Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

17-23 травня на Херсонщині пройдуть Дні Литви

17 травня в Херсоні починаються Дні литовської культури. Зокрема, херсонцям та гостям міста покажуть литовські фільми, картини, представлять традиційні народні ремесла та страви, старовинний бій балтів, розваги та ігри.  

У Херсонському обласному музично-драматичному театрі 22 травня литовці покажуть виставу "У переддень круговерті", 20 і 21-го травня - литовські фільми, а в останній день фестивалю, 23 травня, відбудеться перформенс у Вежі Вітовта, що знаходиться в Берислаському районі.

Про кінострічки литовської режисерки Гієдре Бєйнорютє "Вулканівка. Після «великого кіно»", що відбудеться 21 травня, написала у себе на Фейсбук організаторка проекту #Дні_Литви Наталя Бімбірайте:

"Вулканівка – бідне, забуте Богом і людьми село в кримському степу. Втім, ця місцина дуже пожвавилася, коли знімальна група знаменитого литовського режисера Шарунаса Барти жила тут протягом майже двох років, знімаючи фільм «Семеро людей-невидимок».

Режисерові допомагали більшість місцевих мешканців. Але «велике кіно» закінчилося і навряд чи повернеться знову. Життя Вулканівки потекло звичним річищем. Та не для всіх.

Режисер фільму Гедре Бейнорюте зі своєю знімальною групою приїхала до Вулканівки дев'ять місяців потому. В її документальному фільмі люди говорять про свій «кінематографічний» досвід з великим запалом. Вони розповідають, як усе було насправді та як це відрізняється від їхнього уявлення про кіно.

Різні настрої та відкритість людей перед камерою вплітаються в життя Вулканівки з його повсякденними справами на кшталт годівлі корів, походу на закупи до єдиного магазину «Продукти» чи збору металобрухту".

Отже показ фільму 21 травня о 14:00 в Kherson Art Hub за адресою: вул.Гімназична, 30А. Вхід вільний.

20-го травня (субота) о 18:00 показуватимуть ігровий фільм Аудрюса Юзенаса «Вільнюське гетто». Крім показу фільму планується зустріч із героєм фільму Альвідасом Шляпікасом. 

А ось докладний розклад заходів Днів литовської культури:

 

Наші інтереси: 

Культурний обмін між Україною і Литвою закладає фундамент глобального політичного співробітництва аж до створення нових економічних та геополітичних союзів, наприклад, Міжмор'я (союза країн між Балтійським і Чорним морем). 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи