке можна додатково використовувати на власний розсуд і для індивідуальних потреб.Поки що,перші враження такі.А щодо ваджри та її значчення,як символа,то це треба ще додатково дослідити.

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Дмитре, дякую тобі і за добре слово, і за твої 5 галів оцінки. Я з тобою згоден, та й ще дехто до цього схиляється, що обговорюваний знак можна використовувати на шевронах наших воїнів, бо він діє як ОБЕРЕГ. Погодься, друже, що цей знак може бути задіяний і для іншого (погони, нагороди), бо він популяризує наш Герб Трисил-Щастя і наші основні кольори.

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Дякую,Анатолію.Хай буде так.Та все ж,було б добре,якби хтось на практиці перевірив ще й дію сварги.Адже це чи не найдавніший наш символ та оберіг.

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Дмитре, перевірити дію СВАРГИ, як оберега на шевронах - це не просто. Надто скомпроментована вона німцями. Але й ТРИЗУБ колись викликав переляк в українців в 1989 р., в часи Руху.

Зображення користувача Дмитро Ткачук.
0
Ще не підтримано

Я це розумію.Але не обов`язково копіювати таку,як в німців була.Є різні її варіанти.Взяти хоча б ту,що є символом нашої спільноти.Вона точно не скомпроментована.Ще пройде трохи часу і до сварги українці звикнуть,як і до тризуба.

Змінися сам і світ зміниться навколо тебе!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Світлина з кетягом чарівна!... але дзеркальне відображення герба викликало незрозумілі почуття, різні думки.
В книзі ПБК читаю: 9 Блаженств (Мт. 5) з Нагірної проповіді... Вісім починається "Щасливі..." Дев"яте: "Радійте..."
"Щ"... Герб Щастя...

Подобається читати ДЖ Сонце і виникає бажання читати так:

РАдістю Наповнює! Вогнем Духу Зігріває! Теплом Любові Огортає! Любити , Радіти, Бути Щасливою Навчаюся! Шляхом Творення Іду! Щаблями Вдосконалення Підіймаюся!

Відчуваю завжди плече сонцесяйних друзів. Дякую всім. Знаю, що: Вдосконалиш себе - вдосконалиш навколишній Світ. Важлива ПереМога.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Мені здається дуже важливою ідея введення зеленого кольору. Також імпонує ідея схожості герба з літерою Щ. Ідея щастя - дуже українська. Недаремно про це так багато писав наш мудрець Григорій Сковорода. Мені інколи здається, що здатність бути щасливими у багатьох із наших співвітчизників закодована на клітинному рівні. Особливо гостро це відчуваєш, коли спілкуєшся з іноземцями. Радість життя, щастя, сміх виблискують в очах українців, проявляються в наших танцях, співах, мові, поведінці. Ми справді незвичайні, особливі, ми випромінюємо енергію життя, заряджаємо нею.
Щодо перевертання герба, то думаю, що це неправильно. Із символами треба бути дуже обережними.

Сторінки

  • Сторінка
  • of 2
  • >