Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 8

Агент Кіса: Генрі Кіссінджер був завербований КДБ СРСР – розвідник Юрій Швець

Категорія:

Спецтема:

Генрі Кіссінджер був завербований Комітетом держбезпеки СРСР ще до того, як президентом США став Річард Ніксон, а він став його помічником з національної безпеки. За два тижні до того, як переміг Ніксон (5 листопада 1968 р.) Кіссинджера мало не включили у список агентурного апарату КДБ. 

17031401.png

Юрій Швець

Колишній держсекретар США Генрі Кіссіндджер був агентом Комітету держбезпеки СРСР, але не був включений в агентурний апарат, повідомив екс-розвідник КДБ СРСР і однокурсник президента РФ Володимира Путіна з інституту КДБ Юрій Швець в авторській програмі Дмитра Гордона "ГОРДОН" на телеканалі "112 Україна". 

"Це окрема історія, яка гідна пера великого майстра. Ситуація була така. Генрі Кіссінджер, відомий у нас в американському відділі як Кіса, зустрічався з нашим оперпрацівником Борєй Сєдовим. Що таке взагалі агент? Агент КДБ - це іноземець, який свідомо співпрацює з Комітетом держбезпеки і добровільно виконує його завдання. І ось пан Сєдов зустрічається з професором Кіссінджером, шле депеші в Москву, в центр, з яких вимальовується, що так воно і виходить - він агент ", - сказав Швець.

"Перший відділ пише рапорт на ім'я начальника розвідки, де викладається суть справи, об'єкту ставиться завдання..." Просимо, з урахуванням викладеного, включити в агентурний апарат КДБ як агента ". Йде це наверх, доходить до генерала Кирпиченко, заступника, досвідченого майстра (він все життя там сидів, знав все і вся)... Він почухав голову і каже: "Товариші, ну, ви уявляєте, зараз ми це підпишемо і доповімо Брежнєву, а його призначають помічником, а Брежнєв потім дзвонить і каже:" Послухайте, скажіть своєму агенту, щоб Америка перестала шури-мури з Китаєм крутити. Мені це не подобається. Дайте йому завдання! ". І що ми зробимо? Дамо, а він, природно, це не зробить. І потім нам дадуть по шапці", - розповідає екс-розвідник. 

Як відомо, Генрі Кіссінджер був радником президента США з національної безпеки і держсекретарем США в 1973-1977 роках. Був одним з авторів політики "розрядки" у відносинах між США і СРСР. У 1973 році був удостоєний Нобелівської премії миру.

У жовтні 2016 року обраний іноземним членом Російської академії наук.

Видання Bild 26 грудня 2016 року повідомило, що Кіссінджер розробляє для Трампа план по відновленню відносин з Росією. За даними видання, план передбачає, що Росія "буде гарантувати безпеку східній частині України", а Захід, в свою чергу, формально називаючи Крим українським, визнає право РФ на окупований нею півострів і "не робитиме з цього проблеми".

Джерело: Гордон

Кіса і Путя

Додатково: Спецоперація «Кіса»: Чому США допомогли Китаю стати головною загрозою для вільного світу

Наші інтереси: 

Ще й не такі скелети повилазять із світової шафи! І це - добре.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Непоганий постріл по агентурі Кремля! І вчасний!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Непоганий постріл по агентурі Кремля! І вчасний!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!